Gépinfo
Gépinfo

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

Agrofórum Online

A John Deere egy új, 3000 négyzetméteres laboratóriumot épít Ames-ben, az egyetem kutatóparkjában (ISU Research Park), ahol a permetező- és műtrágya-kijuttató berendezések tervezését és tesztelését végzik. Az új laboratóriumot várhatóan 2019 nyarán adják át.

„A John Deere a precíziós mezőgazdaság úttörőjeként arra összpontosít, hogy vásárlóit innovatív, magas minőségű gyártmányokkal és szolgáltatással lássa el” – mondta Aaron Wetzel, a növényvédelmi üzletág elnökhelyettese. Az új beruházásnak köszönhetően a termékfejlesztési ciklus felgyorsul, amelynek eredményeit a vásárlók fogják hasznosítani.

Ken Golden szóvivő szerint az új beruházással a John Deere olyan vizsgálóállomáshoz jut, ahol szabályozott körülmények között lehet a permetezőgépek tesztjét elvégezni. Korábban a gyártó nem rendelkezett olyan lehetőséggel, ahol a legnagyobb szántóföldi permetezőgépeket lehet vizsgálni laborkörülmények között, mielőtt a gyártmányok piacra kerültek volna. A John Deere az új beruházással az University of Illinois (Champaign-Urbana) egyetem után már a második egyetemi technológiai központját hozza létre.
Az új tesztközpont által a gyártó és az egyetem karai, valamint hallgatói közötti együttműködés szorosabbá válik.

A John Deere 2017-ben már nyitott egy stratégiai technológiai innovációs központot az egyetemen, amelynek munkatársai együttműködnek a John Deere globális technológiai és innovációs hálózatával. Amikor az új kutató központ elkészül, akkor az Ames-ben működő intézmény néhány munkatársa átigazol az új részleghez.

Az egyetem elnöke, Wendy Wintersteen azt nyilatkozta, hogy nagy izgalommal várják az új beruházást, amely hozzásegíti a John Deere-t ahhoz, hogy az ISU Research Park kutatási és fejlesztési gyakorlatát, valamint a hallgatók munkaerejét hasznosíthassa.

Az új beruházások mellett a John Deere több, az innovatív permetezés technológiában élen járó társaságot is felvásárolt a közelmúltban annak érdekében, hogy vásárlói számára a leghatékonyabb berendezéseket biztosíthassa. Ezek közé tartozik a Blue River Technology startup (Sunnyville, Silicon Valley, California), amely sikeresen alkalmazta a gépi tanulás módszerét a mezőgazdasági permetezőgépeken. A program részeként megvásárolták a spanyol King Agro társaságot, amely a szénszálas technológia úttörője; az olasz Mazotti permetezőgép gyártót és a Hagie Manufacturing (Clarion, Iowa) társaságot, amely a nagy szabadmagasságú permetezőgépek specialistája. Mr. Golden szerint mindezek alapján elmondható, hogy a John Deere igen komoly invesztíciót hajtott végre a növényvédő technológia fejlesztése érdekében.

Az ISU Research Park hallgatókkal, kutató műhelyekkel, gépekkel segíti a meglévő vagy most induló cégeket. A kutatóközpontban több mint 90 társaság 2050 alkalmazottja dolgozik, megközelítőleg 92 900 négyzetméter kiterjedésű irodákban, műhelyekben.

A szerző megjegyzése: Jó lenne, ha az amerikai példához hasonló hazai együttműködésről is be tudnánk számolni, hiszen rendelkezünk erős mezőgazdasági gépgyárakkal és kiváló műszaki egyetemekkel.

Átadták Debrecenben az Amazone-Werke Kft. új telephelyét

2019. szeptember 19. 11:47

Azt szeretnénk, ha ez az épület a gazdák, a gyártók és a szaktanácsadók közötti intenzív információ cserének lenne otthona.

Inspiráló szakértővel bővül a STIHL csapata

2019. szeptember 18. 08:04

Az Andreas STIHL Kft.-nél mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a szakértelemre, és folyamatosan arra törekszünk, hogy első kézből nyújtsunk profi segítséget a fogyasztóinknak, a lakosságnak és a szakmának kertápolás témakörben.

A BPW megerősíti sikeres rendszerpartneri kapcsolatait a mezőgazdasági gépgyártókkal

2019. szeptember 17. 06:47

A BPW csoport sikeresen növekszik a mezőgazdasági gépgyártók egyik kedvelt rendszerpartnereként.

Lendületesen bővült a hazai újautó-piac augusztusban

2019. szeptember 9. 12:46

Az összevont eladási listán augusztusban Suzuki, Ford, Volkswagen, Toyota, Opel sorrend alakult ki. A múlt havi 18 271 darabos értékesítés 24,3 százalékos éves bővülést jelent.

Traktorpiac: növelte előnyét a John Deere

2019. március 6. 08:28

Az első két hónapban összesen már 363 traktort helyeztek forgalomba, ez 28,7 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. Az első két hónap összesített márkasorrendjét a John Deere vezeti 48 darabbal, a Case és a New Holland előtt.

Nem sikerült jól a június a traktorpiacon

2019. július 8. 10:34

A júniusi versenyt a John Deere nyerte 76 darabbal és 26 százalékos piaci részesedéssel.

Újabb telephelyet nyitott a KITE Szerbiában

2019. május 9. 12:30

A KITE Zrt. hosszú távon öt bázis létesítését tervezi Szerbiában, mely biztosítja majd a vállalat komplex tevékenységének megismertetését a szerbiai termelőkkel. Az újvidéki után a következő lépés a legújabb telephely megnyitása Topolyán.

A John Deere 9R traktorok 2019-es változatai

2018. július 30. 07:15

Első alkalommal ajánlanak 3,05 méter nyomtávú 9470RX, 9520RX, 9570RX és 9620RX szériájú gumihevederes traktorokat 76,2 cm és 91,4 cm hevederszélességgel.