Bulvár
Bulvár

Szlovéniánál is nagyobb a világ legkiterjedtebb fenntartható mezőgazdasági vállalkozása

Szlovéniánál is nagyobb a világ legkiterjedtebb fenntartható mezőgazdasági vállalkozása

Agrofórum Online

Szaúd-Arábia nagyszabású fenntartható mezőgazdasági vállalkozást hozott létre Wadi Bin Hashbalban, Asir régióban.

A létesítményt a Guinness World Records a világ legnagyobb fenntartható farmjaként ismerte el. A farm 24 ezer négyzetkilométeres területet foglal el (nagyobb, mint Szlovénia), ahol a legújabb mezőgazdasági módszereket és technológiát alkalmazzák.

A létesítmény két részre van osztva, mindegyikben egy-egy 500 köbméter kapacitású betontározó található, valamint automata öntözőrendszerek a hatékony vízfelhasználás érdekében mindkét területen az összes növénykultúra számára.

A gazdaság öt klimatizált üvegházból áll, amelyek az öntözéshez tisztított vizet használnak – szakértők és specialisták felügyelete mellett – a vízfelhasználás optimalizálása érdekében. A gyümölcsfák termesztésére 50 szántóföld van kijelölve, és a közeljövőben további 20 szántóföld megművelését tervezik.

A gazdaságban különféle gyümölcsféléket termesztenek, például citromot, narancsot, mandarint, gránátalmát, szőlőt, fügét, mandulát és olajbogyót. A gazdaság ezeken felül több mint 14 000 fának ad otthont, köztük 1000 Sidr-fának és 400 mandulafának, illetve nyolc különböző szezonális gyümölcsfa-fajtának.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sör is készíthető kaliforniai paprikából!

2024. június 11. 13:10

Paprikás söröket már korábban is főztek, de kaliforniai paprikából készült sört még sosem, így ez igazi kuriózumnak számított.

A nap videója: így szakít darabokra egy permetezőt egy híd

2024. június 8. 09:10

A TikTokon frissen terjedő videó egy olyan esetet mutat be, amikor a mezőgazdasági gép a nagyobb mérete, egy túlnyúló szórókeret miatt szenved balesetet.

A világ legdrágább bonsai fája

2024. június 6. 16:10

Elkelt a világ legdrágább bonsaia, csillagászati összeget, 1 300 000 dollárt fizettek érte. Nézze meg – ön szerint megér ennyit?

Rododendronok: valódi botanikai csodák

2024. június 4. 10:10

A rododendronok a hangafélék (Ericaceae) családba tartozó, fás szárú cserjék vagy kis fák formájában megjelenő, élénk színükről és illatukról ismert virágzó növények.