Gépinfo
Gépinfo

Agrifac: újabb márkával bővült a DM-KER portfóliója

Agrifac: újabb márkával bővült a DM-KER portfóliója

Agrofórum Online

A DM-KER Nyrt és a holland AGRIFAC Machinery B.V. között kizárólagos márkaképviseleti megállapodás jött létre az AGRIFAC vállalat termékeinek magyarországi forgalmazására és szervízelésére.

Az AGRIFAC elsősorban nagy értékű önjáró permetező berendezéseket gyártó vállalat, termékei közel 10 éve vannak jelen Magyarországon. 2020-tól az AGRIFAC a márkaképviseleti koncepcióját új alapokra helyezte és a DM-KER Nyrt-vel lépett üzleti kapcsolatra. Bár az AGRIFAC termékei jól ismertek Magyarországon, a gyártó a DM-KER-rel kötött megállapodástól a forgalom további bővülését várja. Mindkét fél a hosszú távon sikeres együttműködésben és partnerségben érdekelt és ezt kívánják a jövőben közösen felépíteni.

A DM-KER Nyrt. stratégiájának megfelelően, a 2019. decemberében lezajlott sikeres zártkörű részvénykibocsátásból bevont tőkét a DM-KER Nyrt alapvetően a növekedés elősegítésére kívánja felhasználni, amelynek fontos része, hogy a mezőgazdasági gépek piacán erősödjön új márkák képviseletével. Ennek első, nagyon fontos eleme az AGRIFAC cég termékeinek képviselete a hazai piacon 2020-tól.

A 2020-as év egy mérföldkő az Agrifac Machinery B.V. életében, több szempontból is. Elsőkörben a NEED FARMING koncepció zászlója alatt megszületett a következő CONDOR generáció, immáron az ötödik, mely magába öleli minden eddigi szántóföldi növényvédelemben szerzett tapasztalatunkat, tovább biztositva a „4E for Growers” és a „Brilliant and Simple” irányt, melyet célukként tűztek ki.

Agrifac Condor V. a „Need Farming” – „4E for growers” valamint a „Brilliant and Simple” koncepciók jegyében

2020 januárjától új Condor önjáró permetezőgép generáció indul útjára az Agrifac gyártósorairól. A modellfrissítésnek köszönhetően, a teljes Condor portfólió egységes megjelenéssel rendelkezik majd, melynek előfutáraként az Endurance II. –vel már megismerkedhetett a nagyközönség mely a „Need Farming” első zászlóshajójaként került elérhetővé a gazdák számára.

Felmerülhet a kérdés, mi is az a „Need Farming”?

A válasz igen egyszerű: A „Need Farming” program egy több tényezőn alapuló gazdaságigazgatási koncepció. A növények, a talajok és egyéb változók közötti különbségek megfigyelésére, mérésére és ezen adatok megválaszolására épül, reagálva mindegyik növény egyedi igényére. Véleményünk szerint nem minden esetben „elég precíz a precíziós gazdálkodás”.

A program elméleti gerince, hogy tekintsünk vissza a gazdálkodás alapjaira, minden növényről egyedileg gondoskodjunk, segítségül használva a rendelkezésünkre álló mai technikai megoldásokat. A Need Farming összesíti a gazda tudását a korszerű technológiával, elősegítve a terméshozam növelését.

Az Agrifa Condor V generáció külső jegyek frissítésével és egy új erőforrás bevezetésével teljesíti a stage V. környezetvédelmi és emissziós normát, biztosítva ezzel termékeink helyét a növényvédelem profi ligájában.

Az Agrifac Condor már születése óta a stabilitást, a pontosságot és az innovációt képviseli. A páratlan StabiloPlus alváz biztosítja az egyik legstabilabb permetezőgépet a világon, a GreenFlowPlus esszenciája garantálja a vízrendszer folyamatos és zökkenőmentes üzemeltetését, melynek köszönhetően a bekevert növényvédőszer az utolsó cseppig felhasználásra kerülhet. A rendkívül kényelmes fülkében, az EcoTronicPlus központi vezérlőrendszer használata egyszerű és érthető, a növényvédelmi feladatok ellátását gyerekjátékká teszi.

