Agrárközélet
Agrárközélet

Befejeződött a Corteva Agriscience különválási folyamata a DowDuPonttól

Befejeződött a Corteva Agriscience különválási folyamata a DowDuPonttól

Agrofórum Online

Befejeződött a Corteva Agriscience (NYSE: CTVA) különválási folyamata a DowDuPonttól. Mostantól független, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott globális vállalatként működik tovább a piac élvonalában, amely teljes körű megoldást kínál a gazdák számára a terméshozamuk és a nyereségességük maximalizálásához. A Corteva Agriscience a mai nappal globális szinten, vetőmag- és növényvédelmi termékek kiegyensúlyozott kínálatával kezdi meg tevékenységét. Ebben egyre bővülő digitális képességeire és az iparág egyik legkiterjedtebb innovációs hátterére támaszkodhat.

A Corteva törzsrészvényeinek kiosztása június 1-jén fejeződött be. A DowDuPont minden bejegyzett részvényese a 2019. május 24-i zárás időpontjában birtokolt DowDuPont törzsrészvényekért 3 darabonként 1 Corteva törzsrészvényt kapott. A DowDuPont részvényesei a Corteva töredékrészvényekért pénzbeli kompenzációban részesülnek. A Corteva „CTVA” ticker szimbólummal jelzett törzsrészvényei a mai naptól jegyezhetők a New York-i tőzsdén (NYSE).

„A mai napon egy új típusú mezőgazdasági vállalat kezdi meg a működését, amely a piacon egyedülálló pozíciójának köszönhetően a fenntartható, hosszú távú növekedéshez és a nyereségesség javításához szükséges teljes körű megoldást kínál a gazdálkodóknak” – nyilatkozta Jim Collins, a Corteva Agriscience vezérigazgatója. „A Corteva Agriscience az összesen 100 milliárd dolláros vetőmag- és növényvédelmi piac egyik globális vezetőjeként az iparág kiemelkedő fejlesztési hátterével, világklasszis innovációs motort és piacvezető megoldásokat tudhat magáénak, amelyeknek köszönhetően exkluzív ügyfélkapcsolat kialakítására képes, és megalapozhatja a független vállalatként való növekedését, valamint értéket teremthet a részvényeseknek. Több mint 21 000 elkötelezett munkavállalónk segít minket abban, hogy céljainknak megfelelően a termelőket és a fogyasztókat egyaránt támogassuk, és biztosítani tudjuk a fejlődést a jövő nemzedékei számára.”

A 140-nél is több országban működő Corteva Agriscience 2018-ban 14 milliárd dollár nettó árbevételt ért el. A vállalat több mint 150 kutatás-fejlesztési létesítménnyel rendelkezik, és mintegy 65 hatóanyagot forgalmaz.

„Új, független mezőgazdasági vállalatként, az innovációs tevékenységek terén kontrollált beruházásokra összpontosítva azon dolgozunk, hogy a piacon jellemző mértéket meghaladó, bevételnövekedést érjünk el, és javítani tudjuk a befektetett tőke megtérülését” – mondta Greg Friedman, a Corteva Agriscience ügyvezető alelnöke és pénzügyi igazgatója. „Jó úton haladunk, hogy a vállalásunknak eleget téve, 2021-re 1,2 milliárdnyi költségszinergiát érjünk el, és a pénzügyi eredmények javítására vonatkozó tervünkkel kapcsolatban is magabiztosak vagyunk. Nem kevésbé fontos, hogy az osztalékok és a részvény-visszavásárlások kombinációja révén jelentős tőkemegtérülést szeretnénk biztosítani a részvényeseinknek.”

Az új vállalat nevében szereplő „Corteva” a „szív” és a „természet” szavakra vezethető vissza. A vállalat a márkaépítés során egyrészt a márka történetéből építkezik, ugyanakkor a jövőbe tekintve, a gazdák termelékenységének javítása és az általuk kiszolgált fogyasztók egészségének, jólétének előmozdítása iránti elkötelezettségeire is koncentrál. A vállalat székhelye a Delaware állambeli Wilmingtonban van globális üzleti központokkal Johnstonban (Iowa) és Indianapolisban (Indiana). Öt központi regionális irodát működtet Calgaryban (Kanada), Johannesburgban (Dél-Afrika), Genfben (Svájc), Szingapúrban és Alphaville-ben (Brazília).

A Corteva Agriscience-ről további információk a vállalat új, befektetői kapcsolatokkal foglalkozó webhelyén olvashatók.

Stratégiai megállapodást írt alá a Nébih és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

2019. szeptember 20. 13:33

A kooperáció főként a kereskedelmi kapcsolatok kialakításában és a folyamatos szakmai információcsere területén jelenthet előrelépést.

Élelmiszeripari szakmai találkozó kezdődött Budapesten

2019. szeptember 20. 09:02

Az agrár-élelmiszer témájú projektek támogatása kiemelt cél, miután az S3 Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában rögzített hat ágazati prioritás közül kettő is kötődik ehhez a területhez.

Ismét sor kerül a veszettség elleni rókavakcinázásra

2019. szeptember 19. 08:16

A veszettség fő fenntartói a vörös rókák, melyek hazai állománya mintegy hetvenötezer egyedre becsülhető.

Hét kiemelt beruházás előkészítése zajlik az öntözésfejlesztésnél

2019. szeptember 18. 09:47

A következő tíz évben 170 milliárd forint áll rendelkezésre az öntözési vízkínálat és vízkereslet fejlesztésére.

Új vezetési struktúrát jelentett be a Corteva Agriscience™

2018. szeptember 19. 13:57

Az átalakítás optimalizálja a vállalat képességeit arra, hogy egy független és tisztán mezőgazdasági vállalatként növekedést és értéket biztosítson részvényesei, ügyfelei és munkavállalói számára.

Magyarországon is megalakult a Corteva Agriscience™, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója

2018. augusztus 30. 12:30

A Corteva Agriscience™ a tervek szerint 2019 júniusában lesz önálló, tőzsdén forgalmazott vállalat. Ennek a folyamatnak a része a magyarországi divízió megalakulása.

Közzétették a 2018 évi Global Food Security Index (Globális Élelmiszerbiztonsági Index) megállapításait

2018. november 5. 13:16

A megállapítások az élelmiszerellátás szempontjából nagyobb biztonságot támogató intézkedések irányába mutatnak eltolódást.

A DowDuPont™ mezőgazdasági divíziója különálló vállalattá válik Corteva Agriscience™ néven

2018. február 26. 18:57

A tervezett mezőgazdasági vállalat neve Corteva Agriscience™ lesz – a „Corteva” a szív és a természet szavak kombinációjából ered.