Bulvár
Bulvár

Jogosítvány nélkül, ittasan, lopott traktorral indult sörért

Jogosítvány nélkül, ittasan, lopott traktorral indult sörért

HVG

Jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki engedély nélkül elvitte a munkáltatója traktorát azért, hogy Berettyóújfaluban sört vegyen.

A vádlott 2018 májusától dolgozott juhászként Berettyóújfalu közelében egy tanyán, a munkaadója itt tartotta a munkavégzéshez szükséges traktort, amelynek rendelkezésre állt az indítókulcsa is. A vádlott viszont nem vezethette a traktort, mert jogosítványa sem volt.

2018. május 27-én viszont a vádlott napközben nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd kora délután elvette a traktor indítókulcsát, és a járművel a tanyáról Berettyóújfaluba ment, hogy az egyik áruházban sört vegyen magának. Az áruház parkolójában rendőrök igazoltatták, és kiderült, hogy a férfi erősen ittas állapotban volt.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és járművezetés önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Halálos medvetámadás történt Székelyföldön

Az állat súlyosan megsebesítette a férfit, a társai szekéren szállították a faluba, egy olyan helyre, ahol már volt telefonos térerő, és riasztani tudták a mentőket.

Kevesebb büntetést kap a szalmabálás gyújtogató

A vádlottat különös visszaesőként négy rendbeli rongálás bűntettében találta bűnösnek a másodfokú bíróság csütörtökön. A 27 éves férfi piromániás mentális zavarban szenved.

Ismét rákkeltőnek találták a glifozátot

A Bayer által felvásárolt Monsanto cég Roundup márkanéven forgalmazott gyomirtó szere, a glifozát „lényeges tényező" volt a 70 éves kaliforniai Edwin Hardeman gégerákjának kialakulásában, a kártérítési perben eljáró bíróság nem jogerős döntése értelmében – írja az index.hu.

Börtönbüntetést kaptak a húsforgalmazók

A vádlottakat rossz minőségű termék forgalomba hozatala és a megfelelőség hamis tanúsítása bűntettében, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségében találták bűnösnek.

Az éve első megmozdulása a fejtrágyázás

Az elmúlt napok időjárása hozzájárult ahhoz, hogy az ország egyes területein a gazdák megkezdjék az idei szezont. Aki csak tehette és a feltételek adottak, megindultak a traktorok, a műtrágyával megrakott pótkocsik.

2018. március 2. 13:08

Több mint 2800 traktort vásároltak a magyar gazdák 2017-ben

A gabonakombájnokból 307 új arató-cséplő gép talált gazdára 2017-ben, egy évvel korábban 314-et adtak el.

2018. március 20. 11:09

CASE IH traktorok lepték el a békéscsabai repülőteret

2018-ban is nagy érdeklődés kísérte az Agro-Békés Kft. nyílt napját a békéscsabai repülőtéren. A munkagépek mellett természetesen a CASE IH traktorok és kombájnok álltak a középpontban.

2018. június 25. 12:03

Gépészet Képgaléria Videó

Nagyon sok traktor fogyott áprilisban – itt a toplista

Az elmúlt hónapban 372 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon – derült ki a Datahouse adataiból.

2018. május 8. 08:22