Gépinfo
Gépinfo

Váratlan fordulat: együttműködik a két legendás Carraro vállalat

Váratlan fordulat: együttműködik a két legendás Carraro vállalat

Agrofórum Online

Bár egy tőről fakadnak, az átviteli egységeket és hidakat készítő Carraro Group, valamint a traktorgyártó Antonio Carraro most bejelentett együttműködése nagy meglepetést keltett.

Sokak számára talán zavaró lehet, hogy két olasz mezőgépgyártó is létezik Carraro néven. A Carraro Group elsősorban átviteli rendszereket, hidakat készít, míg az Antonio Carraro a professzionális ültetvénytraktorairól, kommunális erőgépeiről ismert a magyar gazdák előtt is.

A névazonosság nem véletlen, hiszen a két vállalat egy tőről fakadt. Giovanni Carraro még 1910-ben hozta létre műhelyét, hogy traktorokat, dízelmotorokat, vetőgépeket gyártson. 1960-ban aztán a nagyra nőtt vállalat két irányban folytatta tevékenységét.

Az alapító Giovanni az Antonio Carraróhoz csatlakozott (egyik fiával, Antonióval, valamint lányával, Biancával együtt), míg négy másik gyermeke a Carraro SpA sikerén dolgozott tovább. 1970-re az Antonio Carraro már vezető márka lett Olaszországban a kompakt traktorok kategóriájában. Világszinten ma a legjobb 7-ben van ebben a szegmensben, 20–100 LE-s teljesítménytartományba tartozó erőgépeket gyártva.

Antonio Carraro a közelmúltban, 2022 márciusában hunyt el. A család, illetve a hajdani anyavállalat két ága nem ápolt rossz viszonyt egymással, ám idén szeptember végén mégis viszonylagos meglepetést keltett a közös bejelentésük.

A Carraro SpA – Agritalia Division és az Antonio Carraro SpA ugyanis együttműködési szerződést írtak alá, amelynek értelmében új fejlesztésű ültetvénytraktorokat fognak piacra dobni. A masinákat a Carraro Agritalia észak-olaszországi üzemében, Rovigóban szerelik össze, de az Antonio Carraro márkanevet viselik majd.

Ez mindenképpen észszerű lépésnek tűnik, már csak azért is, mert a konkurencia sokkal hamarabb meglépte. A Claas, a John Deere, a Massey Ferguson és a Valtra például évekig kooperált ebben a formában a Carraro Grouppal.

(Fotó: Antonio Carraro traktorok/Facebook)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fendt traktor, a világ legerősebb négyhengeres motorjával

2024. június 21. 15:10

A NAK Szántóföldi Napokon a Fendt 620 Vario traktort állították a középpontba, amely Magyarországon a mezőfalvi bemutatón debütált.

Tíz százalék felett bővültek az autóeladások 

2024. június 19. 13:10

Jobban futnak a személyautók: éves alapon a 11%-ot meghaladja az eladások bővülése, a tavaly májusihoz képest pedig egy évvel később a 6%-ot.

Elképesztő évet zárt az Amazone 2023-ban

2024. június 19. 11:40

A mezőgazdasági és kommunális gépek gyártójának éves mérlege 6%-os forgalomnövekedést mutat, míg 2022-ben ez a szám 22% volt.

Vakmerő: szántás és vetés egy menetben

2024. június 18. 16:40

Furcsának tűnhet, hogy a talajforgatás után rögtön sor kerül a vetésre, ám ehhez csupán egy jól átgondolt gépkombinációra van szükség.

A CASE IH Maxxum 145 Activedrive 8 az Év Traktora 2019-ben

2018. november 8. 08:59

A bolognai EIMA-n derült ki, melyik erőgép viselheti egy évig a rangos elismerést jelentő címet. A CASE IH egy másik kategóriában is jeleskedett!

Traktorok, szőlőkombájnok és dióbetakarító - Gépújdonságok a szőlő- és gyümölcstermesztésben

2018. június 25. 16:08

Antonio Carraro, Massey-Ferguson, Kubota kertészeti traktorok, Braud és Pellenc szőlőkombájnok, valamint Flory dióbetakarító gép Amerikából.

Nem sikerült jól a június a traktorpiacon

2019. július 8. 10:34

A júniusi versenyt a John Deere nyerte 76 darabbal és 26 százalékos piaci részesedéssel.

Beelőzött a Fendt a hazai traktorpiacon, a John Deere most harmadik

2020. február 4. 10:33

Az év első hónapjában a Fendt nyerte a traktorpiacot, pedig tavaly egész évben a John Deere állt az élen. Az amerikai márka most csupán a harmadik helyre futott be, be ugyanis az ezüstérmet a New Holland szerezte meg.