Gépinfo
Gépinfo

A New Holland három ezüstérmet szerzett az Agritechnica 2019 kiállításon

A New Holland három ezüstérmet szerzett az Agritechnica 2019 kiállításon

Agrofórum Online

A New Holland az elismeréseket a kezelői kényelem, a teljesítmény növelés és a költségcsökkentés érdekében végrehajtott fejlesztéseiért kapta. Carlo Lambro elnök kijelentette, hogy nagyon büszkék a díjakra, amelyek a New Holland cég innovációs törekvéseit ismerték el, amelyek arra irányultak, hogy a felhasználók számára a napi munkát kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyék miközben nő a teljesítményük, hatékonyságuk és ezek által a profitabilitásuk.

Új hajtáslánc a nagy tömörségű bálázókhoz

A különleges hajtáslánc koncepció egy kétsebességes indítási technológia, amely lökésmentes bálázás indítást tesz lehetővé 79%-os nyomatéknöveléssel. Amikor a traktor TLT fordulatszáma eléri a 850/ min értéket egy automata elindítja a bálázás műveletét és automatikusan felkapcsolja a második fokozatot, amellyel a lendkerék eléri a maximális 1450 fordulatát. Ez a megoldás megkíméli a traktor TLT-jét a lendkerék indításakor. A nagyobb lendkerék, amely mind tömegében, mind átmérőjében (1100 mm) meghaladja a BigBaler Plus modellt, 2,3-szor nagyobb energiát generál, amivel növeli a bálázás hatékonyságát és kényelmét. Az integrált hajtóműben egy belső hűtésű többlamellás fék található, amely lassítja a présdugattyút, sőt megállítja, amikor az eléri az optimális start pozíciót. Ezen felül arra is képes, hogy kritikus helyzetben 8 másodpercen belül biztonságosan leállítsa a présdugattyút.

CX cséplőrendszer

A CX cséplőrendszer fejlesztés eredménye az alacsonyabb üzemeltetési költség, tisztább cséplés és komfortos kezelés. Az ezüstéremmel a New Holland cég innovációját ismerték el, amely a CX kombájn 750 mm átmérőjű négydobos cséplési rendszerének tökéletesítését eredményezte. Az Ultra-FlowTM szekciós dob kialakítása az eltolt verőléc elhelyezéssel egyenletesebb termény áramot biztosít, amelynek eredménye a nagyobb teljesítmény, az eltömődés csökkentés és az alacsonyabb fülke zaj. A fejlesztés eredményeként 16%-kal kevesebb az energia felhasználás, kisebb a hajtóanyag fogyasztás és akár 10%-kal nagyobb áteresztő képesség. A poliuretán bevonatú verőlécekkel 34%-kal csökkenthető a terménykárosodás. A Multi-Thresh rendszerben a rotációs leválasztó henger és a dobkosár közötti rés a vezető fülkéből fokozatmentesen állítható 20-60 mm tartományban, amelynek eredményeként a területteljesítmény is nő.

Bálázó szabályozási rendszer

A T7 traktorhoz kialakított bálázó szabályzó rendszer harmonikus traktor-munkagép együttműködést biztosít, amelynek eredményeként növelhető a teljesítmény, 12%-kal csökkenthető a hajtóanyag fogyasztás és komfortosabb a gépkezelés. A traktor érzékeli a bálázó felkapcsolást és aktiválja a Baler Mode beállítást, amellyel az együtt haladás és a biztonságosabb működés megvalósítható. A Baler Mode beállítás működésbe hozza az Engine Speed Management rendszert, amellyel a bálázási ciklus alatti motor fordulatszám változás 26%-kal csökkenthető és ezáltal egyenletesebb TLT fordulatszám érhető el. Mindezek eredményeként a kezelő munka körülménye javul, és a bálázási ciklus alatti teljesítmény nő, miközben a hajtóanyag fogyasztás 12%-kal csökken.

ISOMAX szoftver csomag

A CNH Industrial AGXTEND precíziós technológiákra szakosodott platformja először jelent meg az Agritechnica kiállításon és rögtön egy ezüstérem elismerést szerzett az ISOMAX megoldásával. A forradalmi ISOBUS koncepció egy komplett szoftver csomag, amely jelentősen egyszerűsíti a digitális folyamatok mezőgazdasági alkalmazását, beleértve a szántóföldi és a hivatali feladatokat egyaránt. A hardver elemek az AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation) által minősítettek, a szoftverek nyitott forrásúak, a rendszer viszont kompatibilis a többi márkával. A rendszer előnyei közé tartozik a munkagépek automatikus felismerése, amely által könnyen kezelhető.

Forrás: https://www.farmingportal.co.za/index.php/all-agri-news/press-release/3225-new-holland-wins-three-silver-medals-at-the-agritechnica-innovation-award-2019; https://www.ivtinternational.com/news/agriculture/cnh-lands-top-agritechnica-awards.html

Már több mint tízezer Vitarát helyeztek forgalomba idén

2019. december 4. 13:10

A szegmensek közötti versenyt stabilan, 32,2 százalékos piaci részesedéssel vezető SUV-piacon a Suzuki Vitara őrzi vezető helyét 20 százalékos részesedéssel.

Folytatódik a traktorpiac lejtmenete

2019. december 4. 11:17

Csalóka, hogy a tizenegy hónap összesített adata pluszt mutat, mert az alapvetően még az első három hónap 24, 34 és 18 százalékos éves alapú növekedésének tudható be.

Tizennyolc százalékos mínuszban a mezőgazdasági pótkocsi-piac

2019. december 4. 09:33

Idén eddig összesen 1327 mezőgazdasági pótkocsit adtak el, ami 18 százalékos mínusz éves alapon, a kétéves adatokkal összehasonlítva 2,5 százalékos a bővülés a 11 teljes hónap adatit vizsgálva.

Tovább bővült a mezőgazdasági gépek piaca

2019. december 2. 12:17

A mezőgéppiac koncentráltságát mutatja, hogy a végfelhasználóknak történő mezőgazdasági gépértékesítés 69 százalékát 10 cég adta az első kilenc hónapban.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

Magyar gyártmányok az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. november 1. 12:12

Hannoverben 2019. November 10-16 között kerül megrendezésre a világ legnagyobb mezőgazdasági gépkiállítása, ahol 51 ország mintegy 2750 kiállítója mutatja be legújabb innovációit, koncepcióit és vízióit a mai és az eljövendő mezőgazdaságáról. Az előrejelzések szerint több mint 400.000 látogató várható, amelyből 100.000 feletti a külföldi. 

A Massey Ferguson okos teljesítmény programja megjelenik a Stage V MF 6700 S szériában

2019. október 22. 11:33

Mindegyik MF 6700 S Stage V típus Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT), vagy megújult Dyna-6 Super-ECO hajtóművel érhető el.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.