Gépinfo
Gépinfo

Intelligens mechanikus gyomirtás – A LEMKEN felvásárolta a Steketee kultivátor specialistát

Intelligens mechanikus gyomirtás – A LEMKEN felvásárolta a Steketee kultivátor specialistát

Agrofórum Online

A LEMKEN, a mezőgazdasági gépgyártás specialistája, felvásárolta a holland Machinefabriek Steketee B.V. Vállalatot, hogy tovább bővítse növényvédelmi termékportfólióját a mechanikus gyomirtás gépeivel és a p a jövőbe mutató, kamera támogatott jármű-irányító rendszerrel.  A LEMKEN a Steketee Rumpstad talajművelő gépgyártó részlegét is felvásárolta, de a cséplőgép gyártó részleget nem. 

Anthony van der Ley ügyvezető igazgató ezt fontos lépésnek tekinti a növényvédelmi megoldások folyamatban lévő változásainak tükrében: „Mind a gazdálkodók, mind a szélesebb társadalom körében a vegyszeres növényvédelem támogatottsága csökkenőben van. Ugyanakkor folyamatosan egyre nagyobb rezisztencia alakul ki a jelenleg elérhető hatóanyagokkal szemben, miközben alig kerül új hatóanyag piacra.  A törvényi követelmények is egyre szigorúbbak, ezért hatékony alternatívákra van szükség. A gyomirtószerek széleskörű elterjedtsége révén ezen a területen lehet legjobban csökkenteni a vegyszerek használatát. A LEMKEN teljesen tudatában van ennek a felelősségnek, és szeretnénk a mechanikai gyomirtást előtérbe helyezni azáltal, hogy a kultivátorokat felvesszük a termékeink skálájára.

Machinefabriek Steketee B.V., egy innovatív mechanikai gyomirtó gépeket gyártó vállalat székhelye Stad aan’t Haringvliet-ben (Hollandiában) van, hozzávetőleg 50 alkalmazottat foglalkoztat. Szabadalmaztatott kamera rendszere támogatja a gazdálkodókat a gépeik pontos irányításában és megkönnyítik a hagyományos sorközművelést valamint a sorokban a növények közötti mechanikai gyomirtást.

A LEMKEN szeretné bővíteni a Steketee holland gyártóegységeit és számol a már meglévő gyártókapacitásával is. Számít a Steketee tapasztalt és hozzáértő helyi munkatársaira, akik tovább folytathatják munkájukat. A német családi vállalkozás optimálisan veti be erőforrásait a Steketee fejlesztési, gyártási és kereskedelmi területein, felgyorsítva a vállalat növekedését.  A Steketee és Rumptstad márkanevek egyenlőre megmaradnak.

Klaas Veerman, a Steketee korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója örömmel jelentette ki: „A vállalat eladásakor különösen fontos volt számomra, hogy az alkalmazottak megtarthatják az állásukat, és az innovatív elgondolásokra összpontosítva továbbra is ki tudjuk elégíteni a vásárlók jelen és jövőbeli igényeit. A LEMKEN termék- és vállalati filozófiája megerősített abban, hogy mindkettőnk célja azonos. Ezért nagyon örülök annak, hogy tovább segíthetem a Steketee jövőbeni fejlődését.”

Klaas Veerman továbbra is folytatja a Steketee’s operatív irányítását Iljan Schouten-nel, a LEMKEN Növényvédelmi Részlegének vezetőjével együtt.

Vegabot: már a jégsalátát is robot takarítja be!

2019. július 20. 10:51

A Vegebot azt mutatja be, hogy hogyan lehetne bővíteni a robotika használatát a mezőgazdaságban, még olyan növények esetében is, mint a jégsaláta.

Gépinfo Videó

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020-tól

2019. július 18. 10:01

Változnak a drónokra vonatkozó szabályok 2020. július 1-jétől két új uniós rendelet értelmében  - mondta Novák Zoltán ügyvéd csütörtökön az M1 aktuális csatornán. 

Erre a tíz dologra érdemes figyelni terepezés előtt

2019. július 17. 07:38

A hivatásos mentősofőrök számára rendezett mesterkurzuson az expedíciós járművek építésének legnagyobb európai szakértője, az eredetileg Toyota offroaderekre szakosodott, izlandi Arctic Trucks demonstrálta azokat a lépéseket, amelyek érdemes ügyelni, ha hosszabb időre megy terepre valaki.

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

2019. július 15. 10:03

2019. július 8-i hatállyal a Fliegl megvásárolta a Brochard Constructeur francia céget.

Díjazták a 2018-as év legjobb magyar mezőgépeit

2018. január 28. 11:51

Három magyar fejlesztésű és gyártású mezőgazdasági gépet díjazott a szakmai zsűri az idei AGROmashEXPO kiállításon.

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

A nyári talajművelés eljárásai és eszközei (2/1.)

2019. május 25. 07:28

A nyári talajművelés fő feladata a nyár elején, közepén betakarított növények tarlójának művelése, ápolása és a lazításos alapművelés műveleteinek elvégzése. Az összeállításban olvashatnak a tarlóhántás eszközeiről, a hántott tarló ápolásáról és a forgatásnélküli alapművelést megalapozó nyárvégi középmélylazításról.

Látogatás Johann Sebastian Bach és a Sack eke városában

2019. június 4. 15:47

Az Amazonen-Werke Kft. meghívására egy ötvenfős társaság (kereskedők, gazdálkodók) tett látogatást az Amazone-BBG lipcsei gyárában.