Állattenyésztés

Istállótechnológia: a legtöbb gazdálkodó ezekre a gyártókra támaszkodik

Agrofórum Online

Az Agri-EXPERTS agrárindex a gazdálkodók online felmérése alapján rangsorolja az agrárszektorban működő cégeket. Az istállótechnika és az állattartástechnika területén a DeLaval és a Lely számít az iparág legismertebb cégeinek.

Összességében elmondható, hogy a gazdálkodók több mint 80 százaléka ismeri a két gyártót, amivel messze a vezető pozícióban vannak a többiek előtt. Nem szerepelt rosszul a Big Dutchmann és a GEA Farm Technolgies sem.

A márkaértékelésben viszont más cégek játszanak vezető szerepet. Mindenkit megelőzve a Kraiburg végzett az élen, a Weda pedig a második helyen zárt. A Kraiburg 10,57-es értéket ért el, és 0,16 ponttal előzi meg a Wedát. Utánuk az Urban, a Schauer, a Meyer-Lohne, a GEA Farm Technolgies, a Lely, a DeLavala, a Bou Matic, a Big Dutchman és a Lemmer-Fullwood következett a rangsorban.

Egy nemrég végzett felmérésben 623 gazdálkodót kérdeztek meg a márka ismertségéről, a márkához való hozzáállásáról és a pontszámokat, ajánlási szándékukat értékelték ki. A területen 58 cégére adott válaszok összességéből alakult ki a végeredmény.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Szalma a sertésistállóban: áldás és néha bizony átok is

2024. október 21. 13:10

A sertések szeretik, ha az istállóban szalma van körülöttük, ugyanakkor technológiai és egészségügyi kockázatokkal is jár.

Ezt tegye, hogy télen is legyen tojás a tyúkólban!

2024. október 17. 09:40

Az ősszel és télen csökkenő fénymennyiség miatt a tyúkok kevesebbet vagy egyáltalán nem tojnak. Mit tegyünk, hogy ne kelljen bolti tojást vennünk?

Télen nagyobb odafigyelést igényel a baromfi takarmányozása

2024. október 14. 16:10

Ha szélsőségesek a körülmények, főleg ha hó is borítja a kertet, takarmánykiegészítésre még a szabad tartású baromfiaknak is szükségük van.

Tovább csökken a sertés- és szarvasmarha-állomány az EU-ban

2024. október 8. 13:10

Az állatállomány-összeírások legfrissebb eredményei szerint 2024-re tovább csökkent a sertés- és szarvasmarha-állomány az Európai Unióban.

Fontos információk állattartóknak és szoftverfejlesztőiknek!

2023. június 11. 09:10

A Nébih hamarosan az antibiotikum felhasználási adatok elektronikus benyújtását is lehetővé teszi interfészen keresztül.

Sikeres kiállítást tudhat maga mögött az AXIÁL

2019. május 16. 07:17

Véget ért a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melyen az AXIÁL Kft. is kiállított 1500 négyzetméteren. A mezőgazdaságigép-forgalmazó cég elsősorban az állattartás technológiájára fókuszált.

Mit lehet csinálni, ha túl sok a légy a ház körül?

2023. szeptember 11. 11:40

A házilégy roppant idegesítő jószág, főleg annak, aki állatokat tart. De egy kutyás háznál is bosszantó, mert kedvenceinket is próbára teszi a jelenléte.

Gümőkór sújtott egy Csongrád-Csanád megyei szarvasmarha-állományt

2022. május 16. 20:01

Gümőkór-fertőzöttséget igazoltak a hatósági vizsgálatok májusban egy Csongrád-Csanád megyei szarvasmarha-állományban.