Gépinfo
Gépinfo

Skoda Epiq: itt az új elektromos városi SUV!

Skoda Epiq: itt az új elektromos városi SUV!

Agrofórum Online

A Skoda AUTO közzétette tisztán elektromos, akkumulátorhajtású (BEV), városi SUV-crossover modelljének nevét, valamint az újdonságra első betekintést kínáló dizájntanulmányát.

A 2025-ben bemutatkozó Skoda Epiq mintegy 25 ezer euróba kerül majd, és 4,1 méteres hosszúságával tágas belteret és akár 490 literes csomagtartót kínál.

Az újdonság már teljes egészében, azaz kívül és belül is az új, erőteljes, funkcionális és autentikus Modern Solid formai nyelvezet jegyében készül majd, amit új technológiákkal és asszisztens-megoldásokkal harmonikus digitális élmény tesz teljessé.

400 kilométeres hatótáv

A Skoda új digitális dizájntanulmánya a jövőbeni sorozatgyártású modell legfontosabb megoldásait és jellemzőit emeli ki.

4,1 méteres hosszúságával a Skoda Epiq városi SUV-crossover öt személy számára is bőséges helyet és akár 490 literes csomagtartót kínál, 25 ezer euró körüli alapárával pedig tökéletes választás lehet az elektromos mobilitás területére újonnan lépő ügyfelek számára. Az újdonság több mint 400 kilométer maximális elektromos hatótávot kínálhat.

Modern Solid

Az új Modern Solid formai nyelvezet a robusztus, funkcionális és autentikus jellemzők ötvözete.

Skoda Epiq

A Skoda Epiq dizájntanulmány szoborszerűen plasztikus motorházfedelén már az új „Skoda” felirat látható. A fényes fekete Tech-Deck Face a jól ismert Skoda-hűtőrács modern interpretációja, és olyan elektromos berendezéseket foglal magában, mint a távolságérzékelő radar és az első kamera.

Minimalista, funkcionális beltér

A belső tér a tartós, praktikus és hosszú távon fenntartható előállítású anyagokra összpontosít. A szabadon lebegő hatást keltő középkonzolban kialakított, nyitott tárolórekeszben vezeték nélküli mobiltelefon-töltő áll rendelkezésre, emellett további Simply Clever rekeszek szolgálnak még több tárolási lehetőséggel.

Epikus mérföldkő

A Skoda Epiq mérföldkő lehet a Skoda történetében, a név pedig illeszkedik a Skoda tisztán elektromos SUV-modelljeinek soárba: elején az „E” betű akkumulátorhajtású Skoda modellt jelöl, míg a „Q” a végén a márka SUV-családjának tagjaként azonosítható.

Spanyolországban gyártják majd

A városi SUV-crossover modell Pamplonában (Spanyolország) készül majd, a Volkswagen Core márkacsoportja képviselőinek, azaz a Skoda, a Cupra és a Volkswagen márkák közös fejlesztési és gyártási projektjeként.

Az akkumulátorhajtású Skoda Elroq kompakt-SUV a tisztán elektromos modellek közelgő offenzívájának első tagjaként tarthatja még idén premierjét.

(Kép: Skoda)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bombahír: új kézbe kerül a Monosem márka Magyarországon!

2024. május 25. 10:10

A KITE Zrt. veszi át a francia Monosem márka hivatalos magyarországi képviseletét idén nyártól.

Szárazabb körülményekhez fejlesztett új kapás vetőgépeket a Horsch

2024. május 24. 14:10

A kapás vetőgépek szortimentjének bővítését azzal indokolták, hogy a klímaváltozás miatt meghosszabbodtak a szárazabb periódusok.

A Claas is részt vesz a világ egyik leghíresebb autóversenyén

2024. május 22. 11:10

A Scorpion teleszkópos rakodókból 22 darab teljesít majd szolgálatot az idei 24 órás Le-Mans-i autóversenyen.

Szűk esztendő: berogyhat a traktorok és munkagépek eladása egész Európában

2024. május 21. 15:10

2024-ben nem elképzelhetetlen az akár 10 százalékos visszaesés sem az európai mezőgépgyártás összforgalmában.

A Volkswagen T-Cross és Hyundai Kona a globális B-SUV-listák élén

2021. augusztus 16. 07:03

A sportos B-SUV kategória eladásai 5 százalékkal nőttek 2019-hez képest a Hyundai Kona/Encino modell és a Ford Puma a nagyon pozitív értékesítési indulásának köszönhetően.

A Toyota elektromos Hilux tanulmányt mutatott be

2023. január 2. 05:47

Hivatalosan meg nem erősített információink szerint az elektromos Toyota pickup 2024-ben kerülhet gyártásba.

Tizenegy százalékos mínuszban a pick-up-piac

2023. július 24. 06:40

Tizenkét százalékkal nőtt éves alapon júniusban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma.

Tovább szárnyal a magyarországi pickup-piac

2023. december 10. 15:10

Novemberben 3,7 százalékkal csökkent a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma éves alapon. Itthon összesen 10 303 jármű kapott rendszámot novemberben.