Agrárközélet
Agrárközélet

Idén már csökken a halkonzervek értékesítése

Idén már csökken a halkonzervek értékesítése

Agrofórum Online

A tavalyi, koronavírus miatti nagy mértékű készletvásárlás után alábbhagyott a fogyasztók érdeklődése a halkonzervek iránt és kevesebbet vásárolnak ebből a termékből.

Az idei esztendő első felében jelentősen visszaestek az eladások, jelentette be Hamburgban a német Halinformációs Központ (FIZ) elnöke, René Stahlhofen. „Különösen a hosszú távra vásárolt, távoli lejárati idővel forgalmazott halkonzervet vették nagy mennyiségben 2020-ban az érdeklődők, és az akkor beszerzett mennyiség valószínűleg még mindig a háztartások kamráinak polcain található” – tette hozzá René Stahlhofen.

Egy évvel ezelőtt, sőt 2020 első felében még „extrém vásárlásokról” is beszámoltak a halászipar szereplői. Abban az időben, a koronavírus-járvány első hónapjaiban sok fogyasztó vásárolt a WC-papír mellett nem romlandó élelmiszereket, például tésztát, kész leveseket és halkonzerveket. – számolt be a német Proplanta mezőgazdasági híroldal.

A halkonzerv, például tonhal, heringkonzerv vagy pácolt hering általában a legnépszerűbb haltermék a fogyasztók körében, ezek együttes piaci részesedése a szegmensben 31 százalék.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Erdőnevelési szakmai napot tartottak a Pilisi Parkerdőnél

2024. május 19. 08:10

Május 9-én tartotta a Pilisi Parkerdő éves szakmai napját, amelynek célja a stáb képzése és a kimagaslóan teljesítő kollégák elismerése volt.

Kerek, kettős jubileum az AMAZONE-nál

2024. május 18. 14:10

2024. május 7-én Klaus Dreyer és fia, Christian Dreyer közösen ünnepelték 90. illetve 60. születésnapjukat.

Indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete!

2024. május 17. 12:10

Ezen a hétvégén a Vajdahunyad sétányon találkozhatunk mind a 10 nemzeti park igazgatósággal.

Súlyos támadás érte a Lemkent, az ügyfelek türelmét kérik

2024. május 16. 09:10

A bűnözők további illetéktelen hozzáférését és garázdálkodását megakadályozandó az összes IT rendszerük működését felfüggesztették.