Életmód, gasztronómia

A prémium tészták iránt érdeklődnek a fogyasztók

Agrofórum Online

A Barilla, a világ legnagyobb tésztagyártója új, csúcskategóriás tésztacsaláddal lép a piacra, amelynek célja, hogy lépést tartson a fogyasztók prémium minőségű élelmiszerek iránti növekvő érdeklődésével.

A 145 éves családi vállalkozás bemutatta az új, élénkpiros kartondobozba csomagolt tésztát, amely megkülönbözteti majd a Barilla hagyományos, sötétkék dobozba csomagolt tésztáitól. Mind a kék, mind a piros dobozon új Barilla logó található.

A cég közölte, hogy az új tésztát idén nyolc európai országban, köztük Olaszországban, valamint Európán kívül Ausztráliában árusítják majd. Nem közöltek konkrét értékesítési célokat – hívta fel a figyelmet a Reuters hírügynökség.

Az új tésztacsalád úgy készül, hogy a tésztát bronz formákon nyomják át, ami intenzívebb ízt és durvább felületet eredményez. A Barilla klasszikus tésztáinak kék dobozain már nem lesz műanyag „ablak”, ami a cég várakozásai szerint évi 126 tonnával csökkenti a műanyag felhasználást.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kenyeret sütni újra menő – Mutatjuk, miért hódítanak az ősgabonák

2025. augusztus 19. 14:10

Ősi gabonák, bio minőség, valódi kovász: így lehet egészséges és különleges az idei új kenyér – mutatjuk, hogyan!

Így hasznosíthatja a cickafarkfüvet otthon

2025. augusztus 18. 13:10

A cickafarkfű erősíti az immunrendszert, enyhíti a görcsöket és sebgyógyító hatású – mutatjuk, hogyan használhatja hatékonyan!

Nyitott Porták Napjai – Gasztronómiai és kulturális kalandok

2025. augusztus 18. 08:10

Országszerte több mint 150 családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg kapuit 2025. augusztus 23. és október 4. között.

Édes, roppanós, friss – a tökéletes főtt kukorica receptje

2025. augusztus 8. 16:10

A friss kukorica édes és illatos, de csak akkor, ha tudjuk, hogyan főzzük meg helyesen. Mutatjuk a lépéseket a tökéletes eredményhez.

A magyar gasztronómia kincseit meg kell őriznünk

2021. augusztus 23. 08:39

A tésztafogyasztás hazánk gasztrokultúrájában is meghatározó. A világban Olaszországban a legmagasabb az egy főre jutó száraztészta fogyasztás, Magyarország a 15. helyen van 7,1 kg/fővel.

Akár négyszer olyan drága Magyarországon ugyanaz a tészta, mint nyugaton

2023. augusztus 1. 13:10

Miért kerül a sokszorosába ugyanaz az élelmiszertermék Magyarországon, mint bizonyos nyugat-európai országokban? A magas infláció miatt még árérzékenyebbé vált hazai vásárlók jogosan tehetik fel ezt a kérdést.

A tészta a koronavírus nagy nyertese

2020. november 4. 06:16

Január és július között globálisan 30 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest a tésztaértékesítés.

Felavatták az új tésztagyárat Gyermelyen

2018. szeptember 28. 06:09

A gyár kapacitása meghaladja a magyarországi tésztafogyasztás méretét, egy európai szinten is jelentős, a leghatékonyabbak közé tartozó tésztagyár kezdte meg most a működését.