A szélesebb nyomtávbeállítást (WideTrackPlus) és nagy hasmagasságot (ClearancePlus) biztosító fejlesztéseink, a már bevált Condor konstrukció speciális környezeti körülmények- és a legkülönbözőbb növénykultúrák között is alkalmazható. A különféle lehetőségek és variációk mellett a Condor V. a “NEED Farming” eszmét erősíti, ami azt jelenti, hogy a Condor kész a növényenkénti külön-külön történő permetezés szabályzásra, olyan Agrifac szabadalmakkal, mint például az AiCPlus (helyspecifikus permetezés a kameratechnológiának köszönhetően) és DynamicDosePlus (egyedi fúvókánkénti táblatérkép alapján történő differenciált lékijuttatás).

A Condor V. ezeket a közismert és új előnyöket kínálja egy új köntösben, így a Condor V. jobban hasonlít nagy testvérére, a Red Dot Design nyertes Condor Endurance II.-re. Ezen felül számos fejlesztés történt, természetesen a „4E for growers” koncepciónkkal összhangban.

A „4E” jelenti azt, hogy az Agrifac-nál mindennek Hatékonynak (Efficient), Gazdaságosnak (Economical), Ergonomikusnak (Ergonomically) és Környezetbarátnak (Ecological) kell lennie.

A „for growers” mögöttes tartalma pedig nem más, minthogy a vetéstől a betakarításig biztosítják permetezőgépeink a növények védelmét és azok táplálását a gazdaságban. A jól átgondolt technológia, amelynek használata már egy élvezeti faktor, valamint az időtálló formaterv, a hozzáértéssel végzett karbantartások alacsony költségei, a tartós minőséghez mért használtgép érték és a hatékony szervizrendszer kombinációja minden egyes Agrifac gépet a „nagy könyvben is megirt” innováció példájává teszi.

És ez minden szempontból növekedést jelent! Azt a növekedést, amelyet a vállalkozók, a viszonteladók, a munkavállalók és a mezőgazdasági szakemberek egyaránt örömmel fogadnak, ezen irányok mellett „fenntartható” permetezésről beszélhetünk, mely egyben a sikerünk kulcsaként is említhető.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

2024. július 17. 12:10

A Toyota Land Cruiser 2007 óta gyártásban lévő 4,5 literes, V8-as dízelmotorja eshet áldozatul a környezetvédelmi normáknak.

Gigantikus vesékkel érkezik az új BMW X3-as

2024. július 15. 14:40

A BMW X3-as még dinamikusabb, még inkább prémium, mint elődei. És a legkorszerűbb plug-in hibrid hajtáslánccal is megvásárolható.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Itt az AMAZONE új dobása: önjáró Pantera 4503

2019. április 26. 06:39

A Pantera 4503 központi része egy Deutz 6-hengeres motor 218 lőerős motorteljesítménnyel. A kipufogógáz-utókezelés terén az AMAZONE a dízel-oxidációs katalizátorral és dízelrészecske-szűrővel felszerelt, környezetkímélő kipufogógáz-visszavezetésre helyezi a hangsúlyt.

Szántóföldi permetezőgéppel fertőtlenítik az utcákat Olaszországban (Képek)

2020. március 23. 06:49

A mezőgazdasági termelőkre mindig lehet számítani, legyen szó komoly hóhelyzetről, árokba csúszott autókról vagy egyéb extrém, különleges helyzetekről. Nincs ez másképp a koronavírus-járvány idején sem.

COVID-AgrárBulvár Képgaléria

Ez aztán csúcs: Horsch Leeb 6.460 VL önjáró permetezőgép

2023. november 13. 16:40

Hannoverben minden nagy – legalábbis az Agritechnica kiállításon lévő jó néhány gépre igaz ez. Lencsevégre kaptuk a Horsch Leeb 6.460 VL önjáró permetezőgépet is.

AGRIO – a cseh permetezőgép specialista Magyarországon!

2020. augusztus 12. 12:25

Európa 13 országában vannak jelen a csehországi Kremze-ben gyártott kiváló minőségű AGRIO permetezőgépek. Az AGRIO MZS s.r.o. vállalat szántóföldi permetezői piacvezetők Csehországban, de szép számmal kerülnek értékesítésre Nyugat-Európában is, főként a német piacra.