Gépinfo
Gépinfo

Elektromos és hibrid hajtással támad az Opel Frontera

Elektromos és hibrid hajtással támad az Opel Frontera

Agrofórum Online

Az új Frontera az Opel-gyár szerint különösen erős: sokoldalú, tágas, és villamosított. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy sikert arasson az aktív életet élők és a családok körében.

Az isztambuli bemutatón az Opel vezetői bejelentették, hogy az új Frontera később hétüléses változatban is megjelenik a piacon. Így immár a teljes baráti társaság, az egész csapat vagy a nagycsalád is kényelmesen utazhat együtt.

Nemcsak robusztus, praktikus is

Az új Opel „Blitz” embléma sorozatgyártásban az új Fronterán látható először, az orron, a fekete színű és az automatikus távfénykapcsolású Eco LED fényszórókat is magába foglaló Opel Vizor központi formaelemeként. A Vizor alsó harmadába trapéz alakú hűtőnyílást vágtak, ez határozottságot és robusztus megjelenést ad az orrképnek.

A határozott kerékívek és a hangsúlyos küszöbök, a látványos C-oszlopokkal együtt kiemelik a Frontera robusztus karakterét. A lényegre koncentráló, modern megjelenés az utastérben is folytatódik: a belső fontos újdonsága az új kormánykerék és a két, egyenként 10 colos képátlójú érintőképernyő. A Frontera számos praktikus felszerelést is kínál alapáron, köztük az innovatív telefontartót.

Intelli-Seat ülések

A hosszú utazásokon nyújtott teljesítmény a tervezési folyamat fontos célja volt. Az első sorba új, szabadalommal védett technikájú Intelli-Seat ülések is rendelhetők, középső nyílással a párnán, amely kialakításából adódóan csökkenti a farokcsontra jutó terhelést.

A csomagtartóba alapesetben is több mint 450 liternyi poggyász fér, a tér a hátsó ülések ledöntésével egészen 1600 literig bővíthető. Azok, aki szeretik a természetben tölteni az éjszakát, a feláras tetősínekre rögzíthető sátorral és létrával is megrendelhetik az újdonságot. A Frontera akár 240 kilót is elbír a tetején!

Hamarosan érkezik a hétüléses változat
Hamarosan érkezik a hétüléses változat

Kétféle hajtáslánc

Az új Frontera 48 V-os hibridként vagy tisztán akkumulátoros-elektromos hajtáslánccal lesz kapható. A hibridben kifejezetten ehhez a hajtásmódhoz tervezett 1,2 literes, 100 lóerős turbós benzinmotor dolgozik együtt a villamosított szerkezetű, hatfokozatúm dupla kuplungos automata sebességváltóba épített, 28 lóerős villanymotorral. Így a fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás is jelentősen alacsonyabb, mint tisztán benzinmotoros hajtással lenne. A Frontera hibrid 136 lóerős, 1,2 l-es turbós benzinmotorral is elérhető lesz.

A tisztán akkumulátoros-elektromos hajtású Frontera Electric hatótávolsága több mint 300 km. A „hosszú hatótávú” elektromos modellváltozat akár 400 km-es hatótávra is képes.

Kétféle felszereltség

A Frontera felszereltségi szintjei egyszerűen átláthatók: a választék a Frontera alapmodellből és a GS változatból áll. Már az alapkivitel is gazdagon felszerelt, a GS pedig olyan felszereléseket kínál, mint a 10 colos színes érintőképernyőről kezelhető multimédiás infotainment rendszer, a navigáció vagy a tolatókamera. A vásárlók két további felszereltségi csomaggal bővíthetik autójuk extralistáját.

Fotó: Opel

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Öné az egyik? Elkészült a 10 milliomodik Toyota RAV4

2020. április 15. 14:54

10 millió darabos eladásával új mérföldkőhöz érkezett a Toyota úttörő SUV-modellje: a tekintélyes mennyiség 26 évet és öt modellgenerációt ölel fel.

Életmód Képgaléria

DS 7 Crossback E-Tense 4x4: akár 58 km hatótáv tisztán elektromosan a C-SUV modelltől

2020. március 5. 08:33

A vezető különböző vezetési üzemmódok közül választhat, hogy ki tudja aknázni az autó maximális nyomatékát, vagy zéró emisszió módban haladjon, amely akár 58 km elektromos hatótávot tesz lehetővé.

A Toyota vadonatúj SUV-okkal lepett meg mindenkit

2023. december 13. 09:10

A Toyota első Európában is elérhető, dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett modellje, a nagyméretű SUV bZ4X után újabb tisztán elektromos SUV-val jelentkezik jövőre, ezúttal a kompakt crossoverek kedvelőit megcélozva.