Gépinfo
Gépinfo

Három Agritechnica-ezüstérem az Amazone számára

Három Agritechnica-ezüstérem az Amazone számára

Amazonen-Werke Kft.

Az Amazone már a 2019-es Agritechnica előtt elkönyvelheti az első sikereket. Egy, a DLG (Deutsche Landwirtschaft-Gesellschaft - Német Mezőgazdasági Társaság) által megbízott pártatlan szakértői bizottság rögtön három Amazone-újdonságot jutalmazott egy-egy ezüstéremmel.

Egy ezüstéremmel gazdagodott az Amazone vállalat az EasyMix-nek köszönhetően, mely az új Amazone mySpreader-alkalmazás részét képezi. Az EasyMix a kevert műtrágyák egyszerű értékelésére és beállítására szolgál. A különböző trágyákat gyakran keverik egymással az átfedések megtakarítása és az üzemi költségek csökkentése érdekében. A kevert műtrágyák pontos kiszórása a növekvő munkaszélességek mellett ugyanakkor egyre nehezebb, mivel a különböző trágyák különböző röppályát is mutatnak. Az összes komponenshez megfelelő beállítást találni általában nagyon nehéz. Az Amazone az EasyMix-szel olyan eszközt kínál, mellyel a különböző trágyák keverhetősége ellenőrizhető, és így a különböző keverékek beállításánál a lehető legjobb kompromisszum határozható meg.

EasyMix – Használat az alkalmazásban

A másik díjazott újdonság, az AmaSelect Row formájában az Amazone minden AmaSelect-fúvókatestekkel rendelkező géphez lehetőséget kínál a teljes felületű alkalmazásról a sorspecifikus sávpermetezésre való távvezérelt átkapcsolást. A növényvédő szerek felhasználása így akár 65%-kal csökkenthető. Ennek előfeltétele a speciális, csak 40°-os szórásszögű SpotFan 40-03 fúvókák használata. Ezek átfedés nélkül dolgoznak, és a szóráskúp teljes szélessége mentén a növényvédő szer 100%-át alkalmazzák. Alapvetően 50 cm sortávolságú, egy eltolókészlet segítségével pedig 25 vagy 75 cm sorszélességű sávalkalmazások valósíthatók meg. Az átkapcsolás az egyes fúvóka-pozíciók, ill. a teljes felületű és a sávalkalmazás között egyszerűen, a terminálon való gombnyomással végezhető el. A célfelület-távolság különösen fontos permetezéskor az AmaSelect-fúvókatestek és az aktív ContourControl-rúdvezetés kombinációja teljes mértékben kihasználja előnyeit.

Sorspecifikus sávpermetezés

A 3. sz. ezüstérmet az Amazone nyolc partnerével együtt kapta a Nevonex powered by Bosch termékért. Az Amazone a nyitott és semleges digitális ökoszisztémához fejlesztette ki a AmaSense Weather képességet. A változó időjárási viszonyok között a növényvédő szerek különböző módon fejtik ki hatásukat. A napszaktól és a felület elhelyezkedésétől függően változik a hőmérséklet és a légnedvesség. Az AmaSense Weather egy érzékelő, mely az Amazone növényvédő permetezőknél érzékeli az aktuális hőmérsékletet és a légnedvességet. Az érzékelőnek a Nevonex-rendszerbe való integrálása lehetővé teszi, hogy az érzékelők adatai a gazda, a tanácsadó vagy a szakértői rendszer rendelkezésére álljanak. Az alkalmazás során a felhasználó a kritikus küszöbértékek elérésekor azonnal reagálhat. A növényvédő permetező minden áthaladásakor szaporodnak az ismeretek a különböző mikroklímájú részfelületek elhatárolására vonatkozóan. A növényvédő szer alkalmazása ezáltal részterület-specifikusan a mikroklímához igazítható, és így tovább növelhető a növényvédő szer hatékonysága.

AmaSense Weather hőmérséklet- és páratartalom-érzékelő

Az Agritechnica kiállításon az Amazone vállalat a 9-es csarnokban, 2 700 m² alapterületű standon, mintegy 60 különböző géppel és modellel mutatkozik be a látogatóknak, köztük 30 új gép- és eljárási megoldással.

Az Amazone összes újdonsága elérhető itt: www.go2020.de

Szerdán nyit az AGROmashEXPO - programok, hasznos információk

2020. január 17. 10:08

Idén 2020. január 22–25. között rendezik meg a 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítást, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-és Gépkiállítást. A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén csaknem 350 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Mi az oka a gépgyártók portfólió bővítési hullámának?

2020. január 14. 12:02

Számos mezőgazdasági gépgyártó vállalat is megkezdte felkészülését a glifozát utáni időkre. Egyes vállalatok saját fejlesztéssel, mások a témában sikeres kisebb-nagyobb cégek felvásárlásával kívánnak megfelelő választ adni a kihívásra.

Új SUV érkezik a Škodától

2020. január 11. 10:34

A mintegy 4,26 méter hosszú tanulmánymodell egy kifejezetten az indiai piac számára készülő kompakt-SUV előfutára, amelynek gyártása még 2020-ban megkezdődik.

Az újautó-piac 184 ezer darab fölé szaladt év végére

2020. január 10. 04:37

2019-ben összesen 184 109 járművet adtak el. Ez 2018-hoz képest 16 százalékos növekedés, a két évvel ezelőttihez képest látványosabb 35 százalékos a bővülés.

Pöttinger az Agritechnicán

2019. november 25. 10:17

A cég fűkaszáit a jó talajkövetés, vágási minőség, alacsony vesztesség, egyszerű kezelhetőség és a precíziós munka jellemzi.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

A Massey Ferguson okos teljesítmény programja megjelenik a Stage V MF 6700 S szériában

2019. október 22. 11:33

Mindegyik MF 6700 S Stage V típus Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT), vagy megújult Dyna-6 Super-ECO hajtóművel érhető el.

Az SDF Group az Agritechnicán

2019. december 14. 07:39

A hannoveri kiállításon az SDF csoport tagjai (Deutz-Fahr, Lamborghini, Same) gazdag programmal jelentkeztek.