Életmód, gasztronómia

A várakozásoknak megfelelően alakult a Kraft Heinz Company gyorsjelentése

Agrofórum Online

Az árbevétel tekintetében a tavalyi eredményhez képest 5,2 százalékos visszaesés volt tapasztalható, 6,54 milliárd dollárt realizáltak, elemzői becslések minimálisan többre számítottak, 6,6 milliárd dollárra.

A vállalat negyedik negyedéves EBITDA, azaz a kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény értéke 1,56 milliárd dollár, ami megegyezik az 1,55 milliárd dolláros elemzői prognózissal. Az élelmiszer- és italgyártó Kraft Heinz Company organikus árbevétele 2,2 százalékkal csökkent, ez több, mint amire az elemzők számítottak (1,33 százalékos csökkenés), de magasabb a tavalyi negyedik negyedéves értéknél 2,4 százalékkal. A vállalat egy részvényre jutó nyeresége 72 cent, ami a 68 centes becslést meghaladja – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt. A cég vezetése nem volt megelégedve a 2019-ben nyújtott teljesítménnyel. Az első negyedéves jelentés a vállalat számvitelét érintő vizsgálat miatt késett. Februárban 15 milliárd dollárért írták le a Kraft és Oscar Mayer márkákat és a kifizetett osztalékot 62,5 centről 40 centre módosították. A vállalat részvényeinek árfolyama 7,6 százalékot zuhant. Idén már 13,6 százalékos mínuszban a társaság, de az elmúlt egy évben különösen sokat, 41,7 százalékkal csökkent a társaság értéke.

A Kraft Heinz Company fűszereket, szószokat, sajtot és tejtermékeket, húsokat, frissítő italokat, kávét és egyéb élelmiszeripari termékeket is gyárt. A társaság számos márkanéven hozza forgalomba termékeit, ilyen többek között a Kraft, a Heinz, az ABC, a Capri Sun, a Classico, a Jell-O, a Kool-Aid, a Lunchables, a Maxwell House, az Ore-Ida, aPhiladelphia, a Planters, a Plasmon, a Quero, a Weight Watchers Smart Ones és a Velveeta. A teljes bevételek 26 százaléka ketchupokból és szószokból származik, a sajtokból és a tejtermékekből 20, snackekből és fagyasztott termékekből is 20 százaléknyi.

Az elemzők optimisták a céggel kapcsolatban, az átlagos célárfolyam 15 százalékkal haladja meg a jelenlegi szintet.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Károsak lehetnek a fekete műanyag konyhai eszközök

2025. február 5. 11:10

Ezeket a vegyi anyagokat azért építik be a konyhai eszközökbe, hogy csökkentsék a túlmelegedésből eredő tűzveszélyt.

Mégsem egészséges a görög joghurt?

2025. február 3. 16:10

Mint sok más joghurt, a görög joghurtok is tartalmaznak zselatint, amelyet állati bőr, inak, ínszalagok vagy csontok főzésével állítanak elő.

Elfeledett farsangi ételek

2025. február 2. 10:10

A farsanghoz kapcsolódó hagyományok és hiedelmek valóban gazdag örökséget alkotnak nemcsak Magyarországon, hanem világszerte is.

A jövő antibiotikumai hatástalanok lesznek a baktériumokkal szemben

2025. február 1. 16:10

Az új antibiotikumokat a fejlesztők gyakran úgy hirdetik, hogy nem alakul ki ellenük rezisztencia. Azonban ezt az állítást a rezisztencia-mentességről ritkán támasztják alá meggyőző adatok.