Gépinfo
Gépinfo

A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – II. rész

A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – II. rész

Agrofórum Online

New Holland, Lamborghini, Case IH, Kubota, Solis, Goldoni, McCormick újdonságok.

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow is rengeteg újdonságot, érdekességet tartogat. A január 28-tól 31-ig tartó rendezvényen több új traktort is bemutatnak. Az Agrofórum Online a következő napokban folyamatosan bemutat néhány különlegességet, ezúttal ismét traktorokat vesszünk górcső alá. New Holland, Lamborghini, Case IH, Kubota, Solis, Goldoni, McCormick.

Az AGROmashEXPO díjazott termékei >>>
A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – I. rész >>>

Nyerj egymillió forintot érő sorvezetőt az Agrofórum Online-nal >>>

AGROTEC Magyarország Kft. – bővülő kínálat és a már megszokott New Holland traktorok

Az AGROTEC Magyarország Kft. kiállítói standján az idén is a New Holland gépeké lesz a főszerep. Az érdeklődők megtekinthetik majd az új generációs, Tier 4-es motorral szerelt New Holland TD5 egy tagját, a megújult teleszkópos rakodók közül pedig egy New Holland LM7.35-ös szerepel majd a kiállított gépek között. “Hogy a kombájnokról és a traktorokról se feledkezzünk meg: a New Holland CX8080 Elevation és a T8.390 AC kerül az AGROTEC standjára” – tudta meg a cégtől az Agrofórum Online.

A forgalmazó munkagép-kínálata a 2014-es év végén egy további termékcsaláddal bővült, így a Dondi, Fliegl, Great Plains és a Pöttinger minőségi eszközei mellett már az Amazone termékei is elérhetőek lesznek a kiállítási területen. Az igazán megdöbbentő teljesítményre képes Simba SL mellett két Amazone munkagép is látható lesz majd a B pavilonban – persze további eszközök mellett. “Annyit még kiemelnénk, hogy akinek játszani támadna kedve, szintén nyugodtan ellátogathat hozzánk, nem fog csalódni” – hívták fel a figyelmet az Agrotec-nél.

Lamborghini tesztvezetés a III-as kapunál

Az Auditker Kft. az idei évben egy külön programelemmel is készül, ugyanis a III-as kapunál tesztvezetéssel várják az érdeklődőket. Az Agrofórum Online információi szerint a gazdálkodók 1400 négyzetméteren próbálhatják ki a három új Lamborghini traktort; a Nitro, a Nitro R és a Strike típusokat. “Fontos megjegyezni, hogy mivel külső helyszínről van szó, aki bent szerez tudomást a lehetőségről, annak ki kell lépnie a kiállítás területéről. A tesztvezetés után azonban mindenkinek adunk egy visszalépő jegyet” – hangsúlyozta portálunknak Acsai Miklós, a cég képviselője.

A gyakorlati tapasztalat mellett természetesen a statikus bemutató sem maradhat el. Az Auditker a Lamborghini traktorok mellett kiemelt újdonságként a Sfoggia Elektra vetőgépét mutatja be, de lesznek Pöttinger vetőgépek, Ideal permetezőgépek és Berti szárzúzók is. A céget ismerve természetesen nem véletlen, hogy a kertészet, szőlészet lesz kiemelten jelen a standon; az érdeklődők fagymentesítő gépet, palántázógépet, akkumulátoros metszőollót, sorközművelő gépeket és a venyigekezelés eszközeit is megtekinthetik majd az Auditker kiállítási területén.

Az Év Traktora az Invest standján

Az Invest Kft. standján az Év Traktora 2015 pályázat nyertesét, a CASE IH Magnum CVX 380-ast is megtekinthetik az érdeklődők. Az erőgépet ráadásul az AGROmashEXPO szervezői is díjazták, méghozzá Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjjal.

“Gyakorlatilag minden kategóriában látható majd újdonság, hiszen modellváltások vannak a Tier 4-es motorok miatt. A kiállításon a Case IH teljes termékpalettáját felsorakoztatjuk a kistraktortól a nagytraktorig a kombájnon, teleszkópos rakodón és bálázón át” – mondta el az Agrofórum Online kérdésére Szollinger János Case IH termékmenedzser.

A szakember portálunknak elárulta, hogy a traktorok mellett Pöttinger, Bednar, Gaspardo és Dondi gépek, Hardi permetezőgépek és Wielton pótkocsik lesznek 800 négyzetméteren.

Kubota traktorok 170 lóerőig

A Kubota traktorok kizárólagos hazai forgalmazója, a Két-Kata Kft. idén is több géppel várja a látogatókat, mintegy 200 négyzetméteren mutatják be népszerű és teljesen új termékeiket.

A nagyobb gépek közül a Két-Kata Kft. kiállítási területén látható lesz még két GX-es traktor is; az M 135 GX rugózott hidas változat és annak kisebbik testvére, az M 110 GX is. “A Kubota M9960-as traktorunkat rakodóval állítjuk ki, és bemutatjuk a keskeny nyomtávú, szőlészetekbe ajánlott M8540 Narrow erőgépet is. Fűnyírókból a legkisebb szériát visszük ki, a GR1600-ast, a kompakt traktorokból pedig a legkisebb egy 24 lóerős gép lesz, a B2420-as. Ebben a kategóriában még bemutatjuk a B50-es új szériás vagy az L4100-as típust is, hogy melyiket, az még képlékeny” – mondta el Spiller Kata az Agrofórum Online kérdésére. Mindezek mellett egy többfunkciós Kubota RTV is helyet kap a standon.

