Agrárközélet
Agrárközélet

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

Országos Erdészeti Egyesület

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Az új Nagykövetek fenntartható vállalkozások, művészek, tartalomgyártók és civil szervezetek lesznek, összesen 5 kategóriában 3-3 jelölt közül, online választhatja ki a közönség a kedvencét. Az Erdei Vándor Nagykövet Award jelöltjeire április 7. éjfélig bárki szavazhat.

Az Országos Erdészeti Egyesület a 2024-es évre álmodott egy nagyot és létrehozta az Erdei Vándor Nagykövet Awardot, amelynek célja, hogy megmutassa, a különbözőségeinken túl vannak olyan dolgok, melyekről ugyanúgy gondolkodunk, mint például a természetjárás vagy a környezet védelme. Azok az értékek, melyeket az Erdei Vándortábor Program képvisel, a legtöbbünknek fontosak. Ezt szeretné az Országos Erdészeti Egyesület az először indított kezdeményezéssel megmutatni. 

Mi az Erdei Vándor Nagykövet Award?

Az idén nyolcadik alkalommal megszervezett erdei vándortáborokban már több, mint 25 ezer fiatal kerülhetett közelebb a természethez és a környezettudatos gondolkodáshoz, miközben életre szóló élményekkel gazdagodtak Magyarország legszebb tájain.

A Program szervezőinek fontos, hogy az erdei vándortáborok szellemisége minél többekhez eljusson ezért is született meg a Nagykövet Award gondolata. Az Erdei Vándor Nagykövet Award egy olyan elismerés, amellyel azokat a vállalkozásokat, civil szervezeteket, művészeket és tartalomgyártókat díjazhatjuk, akik kiemelkedően képviselik és előmozdítják az Erdei Vándortábor Program által képviselt értékeket.

A díjak nem titkolt célja, hogy rámutasson az erdők és környezetünk fontosságára, ösztönözze az embereket a természetben töltött szabadidő eltöltésre, valamint erősítse a természet kedvelők közösségét. A Nagykövet Awardon a közönség 5 kategóriában, 3-3 jelölt közül választja ki a számára legszimpatikusabb személyt, vállalkozást vagy szervezetet.

Itt vannak a kategóriák!

A Fenntartható vállalkozások kategóriában olyan vállalkozások a jelöltek, amelyek megoldást kínálnak a túlfogyasztásra, figyelembe véve a hazai társadalmi és gazdasági viszonyokat. A jelöltek a BogBag, a Munch és a ne pazarolj.

A második kategória a Saját utamat járom, ahol a jelölt digitális tartalomgyártók túrázásra buzdítanak, munkásságuk példamutató és követendő. A közönség Till Anillára, Molnár Barnabásra vagy a Bakancskoptató néven ismert, Gere Gergőre szavazhat.

A Legzöldebb művészek kategóriájában Döbrösi Laura, Harcsa Veronika és Ljasuk Dimitry a jelöltek. A kategóriában olyan művészek és alkotók lettek kiválasztva, akik saját munkásságuk mellett élharcosai a környezetvédelemnek és a fenntarthatóságnak.

A következő kategóriában a Z-öld generáció kedvenceire lehet szavazni. Az Erdei Vándortábor Programban résztvevő kamasz korosztály az online térben gond nélkül tájékozódik és informálódik. A Nagykövet Award szeretné díjazni azokat a tartalomgyártókat, akik hétről-hétre érdekes és edukatív anyagokat készítenek a környezetünk, a világ vagy akár saját magunk megismerése érdekében. A kategória három jelölte, Az Erdő legyen veled, a Bioszféra és a Tanulom magam csatorna.

Az Országos Erdészeti Egyesület 1866 óta végzi civil szervezetként a munkáját, így kifejezetten fontos volt, hogy a civil szervezetek külön kategóriaként megjelenjenek. Az ötödik kategória a Jövőt építő. A civil szervezetek szerepvállalása elengedhetetlen a környezeti nevelés, környezetvédelem és fenntarthatóság témakörében. A Humusz Szövetség, a PET Kupa és a Woodapest ezek mentén végzi munkáját.

Hogyan lehet szavazni?

A közönség bevonásával történő szavazás lehetőséget ad arra, hogy a társadalom közvetlenül is részt vegyen az Erdei Vándor Nagykövetek kiválasztásában. Így segítve a Program egészét, hogy azok a jelöltek nyerhessék el és viselhessék az Erdei Vándor Nagykövet címet, akik a leginkább érdemesek arra. 

A szavazás folyamata egyszerű és könnyen hozzáférhető a nagykovetaward.erdeivandor.hu weboldalon keresztül. A szavazatát e-mail cím megadásával február 19. és április 8. között bárki leadhatja. A díjakat április 22-én a Föld napján adja át az Országos Erdészeti Egyesület.

További információ a Nagykövet Awardról a https://nagykovetaward.erdeivandor.hu/ vagy a https://www.erdeivandor.hu/ honlapokon. 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Egyre nyugtalanabbak az európai gazdák, cselekvésre kényszerítik a döntéshozókat

2024. április 8. 08:10

Az európai döntéshozók visszafogták a természet védelmét szolgáló szabályozásokat, korlátozták a vámmentes ukrán gabona behozatalát, és hatályon kívül helyezték a peszticidek használatát korlátozó új jogszabályt.

Magyar gyűrűs vörös vércsét fotóztak Nigériában

2024. április 7. 12:10

A madarat első éves korában, 2023. szeptember 8-án gyűrűzték a Farmosi Madárvártán.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

Hamarosan itt az Erdők Hete – ha jó programra vágyik

2023. szeptember 25. 10:10

Ez évben immár mintegy száz helyszínen várják az érdeklődőket, az Erdők Hete rendezvénysorozat keretében az erdészek, október másodika és nyolcadika között. „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” – Az Erdők Hete jelmondata összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett eseménysorozat fő céljait.

Erdészek a fenntarthatóságért - Erdei Vándortáborok és örökerdő gazdálkodás a Bakonyerdő Zrt.-nél

2019. július 20. 06:34

Az ország több más erdőgazdaságához hasonlóan a Bakonyerdő Zrt. is kiemelten fontos feladatának tartja a környezettudatos nevelést, amelynek az erdei iskolák mellett az Erdei Vándortáborok is fontos eszközei.

Elindult a 2021-es év fafaját kiválasztó online szavazás!

2020. november 7. 09:26

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 óta minden évben, így idén már nyolcadik alkalommal teszi lehetővé, hogy az egyesület által működtetett weboldalon, az Év fája tematikus honlapon (www.azevfaja.hu) keresztül szavazzanak a következő év fafajára az erdész szakemberek és minden érdeklődő, akit érdekel az erdők és a fák világa.

Megjelent a Fa Book frissített verziója a kirándulószezonra

2020. szeptember 15. 09:50

350 képpel és csaknem 20 erdőtársulással bővítette fahatározó mobilalkalmazását az Országos Erdészeti Egyesület. Az ingyenes applikációban tovább finomodott a felhasználói élmény, teljesen megújult a megszerzett tudást ellenőrző beépített kvízjáték, és jelentősen kibővült a fényképek adatbázisa. Az Egyesület az új verzió kiadása alkalmából nyereményjátékot hirdetett meg a Facebookon, amely az alkalmazás használatára és a beazonosított fákról készített képek posztolására invitálja a természetbarátokat.