Agrárközélet

Bíznak a müzli- és gabonapehely-gyártó vállalatban

Agrofórum Online

Vételre ajánlja a Citi a Kellogg részvényeit. A Citi elemzői először készítettek elemzést az amerikai müzli- és gabonapehely-gyártó vállalatról.

A bank elemzői szerint a vállalat piaci részesedése nőtt az idei évben, ám ez a javulás nem csapódott még le a részvény árfolyamában, így vételre ajánlják a Kellogg részvényét – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A 72,52 dolláros részvényenkénti átlagos célárfolyam 2,3 százalékkal haladja meg a jelenlegi kurzust a Marketscreener adatai szerint. A legoptimistább elemző 15,6 százalékos árfolyamemelkedést vár a következő egy évben a részvénytől, míg a leginkább pesszimista 23,8 százalékos zuhanást helyezett kilátásba. Az átlagos ajánlás felülsúlyozás, azaz annak javasolt a vétel, akinek már a van a portfóliójában Kellogg részvény. A papírt követő elemzők közül öten javasolnak vételt, négyen felülsúlyozást, tízen tartást, ketten pedig alulsúlyozást. Eladási javaslatot egyik elemző sem fogalmazott meg.

Kedden 2,4 százalékos mínuszt hozott a kereskedés a Kellogg részvények számára a New York-i Értéktőzsdén, de idén így is enyhe 0,1 százalékos pluszban áll a papír. A hétéves mélypontnak számító tavaly májusi 52,5 dolláros mélypontról idén január közepéig 70,88 dollárra emelkedett a kurzus, utána viszont lassú, majd a koronavírus hatására gyors lejtő következett egészen 53,56 dollárig, ahova március 23-án ért a jegyzés. Onnan emelkedett a jelenlegi 70 dolláros szintre az árfolyam.

A Kellogg Company a reggelikhez fogyasztott gabonafélék gyártásában és forgalmazásában világelsőnek számít. Az értékesítési árbevétel csaknem felét, 49 százalékát a snackek adják. Ebbe a csoportba a keksz, a péksütemények, a gabonapelyhek és gofri tartozik többek között. Ezeket Kellogg, Keebler, Cheez-It, Murray, Austin és Famous Amos márkanevek alatt árusítják. A gabonafélék a bevétel 37 százalékát teszik ki, ezeket elsősorban a Kellogg márkanéven árusítja a vállalat. A fagyasztott termékek a forgalom 8 százalékához járulnak hozzá. A nettó árbevétel 58 százaléka az Egyesült Államokból, 15 százaléka pedig Európából származik. Az alkalmazottak száma összesen 31 ezer fő.

Kiemelt kép: newsroom.kelloggs.com

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sztereotípiák helyett teljesítmény: női vezetők az állattenyésztésből

2025. szeptember 7. 08:10

A FarmerExpón először ültek egy asztalhoz női vezetők, hogy őszintén beszéljenek pályájukról, kihívásaikról és sikereikről.

Fiatalok nélkül elapad a vidéki élet – mit léphet az EU?

2025. augusztus 21. 16:10

Az EU agráriuma munkaerőhiánnyal küzd: sürgősen vonzóbbá kell tenni a gazdálkodást a fiatalok számára a jövő élelmiszerbiztonságáért.

Mit hozhat az új KAP ciklus? + podcast

2025. július 15. 16:10

A KAP átalakítása számos kérdést vet fel, ugyanakkor nehéz konkrétumokról beszélni. A BASF és NAK olyan platformot hoztak létre, ahol a témával kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a meghívottak.

Gödöllőn kap új otthont a Mezőgazdasági Múzeum

2025. június 11. 13:10

Gödöllőre, a MATE területére költözik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Az új létesítmény 2029-re készülhet el.

Csökkenti a vajak árát a Lidl

2023. február 8. 12:48

A Lidl Magyarország szerdától jelentős mértékben és tartósan csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb vajak árát.

A mezőgazdaság jövője az új technológiák támogatásában rejlik

2020. szeptember 26. 10:15

A COVID-19 járvány rávilágított arra, hogy az innováció milyen fontos szerepet játszik az élelmiszer-ellátás jövőbeli biztosításában.

A helyben termelt élelmiszer költséget és szén-dioxidot takarít meg

2024. augusztus 11. 10:10

Mennyire költség- és környezetkímélő, ha egy elszigetelt közösség élelmiszer-szükségletének jelentős részét maga állítja elő?

Az édes illat a gomba vonzerejének része

2023. január 4. 11:34

A változatosság iránti vágy és a kiaknázatlan új-zélandi élelmiszerpiac csábítása késztette Brian Turley-t arra, hogy 25 éves szakácskarrierjét feladva egy kedvelt élelmiszer, a gomba termesztése mellett döntsön. Tizennyolc hónap elteltével Brian nem bánja a döntését.