Agrárközélet
Agrárközélet

Isten Veled, Gyurka bátyánk!

Isten Veled, Gyurka bátyánk!

Agrofórum Online

Sem elhinni nem tudjuk, sem megérteni nem akarjuk, hogy tiszteletben megőszült munkatársunk, Dr. Demes György október 19-én – egy verőfényes napon – visszaadta lelkét Teremtőjének.

Gazdag életútját a következő lapszámunkban fogjuk méltatni. Most csak a szomorú híradás kötelezettsége íratja velünk e sorokat. Úgy érezzük, hogy még mindig közöttünk van, szokásos vidámságával és finom humorával, a mindenki által tisztelt és szeretett Demes Gyuri, Gyuri bácsi, Gyurka bátyánk – ki hogy szólította. Még egy éve sincs, hogy köszöntöttünk a születésnapodon.

-Szeretnénk ilyen egészségben megélni mi is a nyolcvanadikat – mondogattuk. Meg azt is, hogy amilyen fürge, meg virgonc, még százéves korában is lepipál minket. És most tessék. Itt hagytál bennünket.

Ne is haragudj, de még nem tudunk igazából elbúcsúzni Tőled. Közöttünk vagy, és maradsz is. Minden pillanatban azt várjuk, hogy belépj az ajtón mosolyogva, kezet rázzunk, és kezdődjék a munka, ami az életed volt. Hiányzol Gyuri!

Nem akarjuk sem elhinni, sem megérteni, hogy nem vagy velünk. Vagy mégis. Abból a távoli országból őrző, vigyázó tekinteted kíséri munkánkat. Talán még azt is a lelkünkre kötöd: Aztán szégyent ne hozzatok rám!

Az Agrofórum munkatársai

(Kiemelt kép: Nagy Zoltán)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Növényvédelmi szakmérnöki képzés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán

2024. június 12. 16:40

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Növényvédelmi Intézete posztgraduális képzés keretében lehetőséget nyújt agrárszakemberek számára növényvédelmi szakmérnöki szakon.

Így fogd meg a pókokat – és ments meg egy hasznos életet!

2024. június 8. 16:10

A pókok, bár nem mindig látjuk őket szépnek, nagyon hasznos rovarok mind az ökoszisztéma, mind az emberek mindennapi élete szempontjából.

Kiderült, miért kerülik a gazdálkodók a digitális megoldásokat

2024. június 7. 07:10

A német termelők 79%-a nagy lehetőséget lát a digitális megoldásokban. Ám a technológiák ára, a képzés hiánya, a bürokrácia elbizonytalanítja őket.

Hamarosan indul a regisztráció az idei Nyári diákmunka programra

2024. június 5. 10:10

A 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló, munkaviszonyban éppen nem álló, vállalkozási jogviszonnyal sem rendelkező fiatalok június 17-től regisztrálhatnak.

Az Év Agrárembere - Életmű díjat kapott az Agrofórum lapigazgatója, Demes György

2017. február 13. 11:38

Ezúttal Dr. Csikai Miklóst választották az Év Agráremberének.