Életmód
Életmód

Természetes tetoválás – páfránylevéllel

Természetes tetoválás – páfránylevéllel

Agrofórum Online

Bár még Sissi és Ferenc József korában rossz szemmel nézték az uralkodói tetoválásokat is, ma már nagy divatja van: a kicsik csillámpónikat, a felnőttek valódi tetkót varratnak – no és létezik egyfajta „biotetoválás” is, amihez egyetlen levélre van szükségünk.

Természetesen nem mindegy, milyen növényt használunk. A páfrány az, amivel természetes, meseszép, a bőrön fehéren világító tetoválásokat készíthetünk – amikor a spórái már érettek, kirepülésre készek! Ennek menete a következő:

  1. Ki kell választani egy már érett spórákat tartalmazó, szép nagy páfránylevelet (ezek jellemzően nyárra már mind gyönyörű nagyra nőnek).
  2. Meg kell tisztítani a tetoválásra szánt bőrfelületet, hogy ne legyen zsíros, koszos – szappanos vízzel meg kell mosni és aztán alaposan szárazra, tetoválásra készre törölni.
  3. A kiválasztott páfránylevelet a fonákjával (spóráival) lefelé a bőrre kell csapni-fektetni (ki melyik módszerben hisz jobban, azt alkalmazza), majd a levél elmozdítása nélkül néhány percig a bőrre nyomni.
  4. Utolsó lépésként óvatosan, akár egy matricát, le kell húzni a páfrányt a bőrről, és látni fogjuk, ott lesz a lenyomata, ami ugyanolyan formájú és meseszép lesz, mint a modellnek használt alany.

A TikTok növényes videó között előkelő helyre tört a páfrányleveles tetoválás, amely nem igényel semmiféle anyagi befektetést, művészi érzéket, eszközt vagy szakértő személy jelenlétét, ráadásul teljesen veszélytelen. Hiszen elég hozzá egy szép páfránylevél és egy lelkes jelentkező, aki épp páfrányos tetkóra vágyik. A készítők szerint minden levél más formát és minden páfrányfaj más színű tetoválást jelent, érdemes kipróbálni!

A páfrányos tetoválást bemutató videó itt nézhető meg.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kiválasztották Magyarország legjobb kenyereit

2024. június 8. 14:10

A pontszámok összesítését követően került ki a nyertes Szent István napi kenyér, valamint az Innovatív kenyér és a Sós sétáló sütemény kategória legjobb terméke is.

Hogyan védekezzünk a patkányok ellen?

2024. június 8. 08:10

A patkányok az ételmaradékokra jönnek, ami minden házban akad: csont, zöldséghéj, száraz kenyér egyaránt megfelel nekik.

Ehető liliom? Bizony, létezik, és érdemes kipróbálni!

2024. június 7. 10:10

Nem javasoljuk, hogy bármit megkóstoljon, amit liliomnak hívnak. A sásliliom viszont nemcsak ehető, Ázsiában hagyománya van a fogyasztásának.

Miért egészséges a rókagomba?

2024. június 7. 08:10

Lassan elérkezik a rókagomba szezonja. Irány tehát az erdő, mi pedig azt is eláruljuk, miért érdemes fogyasztani – amellett, hogy ízletes.

Hogyan öntözzük a szobanövényeket?

2023. március 13. 05:38

A szobanövények öntözésénél több irányból kell megvizsgálni a kérdést, mert kicsit összetettebb, mint ahogy elsőre tűnik. Először is melyik szobanövényről beszélünk? Vajon minden szobanövényt egyformán öntözünk?