Gépinfo
Gépinfo

Hatékony, komfortos, dögös: megújult a BCS Volcan 85 ültetvénytraktor

Hatékony, komfortos, dögös: megújult a BCS Volcan 85 ültetvénytraktor

Agrofórum Online

Felfrissítette Volcan 85-ös ültetvénytraktorait az olasz BCS. A kezelők még komfortosabb körülmények között, még hatékonyabban dolgozhatnak a kompakt erőgépekkel.

Az olasz BCS ültetvénytraktorok egy ideje már Magyarországon is elérhetők a forgalmazó SZEGÁNA Kft. jóvoltából. Honlapjukon a 25–98 LE-s teljesítménytartományban kínálnak praktikus, kompakt, jól felszerelt, és természetesen Stage V emissziós szintű motorokkal felszerelt erőgépeket.

Az egyik legnépszerűbb modell a Volcan 85, amely 75 LE-s, négyhengeres Kubota erőforrással rendelkezik. Néhány változat jellegzetessége a DUALSTEER kormányzási rendszer, ami kombinált derékcsuklós- és elsőkerék-kormányzást takar.

A 16+16 sebességes váltóval szerelt, kétsebességes TLT-hajtással (540/540E), és számos praktikus megoldással (megfordítható vezetőrész, billenthető kormányoszlop, lehajtható bukókeret, rugózott vezetőülés stb.) rendelkező traktor a közelmúltban frissítésen esett át.

Az átalakítások elsősorban a hidraulikus rendszerrel és a vezetőfülkével állnak kapcsolatban, a kezelői ülés például még komfortosabb és ergonomikusabb lett. Megújult a műszerfal, a kormánykerék is új dizájnt kapott, és pár USB-csatlakozót is elhelyeztek.

Egészében azt mondhatjuk, hogy ez már a Vista Pro kabinnak egy új változata, a négy oszlop lekerekítetté vált, ami javítja a kilátást, és ezzel a munkavégzés biztonságát. Ami nem látszik: a fülke túlnyomásos, de a háromlépcsős aktív szénszűrő is azt célozza, hogy megvédje a kezelőt a portól, vegyszerektől, káros gőzöktől.

A megújított hidraulikarendszer révén a traktor immár hatékonyabb erőkifejtésre képes. A felfrissített Volcan 85 már elérhető AR verzióban (az olasz gyártónál ez jelenti a derékcsuklós-kormányzást, a keskenyebb nyomtávot és a kisebb fordulási sugarat), de RS, MT és DUALSTEER változatokban is, mint a korábbi modellek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Massey Ferguson ültetvénytraktora meghódítja a világot

2024. február 21. 11:10

Az amerikai AGCO csoporthoz tartozó Massey Ferguson márka egy kompakt és agilis ültetvénytraktorral örvendeztette meg a gazdákat az anyavállalat otthonában.

Izgalmas „ezüst rakéta” került be a John Deere kínálatába

2024. február 20. 14:10

Az ültetvénytulajdonosok örülhetnek a legjobban a John Deere kínálatába nemrég bekerült, autonóm (humán kezelő nélküli), elektromos hajtású permetezőgépnek.

Durva visszaesés a traktoreladások terén, de a jövő fényesnek ígérkezik

2024. február 20. 10:40

2023-ban a különféle negatív hatások következtében a mezőgazdaság teljesítménye csökkent. A szakértők szerint azonban a Föld népességszámának növekedésével szükséges az élelmiszer-előállítás intenzitásának fokozása, amihez viszont gépek kellenek. Így a traktoreladások stabilan nőni fognak.

Teleszkópos rakodógéppel lepte meg a mezőgazdaságot a Kubota

2024. február 19. 11:10

Két méter alatti magasságával a legalacsonyabb bejáratokon is átfér a japán Kubota teleszkópos rakodógépe, amelyet elsősorban a mezőgazdasági felhasználók részére fejlesztettek.

A Massey Ferguson ültetvénytraktora meghódítja a világot

2024. február 21. 11:10

Az amerikai AGCO csoporthoz tartozó Massey Ferguson márka egy kompakt és agilis ültetvénytraktorral örvendeztette meg a gazdákat az anyavállalat otthonában.

Váratlan fordulat: együttműködik a két legendás Carraro vállalat

2023. október 24. 15:10

Bár egy tőről fakadnak, az átviteli egységeket és hidakat készítő Carraro Group, valamint a traktorgyártó Antonio Carraro most bejelentett együttműködése nagy meglepetést keltett.