Gépészet
Gépészet

A New Holland gyártósorát elhagyta a 15 000. Braud szőlőkombájn

A New Holland gyártósorát elhagyta a 15 000. Braud szőlőkombájn

Agrofórum Online

A New Holland önjáró szőlő- és olíva kombájnkiválóságok központjában, a francia Coex-i gyárban elkészült a 15 000. gép, amely több mint 40 év innovációit és díjnyertes fejlesztéseit testesíti meg.

A szóban forgó eszköz, egy a szőlészetek számára fejlesztett Braud 9040L típusú modell, amely a tökéletes és kíméletes betakarítás érdekében a legújabb New Holland technológiával szereltek fel, így kifogástalan állapotú, a szennyeződésektől szinte teljesen mentes szőlőszemek takaríthatók be. Pontosan erre van szükség a nemzetközi piacokon egyre nagyobb keresletű prémium minőségű borok készítéséhez. Az 1975 óta legyártott és világszerte több mint 30 országban eladott 15000 db Braud szőlőkombájn között vannak önjáró modellek és a mára már megszűnt vontatott verziók, amelyek a márkát vitathatlanul piacvezetőként pozícionálták.

Több mint 40 év innováció és díjnyertes fejlesztés

A Braud 1975 óta a szőlő betakarítási technológiában élenjáró példakép, egy vonatkozási pont a világ legigényesebb bortermelői számára, akik könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban készítenének ízletes bort, a tökéletesen termesztett szőlőfürtökből.
Alexander Braud 1975-ben alapította vállalatát, kifejlesztette és legyártotta az első Braud 1020 típusú önjáró szőlőkombájnt.

A forradalmi Noria kehely rendszerrel ellátott Braud 1014 modell 1979-ben került a piacra, és ezzel a géptípussal nyerte el a márka az első SIMA aranyérmet 1980-ban. Ez volt minden idők legkeresetebb szőlőkombájnja, több mint 2000 eladott példány, kevesebb mint négy év alatt.

Braud 1984-ben mutatta be a sokoldalúság koncepcióját: a szőlőbetakarító traktorra különböző munkaeszközöket szereltek fel elsőként, annak érdekében, hogy az év többi szakában is tudják üzemeltetni. 1988-ban leplezték le az SDC rázórendszert, ami még ugyanebben az évben aranyérmet szerzett a SITEVI kiállításon. Ez egy hátsó függesztésű kar, amely tökéletesen illeszkedik a szőlőtőke alakjához, így minden esetben rázásnak és nem ütésnek van kitéve a szőlő. 2002-ben vezették be a szabadalmi oltalom alatt álló Braud- féle SOCMA bogyozó-kiválasztót. A rendszer a betakarított szemekről eltünteti a szennyeződést, így a tökéletesen tiszta termés egyből készen áll a borkészítésre. 2009-ben a Braud 9000-es széria – ami arany- és ezüstérmet kapott a SITEVI kiállításon – bevezetésével megkezdődött az okos betakarítás korszaka. Az élenjáró technológiát kombinálva egy egyszerű intuitív felülettel, a normál és a prémium szőlőtermesztés még produktívabbá, profitabilisabbá és egyszerűbbé vált. A szakma legfontosabb kiállításának, a SITEVI-nek aranyait azóta is évről-évre nyerik el a bevezetett újdonságok. Az OptiGrape rendszer 2013-as bemutatásával – amely prémium megoldást kínál azok számára akik a legtisztább és legjobb minőségű betakarításra törekednek – valamint a 2015-ben debütált Blue CabTM 4 intelligens rendszerrel – a csatlakoztatott permetező egység aktiválása esetén a kabinnyomás automatikus szabályozásával maximálisan megvédi a gépkezelőt – kiegészülve ezek a gépek a legmodernebb technológiával felvértezve állnak a vásárlók rendelkezésére.

“A 15000 legyártott és eladott Braud szőlőkombájn történelmi mérföldkőnek számít a New Holland Agriculture-nél – jegyezte meg Maggiorino Gaffoglio, a Szőlő- és olívakombájn üzletág vezetője. Piacvezetőnek lenni egy ilyen bonyolult és kényes szektorban azt jelenti, hogy nemcsak elnyertük, hanem megőriztük a bizalmát még a legtradicionálisabban gondolkodó ügyfeleinknek is. Ezen partnerek lettek a legértékesebb tesztelőink az évek múlásával. Csapatunk számára igazi élmény tevékenyen részt venni olyan fejlesztési projektekben, amelyek célja, hogy még finomabb világszínvonalú borokat lehessen előállítani, ugyanakkor az itt megszerzett tapasztalat hozzájárul a mi szakmai fejlődésünkhöz is. Mindazonáltal tisztában vagyunk azzal is, hogy a fejlesztési irányelvek a New Holland önjáró szőlő betakarítógépek tekintetében ugyan nagyon fontosak, viszont a legkiválóbb borok előállításában csupán másodlagos tényezőnek számítanak.„

 

 

 

Agrotec Magyarország Kft.
www.agrotec.hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hatékony gépek az állattenyésztés területének erősítésére a KITE Zrt. kínálatából

2024. május 6. 13:10

A megváltozott időjárás kihívást jelent a gazdálkodóknak, ezért még inkább szükség van megbízható gépekre a minőségi szálas- és tömegtakarmány előállítása érdekében.

A teljes IFA-sztori: keletnémet gyártmány a mezőgazdaság számára

2024. május 2. 16:10

Az általunk is jól ismert kockafülkés W50-es fejlesztése részben az 1952-1959 között gyártott H6B autóbusz alapján indult.

Különleges „retró” kiadású traktorral ünnepel a New Holland

2024. április 30. 11:10

A basildoni gyár 60. születésnapja alkalmából a New Holland bemutatott egy ünnepi kiadású T7.300-as traktort.

Zseniális logisztikai megoldás egy traktorgyártótól – Volt egyszer egy FAHRContainer

2024. április 26. 08:10

A különböző célú, mezőgazdasági cserekonténerek és a hozzá tartozó, hidraulikus működtetésű, ollós emelőszerkezettel készült tandempótkocsi ötlete jövőbe mutató volt 1968-ban.

Videó a jövő és a jelen legjobb traktorairól - Robottraktorok és drónok Hannoverből

2019. november 26. 17:41

Az Agritechnica alatt a látvány- és márkakavalkádban egyértelműen kiemelkedtek az olyan gépek, amelyek a erőteljes mezőgazdaság átalakulását vetítették előre.

Gépészet Videó

125 éves a New Holland Agriculture

2020. június 18. 04:36

A New Holland alapítóinak szándéka szerint a 125 év során arra törekedtek, hogy a farmereket kiváló termékkel, technológiával és szolgáltatással lássák el, ami által a termelés hatékony, fenntartható és profitábilis lesz.

A New Holland Agriculture 4.0 víziója

2021. augusztus 5. 04:36

Az új T7 HD traktor nagy teljesítményének, sokoldalúságának kihasználását a vadonatúj Horizon Ultra vezetőfülke és a PLM Intelligence informatikai rendszer következő generációja biztosítja.

Nem volt jó negyedéve a Case és a New Holland tulajdonosának

2019. november 11. 09:03

Az agrártermékekből származó bevételek 36 százaléka származott Észak-Amerikából, 32 százaléka Európából, 17 százaléka Dél-Amerikából és 15 százaléka a világ többi részéről.