Agrárközélet
Agrárközélet

Szerdától: NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Szerdától: NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

NAK

2024. június 5-6-án kerül megrendezésre a 7. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva. A rendezvényre látogatók számára a belépés és a parkolás ingyenes.

Az ország legnagyobb szántóföldi kiállításán a szervezők a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, eszközök bemutatására helyezik a hangsúlyt és emellett változatos és izgalmas szakmai programokat kínálnak az odalátogatóknak.

A Szaktanácsadás Információs Pontra várja a NAK azokat a termelőket, akik szaktanácsadók segítségét szeretnék igénybe venni, de még nem találták meg a számukra megfelelőt. Részükre információt nyújtanak az adott szakterületen tevékenykedő szaktanácsadókról és elérhetőségeikről.

Az új Közös Agrárpolitika, a külpolitikai helyzetből adódó gazdasági hatások és a digitális eszközök használatának elsődlegességéből eredő változások, a támogatásokhoz kapcsolódó adminisztráció érzékenyen érintik a mezőgazdasági termelést és értékesítést.

Az agrártermelők rövid idő alatt számtalan olyan információt kapnak, ami befolyásolja a tevékenységüket az eredményességüket és a bevételeiket. Ezekből az információkból kell – gyakran kevés idő alatt – meghozniuk olyan döntéseket, amelyek hosszútávon határozhatják meg tevékenységüket.  A kedvező döntések előkészítésében és a fejlesztések lebonyolításában segíthetik a mezőgazdasági termelőket a szaktanácsadók.

Várják azokat az érdeklődőket is, akik már jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek és szívesen átadnák tudásukat másoknak is, és gondolkodnak azon, hogy szaktanácsadási tevékenységet folytassanak.

Nekik is segítenek eligazodni, hogy mit jelent a szaktanácsadói tevékenység, hogyan tudnak ilyen tevékenységet végezni, hogyan kerülhetnek a szaktanácsadói névjegyzékbe, illetve milyen feltételeket kell teljesíteniük ehhez.

A standon lehetőség lesz a szaktanácsadók képzési kötelezettségének teljesítéséhez kapcsolódó kreditjóváírást megalapozó jelenléti ív aláírására is.

Részletes programokért KATTINTSON!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ausztriával ment át az EU természet-helyreállítási törvénye

2024. június 22. 16:10

Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi miniszter dacolva koalíciós partnereivel az uniós természet-helyreállítási törvény mellett szavazott.

Új vezetők a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál

2024. június 14. 13:10

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a legutóbbi országos küldöttgyűlésén két új tisztségviselőt is választott.

Növényvédelmi szakmérnöki képzés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán

2024. június 12. 16:40

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Növényvédelmi Intézete posztgraduális képzés keretében lehetőséget nyújt agrárszakemberek számára növényvédelmi szakmérnöki szakon.

Így fogd meg a pókokat – és ments meg egy hasznos életet!

2024. június 8. 16:10

A pókok, bár nem mindig látjuk őket szépnek, nagyon hasznos rovarok mind az ökoszisztéma, mind az emberek mindennapi élete szempontjából.

Érdekességek, újdonságok Mezőfalván

2022. június 15. 09:36

Az állógépes kiállításon a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80 százalékát lefedő 57 cég (MEGOSZ, MEGFOSZ és független) mutatta be gépeit, eszközeit.

Júniusban újra: NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

2024. május 6. 11:10

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva június 5-6-án, 42 hektáros területen várja a látogatókat.

Szántóföldi napok megrendezését tervezik Mezőfalván

2021. április 22. 06:22

A kamara megrendezi a 2021. június 9-10-re tervezett NAK Szántóföldi Napok szabadtéri agrárszakmai kiállítást, amennyiben az érvényben lévő járványvédelmi előírások lehetővé teszik.

Virtuálisból a való világba! - Információk, érdekességek Mezőfalváról

2021. június 23. 08:38

A közelmúltban elterjedt virtuális bemutatók után hazánkban megnyílt az első valóságos szántóföldi agrárszakmai kiállítás. Rekordlétszámú, több mint 20 ezer látogató vett részt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által 2021. június 9-10-én megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva agrárszakmai kiállításon.