Gépinfo
Gépinfo

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

Agrofórum Online

A John Deere egy új, 3000 négyzetméteres laboratóriumot épít Ames-ben, az egyetem kutatóparkjában (ISU Research Park), ahol a permetező- és műtrágya-kijuttató berendezések tervezését és tesztelését végzik. Az új laboratóriumot várhatóan 2019 nyarán adják át.

„A John Deere a precíziós mezőgazdaság úttörőjeként arra összpontosít, hogy vásárlóit innovatív, magas minőségű gyártmányokkal és szolgáltatással lássa el” – mondta Aaron Wetzel, a növényvédelmi üzletág elnökhelyettese. Az új beruházásnak köszönhetően a termékfejlesztési ciklus felgyorsul, amelynek eredményeit a vásárlók fogják hasznosítani.

Ken Golden szóvivő szerint az új beruházással a John Deere olyan vizsgálóállomáshoz jut, ahol szabályozott körülmények között lehet a permetezőgépek tesztjét elvégezni. Korábban a gyártó nem rendelkezett olyan lehetőséggel, ahol a legnagyobb szántóföldi permetezőgépeket lehet vizsgálni laborkörülmények között, mielőtt a gyártmányok piacra kerültek volna. A John Deere az új beruházással az University of Illinois (Champaign-Urbana) egyetem után már a második egyetemi technológiai központját hozza létre.
Az új tesztközpont által a gyártó és az egyetem karai, valamint hallgatói közötti együttműködés szorosabbá válik.

A John Deere 2017-ben már nyitott egy stratégiai technológiai innovációs központot az egyetemen, amelynek munkatársai együttműködnek a John Deere globális technológiai és innovációs hálózatával. Amikor az új kutató központ elkészül, akkor az Ames-ben működő intézmény néhány munkatársa átigazol az új részleghez.

Az egyetem elnöke, Wendy Wintersteen azt nyilatkozta, hogy nagy izgalommal várják az új beruházást, amely hozzásegíti a John Deere-t ahhoz, hogy az ISU Research Park kutatási és fejlesztési gyakorlatát, valamint a hallgatók munkaerejét hasznosíthassa.

Az új beruházások mellett a John Deere több, az innovatív permetezés technológiában élen járó társaságot is felvásárolt a közelmúltban annak érdekében, hogy vásárlói számára a leghatékonyabb berendezéseket biztosíthassa. Ezek közé tartozik a Blue River Technology startup (Sunnyville, Silicon Valley, California), amely sikeresen alkalmazta a gépi tanulás módszerét a mezőgazdasági permetezőgépeken. A program részeként megvásárolták a spanyol King Agro társaságot, amely a szénszálas technológia úttörője; az olasz Mazotti permetezőgép gyártót és a Hagie Manufacturing (Clarion, Iowa) társaságot, amely a nagy szabadmagasságú permetezőgépek specialistája. Mr. Golden szerint mindezek alapján elmondható, hogy a John Deere igen komoly invesztíciót hajtott végre a növényvédő technológia fejlesztése érdekében.

Az ISU Research Park hallgatókkal, kutató műhelyekkel, gépekkel segíti a meglévő vagy most induló cégeket. A kutatóközpontban több mint 90 társaság 2050 alkalmazottja dolgozik, megközelítőleg 92 900 négyzetméter kiterjedésű irodákban, műhelyekben.

A szerző megjegyzése: Jó lenne, ha az amerikai példához hasonló hazai együttműködésről is be tudnánk számolni, hiszen rendelkezünk erős mezőgazdasági gépgyárakkal és kiváló műszaki egyetemekkel.

Már több mint tízezer Vitarát helyeztek forgalomba idén

2019. december 4. 13:10

A szegmensek közötti versenyt stabilan, 32,2 százalékos piaci részesedéssel vezető SUV-piacon a Suzuki Vitara őrzi vezető helyét 20 százalékos részesedéssel.

Folytatódik a traktorpiac lejtmenete

2019. december 4. 11:17

Csalóka, hogy a tizenegy hónap összesített adata pluszt mutat, mert az alapvetően még az első három hónap 24, 34 és 18 százalékos éves alapú növekedésének tudható be.

Tizennyolc százalékos mínuszban a mezőgazdasági pótkocsi-piac

2019. december 4. 09:33

Idén eddig összesen 1327 mezőgazdasági pótkocsit adtak el, ami 18 százalékos mínusz éves alapon, a kétéves adatokkal összehasonlítva 2,5 százalékos a bővülés a 11 teljes hónap adatait vizsgálva.

Tovább bővült a mezőgazdasági gépek piaca

2019. december 2. 12:17

A mezőgéppiac koncentráltságát mutatja, hogy a végfelhasználóknak történő mezőgazdasági gépértékesítés 69 százalékát 10 cég adta az első kilenc hónapban.

Növekvő piaci részesdéssel nyerte tavaly a traktorpiacot az MTZ

2018. április 25. 09:31

Összesen 4218 traktort helyeztek forgalomba 2017-ben Magyarországon, ez 19,4 százalékos bővülés 2016-hoz és 6 százalékos bővülés a 2015-ös esztendőhöz képest, derült ki a Datahouse adataiból.

Folytatódik a traktorpiac lejtmenete

2019. december 4. 11:17

Csalóka, hogy a tizenegy hónap összesített adata pluszt mutat, mert az alapvetően még az első három hónap 24, 34 és 18 százalékos éves alapú növekedésének tudható be.

MTZ és John Deere kalapács alatt - Mezőgazdasági gépárverést tart a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt.

2018. május 23. 06:30

Használt MTZ traktort, John Deere kistraktort, homlokrakodót, bálázót, trágyaszórót, teherautókat és számos egyéb mezőgazdasági gépet árverez május 30-án a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt.

Csaknem ötödével csökkent a traktorpiac szeptemberben

2019. október 7. 14:33

A traktorpiac legkedveltebb szegmense a 8 tonnánál nagyobb tömegű 1285 darabbal, ami 53,7 százalékos részesedés a piacból.