Életmód, gasztronómia

Betáraznak az emberek édességből és rágcsálnivalóból

Agrofórum Online

Felülteljesítő volt a Mondelez is a harmadik negyedévben. A vállalat 63 centes egy részvényre jutó eredménnyel zárta az elmúlt három hónapot, ezzel 1 centtel felülteljesítették az elemzői prognózist.

Az Oreo anyavállalata árbevétel soron is meghaladta a várakozásokat, miután a második hullámra készülve rengetegen raktároztak fel édességekből és rágcsálnivalókból. A menedzsment ezen kívül bejelentette, hogy tervezik a saját részvény visszavásárlási programjuk újraindítását akár már a mostani negyedévtől – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

A Mondelez árfolyama az elmúlt héten 4,7 százalékkal emelkedett, idén 1 százalékos, az elmúlt egy évet nézve 7,5 százalékos pluszban van a kurzus.

A Mondelez International Inc. előrejelzése szerint a 2020-as jövedelem több mint 5 százalékkal emelkedhet majd. A Cadbury csokoládékról is ismert vállalat árbevétele fellendült Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és Európában, azután amikor a boltok a koronavírus járvány miatti hosszú leállás után újra megnyíltak. Ezt az otthon dolgozó vagy otthon tanuló diákok arra használták fel, hogy több csokoládét és kekszet vásároljanak.

„Nem számítunk a válság kezdetén tapasztalt szituáció megismétlődésére, továbbra is azt látjuk, hogy a feltörekvő piacokon lassabban áll vissza a fogyasztás a korábbi szintre” – mondta Dirk Van de Put vezérigazgató.

A fogyasztók többet fogyasztanak otthon, mint a világjárvány előtt, de nem nőtt meg annyira a kereslet, mint márciusban és áprilisban, amikor az első lezárások történtek.

„Látva, hogy hol tartunk a COVID-19 kapcsán, és azt a tényt figyelembe véve, hogy valószínűleg több ajánlást fogunk kapni a kormányzatoktól az otthon maradásra, arra számítunk, hogy a megnövekedett fogyasztási szint egy ideig még folytatódhat” – mondta Van de Put.

Európában javult a kisboltok értékesítése, de az utazási kiskereskedelem és az útközbeni vásárlás továbbra is alacsonyabb.

A társaság 2020-ra 3,5 százalékos organikus nettó árbevétel-növekedést prognosztizál, amely kiküszöböli a devizaárfolyamok mozgásának és a felvásárlásoknak a hatásait.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Tiszta fejjel a pálinkáról: mitől igazi a hungarikum? + videó

2025. augusztus 26. 16:10

Csak hazai gyümölcsből, szigorú szabályok mentén: Barabás Attila nagymester lerántja a leplet a pálinkáról keringő tévhitekről.

Házilag készített körömvirágkenőcs: recept!

2025. augusztus 24. 16:10

Természetes sebgyógyító és bőrápoló: készítsen otthon körömvirágkenőcsöt, amely megnyugtatja, regenerálja és védi bőrét!

A házi befőttek és dzsemek készítése hódít: íme a legjobb házi ötletek!

2025. augusztus 24. 05:40

A házi befőzés nemcsak hasznos, hanem örömteli elfoglaltság is, amelyben akár az egész család részt vehet.

Rejtett hibák, durva szabályszegések – ez a Nébih mérlege

2025. augusztus 22. 14:10

Több mint 160 ellenőrzést végzett a Nébih a nyári szezonban. Az első kör tapasztalatai alapján javul a higiénia, de nem mindenhol.

Túró Rudi: a velünk élő, változó pöttyös történelem

2024. január 26. 11:40

Magyarországon a hatvanas évek igencsak bővelkedtek meghatározó eseményekben, ekkorra datálható az egyik "legmagyarabb" édesség, a Túró Rudi születése is.

Húsvéti élelmiszer-ellenőrzések: hatósági tapasztalatok

2025. április 17. 13:10

Húsvét előtt a hatóságok fokozottan ellenőriznek: javul a higiénia, de még mindig sok lejárt vagy rosszul jelölt terméket találnak.

Egyre többen keresik a minőségi szaloncukrokat

2022. november 21. 12:32

A szaloncukor az adventi időszak hagyományos terméke. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint egy magyar háztartás évente átlagosan 1 kilónyi szaloncukrot vásárol. A legkedveltebb hagyományosan a zselés, a marcipános, a kókuszos, a karamellás és a csokoládékrémes.

Amit a marcipánról tudni érdemes - recepttel!

2022. április 27. 09:38

A blansírozott édesmandulából és cukorból főzött massza, és a keserűmandula íze adja azt a klasszikus marcipán ízt, amit sok-sok éve szeretünk, nassolunk, vagy épp ellenkezőleg, rá sem bírunk nézni!