Gépinfo
Gépinfo

Landini, Claas, Fendt és Manitou újdonságok – Idén is Axiál 5-Let Show az AgrárgépShow kiállításon

Landini, Claas, Fendt és Manitou újdonságok – Idén is Axiál 5-Let Show az AgrárgépShow kiállításon

Agrofórum Online

5 gyártó legújabb fejlesztése, 5 jövőbe mutató konstrukció naponta kétszer, 11:00-tól és 13:30-tól az AgrárgépShow-n.

Újabb 5 lenyűgöző műszaki megoldást leplez le az Axiál Kft. 2015. január 28. és 31. között az AgrárgépShow kiállításon, a HUNGEXPO D pavilonjában. A három éves múltra visszatekintő, 30 perces 5-let Show műsort naponta kétszer (11:00 és 13:30) rendezik meg.

5 újdonság, 5 gyártó legújabb fejlesztése, 5 jövőbe mutató konstrukció. A műsorban azt a bűvös 5-öst ajánlják majd az érdeklődő figyelmébe, amelyek használatával új távlatokat nyithatnak vállalkozásuk számára. 2015-ben ezek a következők:

mAXI-NET – márkafüggetlen RTK korrekciós szolgáltatás

Egy országos, fix RTK bázisállomás rendszer kezdi meg működését mAXI-NET néven, amely gépfüggetlen hálózat, az automatikus kormányzási rendszerek eszközei számára is használható a 2-3 cm pontos munkavégzéshez.

Fendt 313 Vario S4 Profi

A Fendt a 300 Vario SCR utódjaként fejlesztette ki ezt az univerzális traktort, amely számos innovatív megoldást vett át a nagytraktorokból. Az erőgép mindazt egyesíti, amiről a mindennapi használat során a gépkezelő álmodik.

Landini 6-130C LS

A Landini új 6C sorozata a népszerű Powermondial traktorcsalád utódja. A gyártó több ponton is hozzányúlt az elődhöz azért, hogy az univerzális felhasználás irányába mutasson a talajművelésen, az állattartó telepi és rakodási munkákon át a szállítási feladatokig.

Manitou MLT 741

Főleg állattartó telepen történő rakodásnál jól jöhet némi plusz kapacitás, ami a rakodógép teherbírását illeti. Ebből a megfontolásból a Manitou újra gyártásba vette a 7 méteres, 4100 kg kapacitású MLT 741 gépet, amelyhez már nagyobb kapacitású munkaeszközöket is lehet csatlakoztatni.

CLAAS DISCO kaszák új MAX CUT kaszasínnel

A DISCO CONTOUR tárcsás hátsó függesztésű kaszák a kisebb talajegyenetlenséggel rendelkező telepített gyepekre ajánlottak. A termény betakarítás minőségét számos új és már jól bevált CLAAS fejlesztés biztosítja. Ilyen az ACTIVE-FLOAT tehermentesítő, és a SAFETY-LINK biztonsági modul, de 2015-ben már az újonnan kiadott MAX CUT kaszasín is garantál.

(Axiál Kft.)

Vegabot: már a jégsalátát is robot takarítja be!

2019. július 20. 10:51

A Vegebot azt mutatja be, hogy hogyan lehetne bővíteni a robotika használatát a mezőgazdaságban, még olyan növények esetében is, mint a jégsaláta.

Gépinfo Videó

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020-tól

2019. július 18. 10:01

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020. július 1-jétől két új uniós rendelet értelmében  - mondta Novák Zoltán ügyvéd csütörtökön az M1 aktuális csatornán. 

Erre a tíz dologra érdemes figyelni terepezés előtt

2019. július 17. 07:38

A hivatásos mentősofőrök számára rendezett mesterkurzuson az expedíciós járművek építésének legnagyobb európai szakértője, az eredetileg Toyota offroaderekre szakosodott, izlandi Arctic Trucks demonstrálta azokat a lépéseket, amelyek érdemes ügyelni, ha hosszabb időre megy terepre valaki.

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

2019. július 15. 10:03

2019. július 8-i hatállyal a Fliegl megvásárolta a Brochard Constructeur francia céget.

Ha gépet adna el vagy venne: TRADUS már magyarul is

2018. május 8. 07:02

Újabb, online globális gépkereskedői piactér érhető el magyar nyelven, elindult a TRADUS magyar nyelvű változata is.

Nem sikerült jól a június a traktorpiacon

2019. július 8. 10:34

A júniusi versenyt a John Deere nyerte 76 darabbal és 26 százalékos piaci részesedéssel.

A Versatile traktorok viszontagságos története

2019. május 20. 03:33

Az új traktorok 2019 második felében kerülnek az USA és Kanada piacára. Ekkor kapunk pontos információt az új széria tagjainak teljesítményéről és főbb jellemzőiről.

Ritka és öreg traktorok lepték el Solymárt - élőben a helyszínről

2018. július 1. 13:33

A Solymári Traktor Találkozóról az Agrofórum élő videóban jelentkezett, amely során többek között egy felújított Bührer és Güldner traktort mutattunk be részletesen

Gépinfo Képgaléria Videó