Gépinfo
Gépinfo

Az új BMW X3 már a sorozatgyártás előtti utolsó tesztköröket futja

Az új BMW X3 már a sorozatgyártás előtti utolsó tesztköröket futja

Agrofórum Online

A világszerte sikeres Sports Activity Vehicle új nemzedékén a futómű-technológia vezérlőrendszereinek és a fedélzeten dolgozó, intelligens vezetést támogató rendszerek végső finomhangolását végzik.

A minden részletre kiterjedő tesztprogramnak a BMW Group Miramasban működő tesztközpontja ad otthont. A fejlesztőmunka középpontjában a keresztdinamika, a kormányzási kényelem és a hosszabbra nyúló utazások során is kifogástalan menetkomfort áll.

Az új BMW X3 a BMW Group dél-franciaországi, Miramasban működő tesztközpontjában a sorozatgyártás előtti utolsó tesztköröket futja. Ezek középpontjában a futómű-technológia vezérlőrendszereinek és a fedélzeten dolgozó, intelligens vezetést támogató rendszerek végső finomhangolása áll.

Negyedik nemzedék

A prémium-középkategória Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének negyedik nemzedéke néhány héten belül mutatkozik be. Az új autó rendkívül hatékony belső égésű erőforrásokkal és fejlett plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával lesz elérhető. A finomhangolási folyamatok végére a bajor prémiummárka fejlesztő- és tesztmérnökei garantálják az új BMW X3 összes modellváltozatának rendkívüli vezethetőségét, függetlenül az adott modell hajtáslánc-technológiájától és saját tömegétől. Az új BMW X3 kínálta, átfogó és magával ragadó ügyfélélményhez az automatizált járművezetést és parkolást lehetővé tevő rendszerek tökéletesen összehangolt funkcionalitása is hozzájárul.

A legújabb fotók alapján már elősejlik az új forma, amely az alacsony légellenállást segíti
A legújabb fotók alapján már elősejlik az új forma, amely az alacsony légellenállást segíti

Hideg és meleg

Az új BMW X3 a sorozatgyártás felé vezető úton a havas és jeges téli teszteket, valamint az extrém hőségben végzett intenzív megmérettetéseket is sikerrel teljesítette, miközben terepjáró képességéről is tanúbizonyságot tett. Az SAV modell hétköznapi praktikusságát és megbízhatóságát nagyvárosi forgalomban, országutakon, autópályákon és zárt versenypályákon is tesztelték, illetve finomhangolták a mérnökök.

0,27-es légellenállás

Az új BMW X3 menetdinamikájára és hatékonyságára az intelligens könnyűszerkezetes járműépítés alapelvei és az optimalizált aerodinamikai tulajdonságok is jótékony hatással vannak. 0,27-es légellenállási együtthatójával a modell új mércét állít fel szegmensében a gyár szándékai szerint.

Jobb iránystabilitás

Elődmodelljéhez képest az új BMW X3 szélesebb nyomtávval, tovább optimalizált hátsó tengellyel és merevebb karosszériavázzal, illetve futóműbekötési pontokkal érkezik meg az utakra. Az első és a hátsó tengely célzott kinematikai és elasztokinematikai fejlesztései, valamint az első kerekek 19 százalékkal megnövelt csapszegdőlései érezhetően jobb iránystabilitást eredményeznek. A kormányzás kényelmét még közvetlenebb kormányműáttétel fokozza. A részletes módosításokon átesett stabilizátorok pedig a menetkomfort csorbulása nélkül garantálnak minden korábbinál intenzívebb kanyardinamikát.

Az új BMW X3 fedélzetén a BMW 9.0 operációs rendszer alapjain futó, legkorszerűbb BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia dolgozik, jövőbe mutató BMW iDrive vezérlőtárcsával és az automatizált járművezetést és parkolást lehetővé tevő rendszerek minden korábbinál átfogóbb tárházával.

Veszélyhelyzet esetén a rendszer automatikusan a legjobb és leggyorsabb döntést hozza
Veszélyhelyzet esetén a rendszer automatikusan a legjobb és leggyorsabb döntést hozza

Automatizált járművezetés

Az intelligens vezetést támogató rendszerek a versenytársakhoz képest kiváltképp érzékeny fékezési és kormányzási beavatkozásai példaként szolgálnak a BMW menetdinamikai fejlesztések terén elért integrációs teljesítményére. A technológia minden vezetési szituációban harmonikus interakciót kínál a vezető és az autó között.

Okostelefonról vezérelhető parkolás

Az intelligens vezetést támogató rendszerek funkcionalitásának alapja a legmodernebb szenzor-, szoftver-, processzor- és hálózati technológia egysége. Az új BMW X3 fedélzetén az aktív sávváltó asszisztens (Active Lane Change Assistant) és a manőverasszisztens (Manoeuvre Assistant) is megtalálható. Ezek lehetővé teszik, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei az autón kívül állva, okostelefonjukon keresztül vezéreljék végig az autó parkolási manővereit.

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bombahír: új kézbe kerül a Monosem márka Magyarországon!

2024. május 25. 10:10

A KITE Zrt. veszi át a francia Monosem márka hivatalos magyarországi képviseletét idén nyártól.

Szárazabb körülményekhez fejlesztett új kapás vetőgépeket a Horsch

2024. május 24. 14:10

A kapás vetőgépek szortimentjének bővítését azzal indokolták, hogy a klímaváltozás miatt meghosszabbodtak a szárazabb periódusok.

A Claas is részt vesz a világ egyik leghíresebb autóversenyén

2024. május 22. 11:10

A Scorpion teleszkópos rakodókból 22 darab teljesít majd szolgálatot az idei 24 órás Le-Mans-i autóversenyen.

Szűk esztendő: berogyhat a traktorok és munkagépek eladása egész Európában

2024. május 21. 15:10

2024-ben nem elképzelhetetlen az akár 10 százalékos visszaesés sem az európai mezőgépgyártás összforgalmában.

A Peugeot 408 már SUV-ok közt is megállja a helyét

2023. március 15. 06:37

A C méterű modellkategória felső részébe pozícionált Peugeot 408 különleges fastback, mégpedig nem csak a márka történetében, hanem az egész gépjárműpiacon is az első ilyen típusú modell.

Huszonhét éves városi kisautóval a világ tetejére

2020. március 21. 07:51

Miután civil életében több mint negyedmillió kilométeren át szállította gazdáit a Peugeot 106 Rallye S1, földi pályafutásának végén teljesítette a világ egyik legkeményebb autós kihívását.

SsangYong Musso Grand: erdőre-mezőre ideális

2020. május 10. 18:16

A legkeményebb terepre való az 5,4 méter hosszú és 1,95 méter széles, hatékony, rendkívül robusztus és praktikus SsangYong pick-up.

Irány a vadon: Nissan X-Trail N-Trek a kalandvágyó családoknak

2024. május 15. 14:10

Az N-Trek, a Nissan új családi SUV-ja akár elektromosított összkerékhajtással, vízálló kárpitozással is elérhető.