Gépinfo
Gépinfo

A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – II. rész

A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – II. rész

Agrofórum Online

New Holland, Lamborghini, Case IH, Kubota, Solis, Goldoni, McCormick újdonságok.

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow is rengeteg újdonságot, érdekességet tartogat. A január 28-tól 31-ig tartó rendezvényen több új traktort is bemutatnak. Az Agrofórum Online a következő napokban folyamatosan bemutat néhány különlegességet, ezúttal ismét traktorokat vesszünk górcső alá. New Holland, Lamborghini, Case IH, Kubota, Solis, Goldoni, McCormick.

Az AGROmashEXPO díjazott termékei >>>
A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – I. rész >>>

Nyerj egymillió forintot érő sorvezetőt az Agrofórum Online-nal >>>

AGROTEC Magyarország Kft. – bővülő kínálat és a már megszokott New Holland traktorok

Az AGROTEC Magyarország Kft. kiállítói standján az idén is a New Holland gépeké lesz a főszerep. Az érdeklődők megtekinthetik majd az új generációs, Tier 4-es motorral szerelt New Holland TD5 egy tagját, a megújult teleszkópos rakodók közül pedig egy New Holland LM7.35-ös szerepel majd a kiállított gépek között. “Hogy a kombájnokról és a traktorokról se feledkezzünk meg: a New Holland CX8080 Elevation és a T8.390 AC kerül az AGROTEC standjára” – tudta meg a cégtől az Agrofórum Online.

A forgalmazó munkagép-kínálata a 2014-es év végén egy további termékcsaláddal bővült, így a Dondi, Fliegl, Great Plains és a Pöttinger minőségi eszközei mellett már az Amazone termékei is elérhetőek lesznek a kiállítási területen. Az igazán megdöbbentő teljesítményre képes Simba SL mellett két Amazone munkagép is látható lesz majd a B pavilonban – persze további eszközök mellett. “Annyit még kiemelnénk, hogy akinek játszani támadna kedve, szintén nyugodtan ellátogathat hozzánk, nem fog csalódni” – hívták fel a figyelmet az Agrotec-nél.

Lamborghini tesztvezetés a III-as kapunál

Az Auditker Kft. az idei évben egy külön programelemmel is készül, ugyanis a III-as kapunál tesztvezetéssel várják az érdeklődőket. Az Agrofórum Online információi szerint a gazdálkodók 1400 négyzetméteren próbálhatják ki a három új Lamborghini traktort; a Nitro, a Nitro R és a Strike típusokat. “Fontos megjegyezni, hogy mivel külső helyszínről van szó, aki bent szerez tudomást a lehetőségről, annak ki kell lépnie a kiállítás területéről. A tesztvezetés után azonban mindenkinek adunk egy visszalépő jegyet” – hangsúlyozta portálunknak Acsai Miklós, a cég képviselője.

A gyakorlati tapasztalat mellett természetesen a statikus bemutató sem maradhat el. Az Auditker a Lamborghini traktorok mellett kiemelt újdonságként a Sfoggia Elektra vetőgépét mutatja be, de lesznek Pöttinger vetőgépek, Ideal permetezőgépek és Berti szárzúzók is. A céget ismerve természetesen nem véletlen, hogy a kertészet, szőlészet lesz kiemelten jelen a standon; az érdeklődők fagymentesítő gépet, palántázógépet, akkumulátoros metszőollót, sorközművelő gépeket és a venyigekezelés eszközeit is megtekinthetik majd az Auditker kiállítási területén.

Az Év Traktora az Invest standján

Az Invest Kft. standján az Év Traktora 2015 pályázat nyertesét, a CASE IH Magnum CVX 380-ast is megtekinthetik az érdeklődők. Az erőgépet ráadásul az AGROmashEXPO szervezői is díjazták, méghozzá Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjjal.

“Gyakorlatilag minden kategóriában látható majd újdonság, hiszen modellváltások vannak a Tier 4-es motorok miatt. A kiállításon a Case IH teljes termékpalettáját felsorakoztatjuk a kistraktortól a nagytraktorig a kombájnon, teleszkópos rakodón és bálázón át” – mondta el az Agrofórum Online kérdésére Szollinger János Case IH termékmenedzser.

A szakember portálunknak elárulta, hogy a traktorok mellett Pöttinger, Bednar, Gaspardo és Dondi gépek, Hardi permetezőgépek és Wielton pótkocsik lesznek 800 négyzetméteren.

Kubota traktorok 170 lóerőig

A Kubota traktorok kizárólagos hazai forgalmazója, a Két-Kata Kft. idén is több géppel várja a látogatókat, mintegy 200 négyzetméteren mutatják be népszerű és teljesen új termékeiket.

