Gépinfo
Gépinfo

Az Amazone bemutatja az UX 5201 SmartSprayer permetezőgépet

Az Amazone bemutatja az UX 5201 SmartSprayer permetezőgépet

Amazonen-Werke Kft.

A 2021-es tavaszi szezonban az Amazone bemutatja a 36 méter munkaszélességű UX 5201 SmartSprayer vontatott permetezőgépet. Egy nagy mezőgazdasági üzem mindennapjaiban a „Zöld a zöldben” levélherbicid precíz permetezése valós időben kerül elvégzésre.

A Bosch kameratechnológiája felismeri a gyomokat a kapásnövényekben, és a BASF Digital Farming Solutions xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) technológiája dönt a permetezésről. Lehetőség van ugyanazon menet keretében talajherbicidek teljes felületű permetezésére is egy kiegészítő tartályból, egy 2-vezetékes rendszer segítségével. Az eddigi szántóföldi tesztek azt mutatják, hogy a technológia a herbicidek alkalmazását bizonyos intézkedések mellett, a gyomfertőzöttség és a területi adottságok függvényében, akár 90%-kal is képes csökkenteni. Átfogó szántóföldi kísérletek cukorrépával, kukoricával és repcével fogják az év során a technológia alkalmazását tovább minősíteni.

A kamera- és a fényrendszer optimálisan lett a szórókeretbe integrálva

Az új fejlesztésű csúcstechnológiájú szórókeret gyakorlati felhasználásra éretten integrálja a kamera- és a fénymodult, és biztosítja a precíz célzott permetezést a ContourControl aktív szórókeret-vezetés és a piacon egyedülálló SwingStop aktív rezgéscsillapító segítségével. Az egyenként kapcsolt pulzusszélesség-frekvenciamodulációs szelepek (PWFM) és a speciálisan hangolt, 25 cm távolságú spot-fan-fúvókák (gyártó: Agrotop) kombinációja pontos spot-permetezést és maximális megtakarítási potenciált biztosít akár 12 km/h munkasebesség mellett.

A Bosch képfelismerő rendszere milliszekundumokon belül felismeri a gyomokat már korai növekedési fázisban is, ami előfeltétele a herbicidek rendkívül pontos és hatékony kijuttatásának a célterületen. A speciális fejlesztésű LED-fénytechnológia segít a kedvezőtlen fényviszonyok, pl. árnyékok esetén, és természetesen éjszaka is. Az integrált SmartSprayer megoldás további előnye annak pontossága a műholdakkal és drónokkal szemben, mivel milliméteres pontossággal ismeri fel a növényeket, és lehetővé teszi a valós idejű beavatkozást.

A speciális fejlesztésű LED-fénytechnológiának köszönhetően sötétben is megbízhatóan használható

Arról, hogy mely terepspecifikus beállítással és melyik ajánlott herbicid-keverékkel dolgozzon a SmartSpraying rendszer, a BASF Digital Farming xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) rendszere hozza meg a döntést. Ennek során az integrált növényvédelem jól bevált gyakorlatára alapozva különböző paraméterek, pl. növénykultúra, gyomok spektruma, időjárási feltételek, kerülnek automatikusan feldolgozásra a xarvio™ FIELD MANAGER segítségével, ez alapján a rendszer döntést hoz, és továbbítja azt a SmartSpraying rendszerbe. Ezáltal biztosított, hogy a herbicid a megfelelő helyen, a megfelelő időpontban és a megfelelő intenzitással kerüljön kijuttatásra.

A Bosch és a BASF Digital Farming révén az Amazone sokrétű kutatási tevékenységét összekapcsolta, és interdiszciplináris tudásával piacképes termékké alakította át. Az elkövetkező években a jövőbe mutató, technikai lehetőségeiben egyedülálló SmartSprayer technológia fokozatosan bevezetésre kerül a piacra.

Videó UX SmartSprayer: www.amazone.de/smartsprayer

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

2024. július 17. 12:10

A Toyota Land Cruiser 2007 óta gyártásban lévő 4,5 literes, V8-as dízelmotorja eshet áldozatul a környezetvédelmi normáknak.

Gigantikus vesékkel érkezik az új BMW X3-as

2024. július 15. 14:40

A BMW X3-as még dinamikusabb, még inkább prémium, mint elődei. És a legkorszerűbb plug-in hibrid hajtáslánccal is megvásárolható.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Kényes egyensúly: gazdaságosság, fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás

2019. november 12. 08:19

A hollandiai Nunhem adott otthont a BASF 2019. október 9. és 10. között megrendezett nemzetközi sajtótájékoztatójának, amelyen a multinacionális vállalat főbb stratégiai irányvonalait mutatták be.

A BASF belép a napraforgó-vetőmagok piacára

2019. június 28. 16:17

A napraforgó hibridek először várhatóan 2020-ban jelennek meg a piacokon.

BASF: A mezőgazdaság a legfontosabb hivatás

2020. április 13. 06:36

A gazdálkodás a biztonságos élelmiszer-ellátás kulcsa. A mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon – főként mostanában.

xarvio™ CONNECT – Új eszköz a gépterminálok közti gyors, biztonságos és zökkenőmentes adatcseréhez

2021. június 14. 06:01

A BASF Digital Farming GmbH bemutatja a xarvio™ CONNECT elnevezésű új, hordozható hardvereszközt, amely a xarvio FIELD MANAGER és a gépterminálok közötti gyors, biztonságos és zökkenőmentes adatcserét segíti elő. Az innovatív megoldást Ausztria, Franciaország, Németország, Magyarország, Lengyelország, Ukrajna és az Egyesült Királyság területén kiválasztott gazdálkodók próbálják ki.