Gépinfo
Gépinfo

Amazone Cataya 4000 Super – 4 méteres munkaszélességgel

Amazone Cataya 4000 Super – 4 méteres munkaszélességgel

Agrofórum Online

Az Amazone mechanikus ráépített vetőgépe, a Cataya 4000 Super a tavaly megjelent Cataya Super sorozat második modellje.

Az új vetőgépet maximális húzóerőt és rendkívüli területteljesítményt igénylő üzemeltetéshez tervezték. Ehhez szolgál segítségül a 4 méteres munkaszélesség, illetve a 3 méteres alapmodellénél jelentősen nagyobb, 1180 liter kapacitású vetőmagtartály. A még nagyobb napi teljesítmény érdekében a vetőmagtartály egy 550 literes tartálymagasító segítségével 1730 literesre növelhető. Az új 4 méteres változat továbbá akár 12 km/h munkasebességgel is vezethető.

A ráépített vetőgép Precis adagolórendszerrel van felszerelve, amellyel gyorsan válthat az apró vetőmagról a normál méretű vetőmagra. Az adagolóház kifolyógaratának köszönhetően csak minimális termékmennyiség marad vissza. A Cataya 4000 Super emellett elektromos adagolómeghajtással is el van látva, amely opcionálisan egyoldali vagy kétoldali változatban kapható a távvezérelt féloldalas kapcsoláshoz.

Továbbá a teljes rendszer beállítása lehetséges a SmartCenterrel. Itt végezhető el a kalibrálás nyomógombbal vagy az opcionális TwinTerminal segítségével, illetve állítható be központilag a TwinTeC duplatárcsás csoroszlya vetési mélysége. Utóbbi választhatóan 12,5 cm és 15,4 cm sortávolságú változatban is kapható.

A Cataya 4000 Super alapfelszereltségébe tartozik a hidraulikus csoroszlyanyomás-beállító. A vetőmag optimális betakarása érdekében rendelhetők a jól bevált ferde magtakaró pálcák hidraulikus kiemeléssel, vagy a csoroszlyára szerelt magtakaró pálcák.

A talajműveléshez kiválóak az új, 01-es generációjú forgóboronák és forgó lazítók. Választhat a KE Super forgóborona, illetve a KG Special vagy a KG Super forgó lazítók közül. A Cataya 4000 Super vetőgépek 2018 júliusától rendelhetők meg.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

2018. március 12. 18:57

A Bednar vetőgépe több vonatkozásban is megújult az előző szériához képest, a magtartályt a gyártó például mostantól műanyagból készíti.

Gépészet Videó

A Fendt teszteli a Precision Planting vetési technológiát

2018. december 23. 08:34

A Fendt név a farmerek termelését segítő innovatív technológiáiról híres. A Precision Planting fejlesztések a növény és a gyökérzet fejlődésére és ezáltal a terméseredményre fejtenek ki kedvező hatást. Ennek következtében a Precision Planting technológia ideálisan beilleszthető a Fendt Smart Farming programba.

LEMKEN Solitair DT – Könnyebb vontathatóság, nagyobb teljesítmény

2022. november 28. 11:45

Minimális vonóerő-ellenállás, beépített rövidtárcsa, kényelmes kezelés és egy nagy, osztott magtartály – ez az új LEMKEN Solitair DT vetőgép.

„Precision-World 2020” - az Amazone virtuális kiállítása

2020. október 17. 11:34

Az Amazone cég gyártmányskálájában (talajművelő gép, vetőgép, műtrágyaszóró és permetezőgép) a precíziós technológia megvalósítására alkalmas, számos innovatív termék megtalálható.