A nagyobb gépek közül a Két-Kata Kft. kiállítási területén látható lesz még két GX-es traktor is; az M 135 GX rugózott hidas változat és annak kisebbik testvére, az M 110 GX is. “A Kubota M9960-as traktorunkat rakodóval állítjuk ki, és bemutatjuk a keskeny nyomtávú, szőlészetekbe ajánlott M8540 Narrow erőgépet is. Fűnyírókból a legkisebb szériát visszük ki, a GR1600-ast, a kompakt traktorokból pedig a legkisebb egy 24 lóerős gép lesz, a B2420-as. Ebben a kategóriában még bemutatjuk a B50-es új szériás vagy az L4100-as típust is, hogy melyiket, az még képlékeny” – mondta el Spiller Kata az Agrofórum Online kérdésére. Mindezek mellett egy többfunkciós Kubota RTV is helyet kap a standon.

Új Solis és Goldoni traktorok az Odisys Bt.-nél

Az Odisys Bt. az idei AGROmashEXPO-ra egy igazi újdonsággal készül, hiszen bemutatják az indiai Solis traktorokat. “Ezek a gépek India legnagyobb traktorgyárában készülnek, és 60 éves múltra tekintenek vissza” – árulta el Hernek Zoltán ügyvezető az Agrofórum Online-nak. Mint azt portálunk megtudta; a standon egy 20, egy 60 és egy 90 lóerős típust láthatnak majd az érdeklődők.

A már jól ismert Goldoni traktorok közül újdonság lesz a Goldoni E50. Az új modell nem csak új motorháztetőt kapott, hanem erősebb motort és egy teljesen új fejlesztésű váltót is.

A traktorok mellett az Odisys Bt. standján bemutatják az ültetvényekbe szánt Arizza gépeket; csonkázót, lazítót, soraljművelőt és egyéb eszközöket. Szintén innovatív termék lesz a Campagnola új, karbonszálas házzal készített elektromos metszőollója és a Nobili elektrosztatikus növényvédő szer feltöltőrendszere is.

Bemutatkozik a McCormick X6

A Szegána Kft. standján szintén lesz traktorújdonság, a cég ugyanis a McCormick X6 erőgépet mutatja be először Magyarországon. “Ez egy 121/133 lóerős traktor Powershift váltóval, 5400 kilogramm saját tömeggel, tehát egy erős, robusztus felépítésű gép, amely egy új Tier 4-es motort is kapott” – mondta el az Agrofórum Online-nak Nagy Márk.

A traktorok mellett egyéb érdekességekkel is várják az érdeklődőket. Kiállítják például a Caffini Striker önjáró szántóföldi permetezőt, valamint a Caffini Small permetezőt új, HBS előrecsukódó kerettel, ami szintén újdonság.

Ugyancsak kiemelt innováció a Dal-Bo hengerek új gyűrűje, a Snowflake, amely egy hópehely-szerű küllőkialakítás. “Ez hatszor erősebb a hagyományos megoldáshoz képest, és ennek köszönhető, hogy mostantól 6 év garancia jár a gyűrűkhöz”.

A Szegána Kft. standján újdonságként mutatják majd be a TeeJet Matrix 430-as sorvezetőt, de lesz Mascar szemenkénti vetőgép elektromos vetőegységgel, és Moro Aratri eke is.

Folytatás következik!

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Ismét olcsóbban tankolhatunk

2019. június 18. 11:37

A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásból.

5 díjat ért a HORSCH FarmingHeroes

2019. június 17. 10:38

A HORSCH a jelenleg is futó #FarmingHeroes kampányáért 5 jelentős nemzeti és nemzetközi díjat nyert.

Négyszeresére nőhet a mezőgazdasági drónok piaca az Egyesült Államokban 2024-re

2019. június 14. 14:37

A következő öt évben Észak-Amerikában fogják a legtöbb mezőgazdasági drónt használni, amelyhez az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatala (FAA) is hozzájárult azzal, hogy egyes törvények alól felmentette az ember nélküli légi járműveket (UAV).

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12. 11:37

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

2018. április 2. 11:37

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

Gépészet Videó

Megnyílt az idei AGROmashEXPO: gépmustra és minisztériumi programhirdetés

2019. január 24. 06:21

A kiállításon közel 350 hazai és külföldi cég vonultatta fel termékeit, gépeit, szolgáltatásait. Az ország legjelentősebb fedett területű, mezőgazdasági gépeket és eszközöket bemutató rendezvényén megismerhető a teljes gépkínálat. A megnyitón Nagy István ismertette az Agrárminisztérium 2019-es szakmai programját.

Nem gond többé a nitrátjelentés - Így csökkentheti gazdasága adminisztrációs terheit

2019. február 21. 08:13

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet.

Gépészet Videó

AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2019

2019. január 15. 14:41

Egy hét és újra AGROmashEXPO, AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban! Magyarország agráripari csúcsrendezvénye január 23-26. között várja az érdeklődőket. Társkiállítások: Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet.