Életmód, gasztronómia

A prémium tészták iránt érdeklődnek a fogyasztók

Agrofórum Online

A Barilla, a világ legnagyobb tésztagyártója új, csúcskategóriás tésztacsaláddal lép a piacra, amelynek célja, hogy lépést tartson a fogyasztók prémium minőségű élelmiszerek iránti növekvő érdeklődésével.

A 145 éves családi vállalkozás bemutatta az új, élénkpiros kartondobozba csomagolt tésztát, amely megkülönbözteti majd a Barilla hagyományos, sötétkék dobozba csomagolt tésztáitól. Mind a kék, mind a piros dobozon új Barilla logó található.

A cég közölte, hogy az új tésztát idén nyolc európai országban, köztük Olaszországban, valamint Európán kívül Ausztráliában árusítják majd. Nem közöltek konkrét értékesítési célokat – hívta fel a figyelmet a Reuters hírügynökség.

Az új tésztacsalád úgy készül, hogy a tésztát bronz formákon nyomják át, ami intenzívebb ízt és durvább felületet eredményez. A Barilla klasszikus tésztáinak kék dobozain már nem lesz műanyag „ablak”, ami a cég várakozásai szerint évi 126 tonnával csökkenti a műanyag felhasználást.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Aranyvessző: természetes gyógyír vagy túlértékelt csodaszer?

2025. május 9. 11:10

Az aranyvessző hazánkban is ismert gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak különféle egészségügyi problémák enyhítésére.

Húsvéti termelői piacok és kézműves vásárok

2025. április 19. 13:10

Húsvét előtt országszerte rendezett termelői piacok és kézműves vásárok élénkítik a helyi gazdaságot, és ápolják a húsvéti hagyományokat.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

A tészta a koronavírus nagy nyertese

2020. november 4. 06:16

Január és július között globálisan 30 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest a tésztaértékesítés.

Felavatták az új tésztagyárat Gyermelyen

2018. szeptember 28. 06:09

A gyár kapacitása meghaladja a magyarországi tésztafogyasztás méretét, egy európai szinten is jelentős, a leghatékonyabbak közé tartozó tésztagyár kezdte meg most a működését.

Akár négyszer olyan drága Magyarországon ugyanaz a tészta, mint nyugaton

2023. augusztus 1. 13:10

Miért kerül a sokszorosába ugyanaz az élelmiszertermék Magyarországon, mint bizonyos nyugat-európai országokban? A magas infláció miatt még árérzékenyebbé vált hazai vásárlók jogosan tehetik fel ezt a kérdést.

A magyar gasztronómia kincseit meg kell őriznünk

2021. augusztus 23. 08:39

A tésztafogyasztás hazánk gasztrokultúrájában is meghatározó. A világban Olaszországban a legmagasabb az egy főre jutó száraztészta fogyasztás, Magyarország a 15. helyen van 7,1 kg/fővel.