Gépinfo
Gépinfo

130 órán keresztül vezették a Landini traktort (+KÉPEK, VIDEÓ)

130 órán keresztül vezették a Landini traktort (+KÉPEK, VIDEÓ)

Agrofórum Online

A Landini gyár 130. születésnapja alkalmából „130 hours Landini Endurance” néven egy 130 óráig tartó vezetési tesztet szervezett október 6. és 11. között.

A Landini gyár 130. születésnapja alkalmából „130 hours Landini Endurance” néven egy 130 óráig tartó vezetési tesztet szervezett október 6. és 11. között.

Teljes képgaléria a Landini tesztvezetésről >>>

Az esemény az Olaszország, Lucca (Toszkána) tartományában található “Il Ciocco” hotel és sportközpont körül kialakított, néhány igazán nehéz off-road szakaszt is tartalmazó rallye pályán zajlott. A pályán a jelenlegi csúcsmodell, a Landini 7-215 traktor (212 LE) körözött, méghozzá folyamatosan 130 órán keresztül. A tartós teszt során a sofőrcsere és a tankolás idejére sem állították le a traktor motorját.

Több mint 75 embernek volt lehetősége felváltva vezetni a gépet, köztük számos európai országból érkezett szakújságírónak, szponzoroknak és az Argo Tractors technikai munkatársainak. A teszt első napján a futball világbajnok Gianluca Zambrotta is hozzájárult a rendezvény sikeréhez: egy órán át vezette a 7-215-ös Landini traktort.

De rajta kívül is több ismert személy és híresség jelent meg, mint például Maurizio Martina mezőgazdasági miniszter, vagy a vitorlás világbajnok Maurizio Bulleri. Annak ellenére, hogy a változatos összetételű alkalmi pilóták más-más vezetői stílussal és képességekkel bírtak – ami még nehezebbé és keményebbé tette a próbatételt – meghibásodás nélkül sikerült teljesíteni a 130 órát.

A „váltóversenynek” jótékonysági célja is volt. Az Argo Tractors minden megtett kilométer után egy Euróval támogatta a 2012. májusi földrengésben megsérült fabricco-i (itt található a Landini gyár) iskolákat segítő alapítványt. Az összeg növeléséhez a rendezvényen résztvevő valamennyi technikai szponzor is hozzájárult.

(Axiál Kft.)

Bemutatkozik az NZ Extreme 1250-1425

2019. október 16. 10:03

A talajfelszín pontos lekövetése érdekében az NZ Extreme váza 5 tagból áll, így garantált a beállított munkamélység állandósága.

A Los Angelesi Autószalonon debütál a plug-in hibrid Toyota RAV4

2019. október 16. 09:59

A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

A kínai XAG Agri-tech óriás 20 millió hektár területen alkalmazza növényvédő drónjait

2019. október 14. 15:02

Napjainkban rengeteg információ kering a világhálón, különféle kialakítású és feladatú drónokról. A következőkben egy kínai társaságot, gyártmányait és tevékenységét mutatjuk be, mivel az alkalmazás mértéke meghökkentően nagy.

A kanadai Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre a Start Agro Kft.

2019. január 14. 12:16

2019. január 1-től a Start Agro Kft. látja el márkaimportőrként a Versatile márka magyarországi kereskedelmi, szerviz és alkatrészellátási feladatait.

Munkavonat és traktor ütközött

2018. június 7. 18:29

Halálos vasúti baleset történt Tárkány-Felsővasdinnye pusztán csütörtök délután - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Giugiaro design és német minőség, kell ennél több?

2018. október 2. 10:36

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha kijelentem, a mezőgazdasági technológiák fejlődése már régóta túlmutat a személyautókon.

Ritka és öreg traktorok lepték el Solymárt - élőben a helyszínről

2018. július 1. 13:33

A Solymári Traktor Találkozóról az Agrofórum élő videóban jelentkezett, amely során többek között egy felújított Bührer és Güldner traktort mutattunk be részletesen

Gépinfo Képgaléria Videó