Életmód
Életmód

Lökd ide a sört! – Nőtt a prémium sörök forgalma

Lökd ide a sört! – Nőtt a prémium sörök forgalma

Szuperfarm

Az elmúlt egy évben 23 százalékkal nőtt a prémium és szuperprémium sörök forgalma Magyarországon, az idei év első felében pedig 27 százalékos volt a növekedés.

Egyre nagyobb az igény a prémium és szuperprémium sörök iránt Magyarországon, csak az elmúlt egy évben 23 százalékkal nőtt a kategória forgalma, 2018 első felében pedig 27 százalék volt a növekedés – közölte a Dreher Sörgyárak Zrt.

A társaság, amely tavaly március óta a japán Asahi Csoport részeként működik, hosszú távú stratégiájának középpontjában a prémium portfólió kialakítása áll, egyrészt prémium és szuperprémium termékek hazai gyártásával, másrészt nemzetközi márkák importálásával.

Ennek egyik lépéseként vezették be a magyar piacra a több mint 70 országban forgalmazott Peroni Nastro Azzurot is, amely Olaszország egyik legnépszerűbb sörmárkája, és világszerte az egyik legkeresettebb olasz sör.

Az MTI kérdésére a cég közölte, hogy a Peroni Nastro Azzuro gyártását nem tervezik Magyarországra hozni, az továbbra is Padovában készül. A Peroni fogadtatása az eddigiek alapján a magyar piacon pozitív, ám mivel egyelőre a márkaépítés szakaszában vannak, a tervezett értékesítési számokat a cég nem közölte.

Vegán vagy? Jön a nyomtatott steak

Túl sok húst fogyasztunk, pedig növényi étrenddel nemcsak egészségesebben élünk, hanem a túlnépesedett föld élelmezési problémáin is enyhítünk.

Igyunk finom magyar söröket advent idején is!

A hazai sörpiacon a 2018. évi előrejelzések alapján a tavalyihoz hasonlóan alakul majd a forgalom, 2017-ben 6,2 millió hektoliter sör fogyott.

Melyek az élelmiszer-biztonság kritikus pontjai? - Tények és hiedelmek

Nagy kárt okoznak azok a média- és internetforrások, melyek azt hirdetik egy-egy élelmiszerről, hogy egészéges, és nem teszik hozzá, hogy egy élelmiszer nem lehet egészséges, kizárólag a biztonságos élelmiszereken alapuló, változatos táplálkozás lehet egészséges.

Hatalmas bővítésbe kezd a Borsodi Sörgyár - Több árpára lesz szükségük?

A Borsodi Sörgyár Kft. értékesítése az idén a piaci átlag felett bővült, árbevétele, várhatóan a tavalyihoz hasonlóan, 10 százalékkal emelkedik.

Hatalmas bővítésbe kezd a Borsodi Sörgyár - Több árpára lesz szükségük?

A Borsodi Sörgyár Kft. értékesítése az idén a piaci átlag felett bővült, árbevétele, várhatóan a tavalyihoz hasonlóan, 10 százalékkal emelkedik.

2018. december 3. 06:29

Tovább nőtt a minisörgyárak száma Csehországban

Csehországban 2017-ben is gyorsan emelkedett a minisörgyárak száma, amely december végén meghaladta a 400-at. A minisörgyárak cseh-morva szövetségének közlése szerint tavaly 50 új minisörgyárat nyitottak, s néhány további pedig rövid időn belül kezdi meg termelését.

2018. február 22. 09:37

Japán sört dob a magyar piacra a Dreher

A Dreher Sörgyárak megkezdte áttételes tulajdonosa, a japán Asahi hasonló nevű sörének hazai forgalmazását.

2018. március 11. 19:37

Soproni: az árpa, a meggy, a bodza után a komló is magyar lesz

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt.

2018. május 22. 14:19