Gépinfo
Gépinfo

Fendt traktor, a világ legerősebb négyhengeres motorjával

Fendt traktor, a világ legerősebb négyhengeres motorjával

Agrofórum Online

Az AgroVario Kft. viszonylag új szereplő a magyar mezőgéppiacon, hiszen 2022-ben alapította az AXIÁL Kft. és pénzügyi befektetők a Fendt termékek önálló márkaképviseletére. 2024-től az AgroVario Kft. kizárólagos tulajdonosa a Nothung Agrártanácsadó Zrt.

A cég mezőgazdasági termelő partnerei igényeihez igazodva folyamatosan bővíti az általa forgalmazott gépek körét, így igazán széles termékpalettát kínál a gazdálkodóknak. Az AgroVario Kft. a teljes Fendt termékpaletta: Fendt kombájnok, bálázók, kaszák, rendterítők, rendképzők, rendfelszedő kocsik, önjáró silózók, Fendt traktorok, HB Brantner pótkocsik, Bednar talajművelő gépek és Agrifac önjáró permetezők hivatalos hazai forgalmazója, illetve Bauer öntöző- és hígtrágyakezelő gépeket és a betakarítástechnikához illeszkedő Biso és Geringhoff adaptereket és vágóasztal-szállító kocsikat is kínál.

A június eleji NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow rendezvényen az AgroVario Kft. a Fendt 620 Vario traktort állította standján a középpontba, amely Magyarországon éppen a mezőfalvi bemutatón debütált (az igazi premierre már novemberben sor került a hannoveri Agritechnicán).

„Mondhatjuk úgy, hogy ismét megjelent a 600-as széria, hiszen ez a számozás már a hetvenes években is szerepelt a Fendt kínálatában. Az új erőgépeket az 500-as és 700-as sorozatok közé pozícionálták, azzal a céllal, hogy rövid időn belül leváltsák az előbbit, és máris rendelhetők” – ismertette Nagy Róbert termékmenedzser.

Műszaki oldalról kiemelte a VarioDrive hajtásláncot, amely a hátsótól független elsőkerék-meghajtást takarja. 25 km/h-ig állandó összkerékhajtással rendelkezik a traktor, utána leválasztja az első hidat, és marad a „szimpla” hátsókerékhajtás.

Az AGCO Power CORE50 motor „csupán” négyhengeres (a piacon kapható legerősebb ilyen), 5 literes lökettérfogattal, 209 LE maximális teljesítménnyel. 950 Nm-es nyomatékra képes, igen alacsony (1200-1300-as) motorfordulatszám mellett, ezáltal egy nagyon takarékos, ugyanakkor kompakt, fordulékony erőgépről van szó.

„A VarioGrip rendszert a legnagyobb, 1000-es szériánál vezette be a Fendt, de már a 600-as sorozatnál is megjelent. A segítségével menet közben lehet változtatni az abroncsnyomást, vagyis a talajtaposást csökkenteni, a vonóerőt pedig növelni.

A terminálon egyszerűen beállítható a szántóföldi és az országúti abroncsnyomás, majd egy gombnyomással lehet váltani a kettő között. 1 bar nyomásváltozást 6-8 perc alatt képes végrehajtani a rendszer, akár menet közben is, emiatt tehát nem kell megállni a munkával” – emelte ki Nagy Róbert.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

Kubota® M5002 – Az okos, rámenős traktor

2024. március 30. 16:10

A Kubota® M5002 kategóriájában az okos, rámenős – egy rendkívül jól kormányozható professzionális traktor, amely bizonyítja, hogy az igazi kiválóság belülről fakad. Erőteljes motor, kiváló váltó, nagy hasmagasság és kivételesen egyszerű irányítás jellemzi.

Mezőgépgyártók rangsorai az Egyesült Államokban és Kanadában

2018. november 12. 08:36

Az EDA (Equipment Dealer Association) májusban tette közzé a dílerek véleménye alapján készített 2018. évre vonatkozó gyártói rangsorát. A full-liner gyártók közül a Claas cég kapta a legmagasabb pontot a legtöbb kategóriában és érte el a legnagyobb összpontszámot.

10+1 világrekord, amit traktorokkal értek el

2024. március 5. 07:10

Egyre erősebbek, gyorsabbak, önállóbbak, és mind többen vannak a világon. Ismerjék meg a traktorvilág legjeit, ráadásként egy magyar vonatkozású különlegességgel.

John Deere precíziós vezérlés régebbi traktorra is

2020. április 13. 08:39

Az univerzális John Deere AutoTrac Controller 300 az integrált precíziós irányítás előnyeit nyújtja a gazdálkodók számára anélkül, hogy komolyabb átalakítást kellene végrehajtani a traktoron.