Agrárközélet

Agráregyetem lesz 2022-ben az EFOTT házigazdája

MATE

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Prof. Dr. Gyuricza Csaba

Az egyetemisták egyik legfőbb találkozási pontjaként ismert EFOTT kiváló lehetőséget jelent ahhoz, hogy interaktív, szórakoztató formában mutassuk be a fiataloknak a mezőgazdaság, a környezetvédelem és a fenntarthatóság aktuális kérdéseit és azokat a hasznos ötleteket, melyekkel a lehető legegyszerűbben csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat a hétköznapokban. Emellett a szórakozás és a strandolás mellett értékes időtöltést biztosítanak majd sport- és kulturális programjaink, sőt a civil téren is fontos kérdésekkel ismerkedhetnek a fesztiválozók

– mondta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az Educatio Szakkiállítás nyitónapján.

Napjainkban kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalok a környezettudatosságra, így a magyar egyetemek életében is egyre több zöld megoldás jelenik meg. Idén a MATE egy olyan egyetemként csatlakozik az EFOTT családhoz, mely szakmai gárdájával a házigazdaság mellett ezt a fontos szempontot is képviselni tudja. Idén tehát a legsportosabb fesztivál titulus mellett a legzöldebb fesztivál címet is igyekszünk begyűjteni” – hangsúlyozta Dr. Lasztovicza Gábor, az EFOTT Kft. ügyvezetője.

Az Educatio Szakkiállítás résztvevői részére nyereményjátékot is hirdetett a MATE, melyen az egyetem standján lehet részt venni. A pályaválasztás előtt álló fiatalok a játék keretében egy kérdőív kitöltésével közvetlenül jelezhetik a szervezőknek, hogy véleményük szerint mitől válik környezettudatossá egy fesztivál, továbbá milyen típusú fenntarthatósági programokon, workshopokon és tudatformáló előadásokon vennének részt szívesen az esti szórakozás mellett.

A MATE az oktatás-kutatás megújítása mellett küldetésének tekinti azt is, hogy hallgatói és munkatársai számára minőségi szabadidős programokat biztosítson. A most megkötött együttműködés az agrárpálya népszerűsítése mellett ezt is segíti, hiszen a hallgatók kedvezményesen juthatnak majd bérlethez és belépőhöz.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Megvan, kit választott új elnöknek a NAK a lemondott Győrffy Balázs helyére

2024. szeptember 13. 13:13

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2024. szeptember 13-án tartotta meg az erről döntő országos küldöttgyűlését.

Ő lehet Győrffy Balázs utóda a NAK élén

2024. augusztus 30. 08:40

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsoltot jelölik a NAK élére, a 304 országos küldött szeptember 13-án dönt a javaslatról.

Kátrányka, a kátrányba ragadt sün szerencsés története

2024. augusztus 26. 12:40

Rosszul indult a szerda egy tündéri fiatal sün számára. Szerencsére nem hagyták cserben (azaz kátrányban), így jól végződött az eset.

Azonnali hatállyal távozik Győrffy Balázs, a NAK elnöke

2024. augusztus 23. 12:40

A pápai születésű agrárszakember 2013-tól töltötte be a NAK elnöki tisztét. A tisztségre további két alkalommal, 2017-ben és 2022-ben is újraválasztották.

Idén is palántákat adományozott az agráregyetem

2023. május 28. 06:34

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 15.000 paradicsom-, paprika-, tök- és uborkapalántát nevelt karitatív célra az idei esztendőben.

A MATE a legkiválóbb teljesítményű felsőoktatási intézmények között a rangsorban

2022. október 13. 07:37

A globális rangsor alapján a MATE a legkiválóbb teljesítményt mutató és legerősebb hírnévvel rendelkező felsőoktatási intézmények között foglal helyet.

A fajtaválaszték bővítése terjesztheti ki a bodza piaci lehetőségeit

2023. április 11. 14:09

Hazánkban nagyobb felületen termesztik a következő hetekben virágzó bodzát, mint egyéb bogyósokat.

A hónap végén indul a növényvédelmi drónpilóta képzés Szarvason

2023. január 18. 08:03

A szakképesítés megszerzésével lehetőség nyílik növényvédelmi monitorozás és növényvédelmi kezelések drónnal történő elvégzésére.