Gépinfo
Gépinfo

Új telephely már Marcaliban is

Új telephely már Marcaliban is

Agrofórum Online

Marcaliban adta át újabb telephelyét az Agrotec Magyarország Kft., így a New Holland erőgépet, kombájnt használó vagy vásárolni szándékozó gazdálkodók már Somogy megyében, illetve Közép- és Nyugat-Dunántúlon is professzionális szolgáltatásokra számíthatnak.

Szentlőrinc, Szekszárd, Baja, Füzesabony és Komárom után már a Somogy megyei Marcaliban is saját telephellyel, központtal rendelkezik az Agrotec Kft., amellett, hogy az ország még számos pontján bérelnek raktárépületeket, műhelyeket a hatékony szerviz és alkatrészellátás érdekében.

Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója

A marcali bázis hozzájárul ahhoz, hogy a gépeket rövidebb idő alatt szervizelhessék, a gazdálkodóknak minél kisebb legyen a munkából kiesett idő – mondta az átadáson Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója. Hozzátette, a cseh Agrofert-csoport tulajdonában lévő Agrotec a 2013-as piacra lépés óta országos hálózatot hozott létre, folyamatosan fejlesztett és minden évben növelni tudta bevételét, amely tavaly a 20 milliárd forintot is meghaladta. Ennek tekintélyes hányada a gépértékesítésből származik, ebből dominás részt képvisel a New Holland erő- és munkagépek eladása. Jelentős bevételi forrás az alkatrész-értékesítés is; ez az elmúlt évben több mint 1 milliárd forintot tett ki – tudtuk meg a telephely átadásán. Maga az épület az energiahatékonyság jegyében épült fel, a műhely részben például padlófűtés van.

Illés Zoltán Marcaliban arra is felhívta a figyelmet, hogy év elejétől kezdve az Agrotec Magyarország Kft. már építőipari gépeket is forgalmaz, illetve számos mezőgazdasági munkagép került és kerül majd a kínálatba a már meglévők, pl. az Amazone vagy a Pöttinger mellé a Dondi kibővült palettája. Újdonság lesz egy korábbi akvizíció nyomán, hogy a dán Kongskilde termékei (talajművelés, vetéstechnika, betakarítás, zöld sor) fokozatosan beolvadnak a New Holland portfóliójába.

Szombaton Dutra-találkozót tartanak Komáromban

A találkozóra 180 embert várnak az ország minden részéből. A rendezvényen szó lesz a tavalyi géptalálkozókról, külön programpont a 2018-ban Balatonbogláron nyílt Dutra Múzeum bemutatása.

A békéscsabai AXIÁL pont elnyerte az AGRARTECHNIK Service Award díját

A Service Award-ot 2001 óta ítélik oda olyan vállalatoknak, amelyek kiemelkedően teljesítenek a díjazást megelőző versenyen.

A kanadai Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre a Start Agro Kft.

2019. január 1-től a Start Agro Kft. látja el márkaimportőrként a Versatile márka magyarországi kereskedelmi, szerviz és alkatrészellátási feladatait.

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

Traktorpiac: a John Deere nyerte az első negyedévet

Az év első három hónapjában 580 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 41 százalékos visszaesés 2017 hasonló időszakához képest.

2018. április 11. 09:37

A New Holland metán hajtású traktor koncepciója elnyerte a 2018 Good Design díjat

A nemzetközi zsűri a metán hajtású traktor koncepcióját is beválasztotta a 26 nyertes közé. Valós körülmények között a koncepció traktor 10%-kal kisebb szén-dioxid emisszióval és 80%-kal kisebb teljes emisszióval dolgozik, mint a hasonló dízelmotoros traktor.

2019. január 15. 08:02

Erőteljes, hatékony, tetszetős, gazdaságos – New Holland T7

A New Holland méltán ismert a folyamatosan fejlődő, minden igényt kielégítő traktorkínálatáról. Ennek ékes bizonyítéka az utóbb években végrehajtott teljes körű modellfrissítés.

2018. július 13. 08:05

Önvezető megoldások Case IH-val és New Hollanddal

Az Autonomous Solutions, Inc. (ASI) együttműködésre lépett a Case IH és a New Holland gyárakkal, hogy kipróbálhassa a technológiáját két kísérleti programban - kaliforniai nagyüzemi termelőknél.

2018. április 10. 16:43