Gépinfo
Gépinfo

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

Agrofórum Online

A John Deere egy új, 3000 négyzetméteres laboratóriumot épít Ames-ben, az egyetem kutatóparkjában (ISU Research Park), ahol a permetező- és műtrágya-kijuttató berendezések tervezését és tesztelését végzik. Az új laboratóriumot várhatóan 2019 nyarán adják át.

„A John Deere a precíziós mezőgazdaság úttörőjeként arra összpontosít, hogy vásárlóit innovatív, magas minőségű gyártmányokkal és szolgáltatással lássa el” – mondta Aaron Wetzel, a növényvédelmi üzletág elnökhelyettese. Az új beruházásnak köszönhetően a termékfejlesztési ciklus felgyorsul, amelynek eredményeit a vásárlók fogják hasznosítani.

Ken Golden szóvivő szerint az új beruházással a John Deere olyan vizsgálóállomáshoz jut, ahol szabályozott körülmények között lehet a permetezőgépek tesztjét elvégezni. Korábban a gyártó nem rendelkezett olyan lehetőséggel, ahol a legnagyobb szántóföldi permetezőgépeket lehet vizsgálni laborkörülmények között, mielőtt a gyártmányok piacra kerültek volna. A John Deere az új beruházással az University of Illinois (Champaign-Urbana) egyetem után már a második egyetemi technológiai központját hozza létre.
Az új tesztközpont által a gyártó és az egyetem karai, valamint hallgatói közötti együttműködés szorosabbá válik.

A John Deere 2017-ben már nyitott egy stratégiai technológiai innovációs központot az egyetemen, amelynek munkatársai együttműködnek a John Deere globális technológiai és innovációs hálózatával. Amikor az új kutató központ elkészül, akkor az Ames-ben működő intézmény néhány munkatársa átigazol az új részleghez.

Az egyetem elnöke, Wendy Wintersteen azt nyilatkozta, hogy nagy izgalommal várják az új beruházást, amely hozzásegíti a John Deere-t ahhoz, hogy az ISU Research Park kutatási és fejlesztési gyakorlatát, valamint a hallgatók munkaerejét hasznosíthassa.

Az új beruházások mellett a John Deere több, az innovatív permetezés technológiában élen járó társaságot is felvásárolt a közelmúltban annak érdekében, hogy vásárlói számára a leghatékonyabb berendezéseket biztosíthassa. Ezek közé tartozik a Blue River Technology startup (Sunnyville, Silicon Valley, California), amely sikeresen alkalmazta a gépi tanulás módszerét a mezőgazdasági permetezőgépeken. A program részeként megvásárolták a spanyol King Agro társaságot, amely a szénszálas technológia úttörője; az olasz Mazotti permetezőgép gyártót és a Hagie Manufacturing (Clarion, Iowa) társaságot, amely a nagy szabadmagasságú permetezőgépek specialistája. Mr. Golden szerint mindezek alapján elmondható, hogy a John Deere igen komoly invesztíciót hajtott végre a növényvédő technológia fejlesztése érdekében.

Az ISU Research Park hallgatókkal, kutató műhelyekkel, gépekkel segíti a meglévő vagy most induló cégeket. A kutatóközpontban több mint 90 társaság 2050 alkalmazottja dolgozik, megközelítőleg 92 900 négyzetméter kiterjedésű irodákban, műhelyekben.

A szerző megjegyzése: Jó lenne, ha az amerikai példához hasonló hazai együttműködésről is be tudnánk számolni, hiszen rendelkezünk erős mezőgazdasági gépgyárakkal és kiváló műszaki egyetemekkel.

5 díjat ért a HORSCH FarmingHeroes

2019. június 17. 10:38

A HORSCH a jelenleg is futó #FarmingHeroes kampányáért 5 jelentős nemzeti és nemzetközi díjat nyert.

Négyszeresére nőhet a mezőgazdasági drónok piaca az Egyesült Államokban 2024-re

2019. június 14. 14:37

A következő öt évben Észak-Amerikában fogják a legtöbb mezőgazdasági drónt használni, amelyhez az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatala (FAA) is hozzájárult azzal, hogy egyes törvények alól felmentette az ember nélküli légi járműveket (UAV).

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12. 11:37

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

Tizenhárom százalékkal bővült a személyautó- és kishaszonjármű-piac

2019. június 12. 09:37

Az első öt hónapban összesen 71 639 személyautót és kishaszonjárművet adtak el itthon, ami éves alapon 10, kétéves alapon pedig 40 százalékos a bővülést jelent.

A 25. John Deere traktor – Márkahűség mesterfokon

2018. június 23. 08:01

Kozsuch Kornél 1994 óta gazdálkodik Kondoroson. A mezőgazdaság szeretetét az édesapjától örökölte, de a zöld sárga szerelem már a saját szívéből fakad. A napokban vette át családja körében a 25. John Deere traktorát a KITE Zrt. vezetőségétől.

Traktorpiac: a John Deere nyerte a 2018-as eladási versenyt

2019. január 10. 06:36

A teljes éves listán a John Deere nyert, minden ötödik traktor ilyen volt tavaly. A New Holland a második lett 11 százalékos, a Case pedig a harmadik 6 százalékos szelettel a traktorpiaci tortából.

A John Deere frissíti az 5M traktorcsalád tagjait

2018. április 5. 07:09

A John Deere 5M sorozat tagjai Európában a legnagyobb példányszámban értékesített traktortípusok egyike

Mulcsozó robot, terepjáró és favágó verseny - A magyar vadászok legnagyobb seregszemléje

2019. február 16. 06:37

Látványos favágó verseny, terepjárók és vadászpuskák, kapitális trófeák, szebbnél szebb preparátumok. Videó a magyar vadászok legnagyobb seregszemléjéről.

Életmód Videó