Új Solis és Goldoni traktorok az Odisys Bt.-nél

Az Odisys Bt. az idei AGROmashEXPO-ra egy igazi újdonsággal készül, hiszen bemutatják az indiai Solis traktorokat. “Ezek a gépek India legnagyobb traktorgyárában készülnek, és 60 éves múltra tekintenek vissza” – árulta el Hernek Zoltán ügyvezető az Agrofórum Online-nak. Mint azt portálunk megtudta; a standon egy 20, egy 60 és egy 90 lóerős típust láthatnak majd az érdeklődők.

A már jól ismert Goldoni traktorok közül újdonság lesz a Goldoni E50. Az új modell nem csak új motorháztetőt kapott, hanem erősebb motort és egy teljesen új fejlesztésű váltót is.

A traktorok mellett az Odisys Bt. standján bemutatják az ültetvényekbe szánt Arizza gépeket; csonkázót, lazítót, soraljművelőt és egyéb eszközöket. Szintén innovatív termék lesz a Campagnola új, karbonszálas házzal készített elektromos metszőollója és a Nobili elektrosztatikus növényvédő szer feltöltőrendszere is.

Bemutatkozik a McCormick X6

A Szegána Kft. standján szintén lesz traktorújdonság, a cég ugyanis a McCormick X6 erőgépet mutatja be először Magyarországon. “Ez egy 121/133 lóerős traktor Powershift váltóval, 5400 kilogramm saját tömeggel, tehát egy erős, robusztus felépítésű gép, amely egy új Tier 4-es motort is kapott” – mondta el az Agrofórum Online-nak Nagy Márk.

A traktorok mellett egyéb érdekességekkel is várják az érdeklődőket. Kiállítják például a Caffini Striker önjáró szántóföldi permetezőt, valamint a Caffini Small permetezőt új, HBS előrecsukódó kerettel, ami szintén újdonság.

Ugyancsak kiemelt innováció a Dal-Bo hengerek új gyűrűje, a Snowflake, amely egy hópehely-szerű küllőkialakítás. “Ez hatszor erősebb a hagyományos megoldáshoz képest, és ennek köszönhető, hogy mostantól 6 év garancia jár a gyűrűkhöz”.

A Szegána Kft. standján újdonságként mutatják majd be a TeeJet Matrix 430-as sorvezetőt, de lesz Mascar szemenkénti vetőgép elektromos vetőegységgel, és Moro Aratri eke is.

Folytatás következik!

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

A BPW megerősíti sikeres rendszerpartneri kapcsolatait a mezőgazdasági gépgyártókkal

2019. szeptember 17. 06:47

A BPW csoport sikeresen növekszik a mezőgazdasági gépgyártók egyik kedvelt rendszerpartnereként.

Lendületesen bővült a hazai újautó-piac augusztusban

2019. szeptember 9. 12:46

Az összevont eladási listán augusztusban Suzuki, Ford, Volkswagen, Toyota, Opel sorrend alakult ki. A múlt havi 18 271 darabos értékesítés 24,3 százalékos éves bővülést jelent.

Huszonhét százalékos mínuszban a mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. szeptember 9. 10:48

Augusztusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 22 darabbal és 21 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

Gyengén teljesített a traktorpiac augusztusban

2019. szeptember 9. 10:17

A traktorpiac legkedveltebb szegmense a 8 tonnánál nagyobb tömegű 1173 darabbal, ami 53 százalékos részesedés a piacból.

A magyar mezőgépfejlesztés az elmúlt évben is sikeres volt

2019. január 29. 09:36

„Az év magyar mezőgépe 2019” díj odaítéléséhez a zsűrinek 33 vállalat termékeit kellett megtekintenie. Ezért a legjobb hazai mezőgép kiválasztása nehéz feladat volt és csak hosszas, részletes értékelés után született meg a végeredmény.

Az MKB Csoport két tagja is az AgrárgépShow-n

2018. január 23. 09:25

A HUNGEXPO-n megrendezésre kerülő Agrárgépshow 2018 az év legnagyobb hazai agráripari kiállítása, ezért az MKB Pénzügyi Csoport számára kiemelten fontos, hogy teljes agrárportfoliójával képviselje magát az eseményen.

Väderstad finomhangolás az aprómagvak precíz vetése érdekében

2018. március 6. 22:09

A Väderstad Tempo V változtatható sortávú vetőgépet tavaly mutatták be, így nem véletlen, hogy az AgrárgépShow-n is nagy érdeklődés övezte.

Gépészet Videó

A savanyú, a normál és a lúgos

2018. március 8. 09:36

A Terragro Kft. termékei nemcsak a növény, hanem a talaj szempontjából is jótékony hatásúak.

Talajélet Videó