Agrárközélet
Agrárközélet

Támogatják a hosszú távú élőállat-szállításokra vonatkozó magyar intézkedéseket

Támogatják a hosszú távú élőállat-szállításokra vonatkozó magyar intézkedéseket

MTI

Az Európai Bizottság is támogatja a hosszú távú élőállat-szállításokra vonatkozó magyar intézkedéseket.

Magyarország június 21-től tavalyhoz hasonlóan ismét megtiltotta a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását a megfelelő klímaberendezéssel nem rendelkező járművek esetén – írja keddi közleményében az Agrárminisztérium (AM).

Mint írják, Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos a Mezőgazdasági és Halászati Tanács hétfői brüsszeli ülésén üdvözölte azon tagállamok hatóságainak intézkedéseit, amelyek az extrém nyári hőség során szigorítják a hosszú távú, rendszerint Törökországba irányuló élőállat szállítások feltételeit.

A közlemény szerint Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár a tanácsülésen egyetértett a bizottság felhívásával, miszerint az élő állatok szükségtelen szenvedésének megelőzése érdekében más tagállamoknak is a magyar hatóság által megtett intézkedésekhez hasonló lépéseket kell tenniük.

Az agrárminiszterek megállapították, hogy minden szinten további erőfeszítések megtétele szükséges a vonatkozó jogszabályi megfelelés biztosítása érdekében. Szükséges az érintett szereplők – különösen szállításszervezők, szállítmányozók – figyelmét felhívni a szállítások részletes tervezésének előírásaira.

Sikerszakma lett az agrárgépészet

2020. január 20. 12:47

Ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a fiatalok körében az agrárgépészet iránt.

Megjelent a vízháztartási tájékoztató januári kivonata

2020. január 20. 10:02

Megjelent az Országos Vízügyi Főigazgatóság által elkészített Operatív Aszály és Vízhiány című értékelésről szóló Integrált Vízháztartási Tájékoztató (VHTE) és annak 2020. januári kivonata.

A 2020-as év természeti értékei

2020. január 20. 04:38

Természetvédő csoportok és szakemberek immár több éves hagyományt követve, minden évben megválasztják az év faját több kategóriában.

Megnyitotta kapuit a berlini Nemzetközi Zöld Hét

2020. január 18. 13:02

A vásár 94 éves történetében most mutatkozik be a legtöbb kiállító, 72 országból 1800-an. Önálló nemzeti standdal 36 ország jelentkezik.

Indulhat a szállítás! - Eltűntek a szúnyogok, csökkent a kéknyelv betegség kockázata

2017. december 13. 13:10

Ismét lehetővé vált a kéknyelvre fogékony állatok előzetes védőoltás nélkül történő kiszállítása Magyarországról.

A hőségben fokozottan figyeljünk az állatok folyamatos vízellátására!

2017. augusztus 2. 15:28

A hőség miatt fokozott figyelmet kell fordítani a haszonállatok folyamatos vízellátására és a tűző nap elől árnyék biztosítására számukra.

Hétvégén is lehet terményt szállítani - A hőség miatt felfüggesztve a kamionstop

2017. július 21. 12:48

A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

Fokozottan ellenőrzik a haszonállatok szállítását

2017. június 21. 10:09

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állatvédelmi Igazgatósága szigorúan ellenőrzi az állatok szállítását a nyári nagy melegben.