Életmód, gasztronómia

Sikerrel álltak át az online értékesítésekre

Agrofórum Online

Jól sikerült a Walmartnak a harmadik negyedév, felrobbant az e-kereskedelmi forgalma. Árbevétel soron a kiskereskedelmi láncot üzemeltető vállalat 134,7 milliárd dollárt realizált, ami 5,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és 2,5 milliárd dollárral több a Wall Street-i elemzők prognózisánál is.

A vállalat 1,34 dolláros egy részvényre jutó igazított eredménnyel zárta az elmúlt három hónapot, ami szintén pozitív meglepetés, ezzel 16 centtel haladva meg a konszenzust. A kiskereskedelmi lánc a járvány időszaka alatt sikerrel állt át az online értékesítésekre, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a harmadik negyedévben a vállalat e-kereskedelmi értékesítései 79 százalékos növekedést tudtak produkálni év/év alapon. Az amerikai vállalat vezérigazgatója kiemelte, hogy magabiztos abban, hogy a Walmartnak sikerült új fogyasztói szokásokat kialakítania és ezeket a fogyasztói szokásokat – többek között az online értékesítéseket – meg fogják tudni tartani a következő időszakokban is – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A gyorsjelentést követően 2 százalékot esett a Walmart részvénye.

A Walmart, amely az Egyesült Államok legnagyobb munkáltatója hasonlóan a többi, jelentős élelmiszerforgalmazási tevékenységet végző kiskereskedelmi cégekhez, jelentős hasznot húzott az élelmiszerek iránti kereslet növekedéséből. Rengeteg új munkavállalókat kellett felvenniük a koronavírus terjedése miatt, hogy lépést tudjanak tartani a kereslettel.

A Walmartnak összesen 2,2 millió alkalmazottja van a Marketscreener adatai szerint. A vállalat 11 600 üzlettel rendelkezik 28 országban. Ezek közül 3570 szupermarket és 386 diszkont outlet. Tizenegy országban az e-kereskedelemben is jelen vannak. Kis- és nagykereskedelmi egységeket is működtetnek. Három fő szegmensük van, a Walmart USA, a Walmart International és a Sam’s Club nevű bolthálózat. Az árbevétel 76 százaléka az Egyesült Államokból származik, de erős a jelenlétük Mexikóban, Közép-Amerikában, az Egyesült Királyságban, Brazíliában és Kínában is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Akadályozhatom a házam előtti parkolást? Kellemetlen lesz hallani a választ

2025. december 17. 16:10

Sokan szívesen zárják le kövekkel, oszlopokkal, sövényekkel a házuk előtt lévő közterületet, nehogy idegenek oda parkoljanak – és közben szabálysértést követnek el.

Ezért rossz ötlet desztillált vízzel locsolni a szobanövényeinket

2025. december 15. 09:10

Esővíz, szűrt víz vagy desztillált víz? Melyik a legideálisabb a bent tárolt növényeink öntözésére? A válasz váratlan és meglepő.

Kiderült, miből készítik a növényi alapú mézet, óriási a felháborodás

2025. december 13. 16:10

Húspótlók, tojáspótlók és más efféle élelmiszerek már az európai piacokon is találhatók, a mézpótló viszont sokaknál keltett megütközést.

Napi 1000 liter vizet teremtettek a semmiből, valóságos csoda történt

2025. december 12. 09:10

2,2 milliárd ember nem jut megfelelő, egészséges ivóvízhez a Földön. Nekik is megoldást jelenthet egy új, amerikai-izraeli találmány, amely zéró energiabefektetéssel működik. Valódi csoda!

Mintegy 200 kockázatos termék miatt kellett hazánkban intézkedni

2023. január 24. 12:47

A hazánkat érintő ügyek elsősorban baromfihúshoz és abból készült termékekhez, zöldségekhez és gyümölcsökhöz, fűszerekhez, valamint étrend-kiegészítőkhöz kapcsolódtak.Az esetek 86%-a külföldi előállítású terméket érintett.

Az EU banki engedményt fontolgat a fekete-tengeri gabonaszállítások érdekében

2023. július 6. 05:37

A bank szankciók hatálya alatt a lépés célja a fekete-tengeri gabonaügylet megóvása, amely lehetővé teszi Ukrajnának, hogy élelmiszert exportáljon a globális piacokra.

Zsírcsökkentett, fehérjékben gazdag húskészítmények fejlesztésébe kezdtek Debrecenben

2023. február 2. 15:02

Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel - jelentették be a három éves projekt nyitórendezvényén csütörtökön.

A jövő ételeit 3D nyomtatóval és lézerrel "főzik" majd!

2019. január 19. 04:34

A gép nagyjából úgy működik, mint bármelyik más 3D nyomtató, kipréseli magából az összekevert élelmiszereket. A lézersugarak pedig a printelt élelmiszerekre irányulnak és pontos hőmérsékleten főzik meg az ételeket. Mivel az eszköz információval rendelkezik az összes alkotóelemről egyedi módon összekombinálhatja azokat.