Gépinfo
Gépinfo

Intelligens mechanikus gyomirtás – A LEMKEN felvásárolta a Steketee kultivátor specialistát

Intelligens mechanikus gyomirtás – A LEMKEN felvásárolta a Steketee kultivátor specialistát

Agrofórum Online

A LEMKEN, a mezőgazdasági gépgyártás specialistája, felvásárolta a holland Machinefabriek Steketee B.V. Vállalatot, hogy tovább bővítse növényvédelmi termékportfólióját a mechanikus gyomirtás gépeivel és a p a jövőbe mutató, kamera támogatott jármű-irányító rendszerrel.  A LEMKEN a Steketee Rumpstad talajművelő gépgyártó részlegét is felvásárolta, de a cséplőgép gyártó részleget nem. 

Anthony van der Ley ügyvezető igazgató ezt fontos lépésnek tekinti a növényvédelmi megoldások folyamatban lévő változásainak tükrében: „Mind a gazdálkodók, mind a szélesebb társadalom körében a vegyszeres növényvédelem támogatottsága csökkenőben van. Ugyanakkor folyamatosan egyre nagyobb rezisztencia alakul ki a jelenleg elérhető hatóanyagokkal szemben, miközben alig kerül új hatóanyag piacra.  A törvényi követelmények is egyre szigorúbbak, ezért hatékony alternatívákra van szükség. A gyomirtószerek széleskörű elterjedtsége révén ezen a területen lehet legjobban csökkenteni a vegyszerek használatát. A LEMKEN teljesen tudatában van ennek a felelősségnek, és szeretnénk a mechanikai gyomirtást előtérbe helyezni azáltal, hogy a kultivátorokat felvesszük a termékeink skálájára.

Machinefabriek Steketee B.V., egy innovatív mechanikai gyomirtó gépeket gyártó vállalat székhelye Stad aan’t Haringvliet-ben (Hollandiában) van, hozzávetőleg 50 alkalmazottat foglalkoztat. Szabadalmaztatott kamera rendszere támogatja a gazdálkodókat a gépeik pontos irányításában és megkönnyítik a hagyományos sorközművelést valamint a sorokban a növények közötti mechanikai gyomirtást.

A LEMKEN szeretné bővíteni a Steketee holland gyártóegységeit és számol a már meglévő gyártókapacitásával is. Számít a Steketee tapasztalt és hozzáértő helyi munkatársaira, akik tovább folytathatják munkájukat. A német családi vállalkozás optimálisan veti be erőforrásait a Steketee fejlesztési, gyártási és kereskedelmi területein, felgyorsítva a vállalat növekedését.  A Steketee és Rumptstad márkanevek egyenlőre megmaradnak.

Klaas Veerman, a Steketee korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója örömmel jelentette ki: „A vállalat eladásakor különösen fontos volt számomra, hogy az alkalmazottak megtarthatják az állásukat, és az innovatív elgondolásokra összpontosítva továbbra is ki tudjuk elégíteni a vásárlók jelen és jövőbeli igényeit. A LEMKEN termék- és vállalati filozófiája megerősített abban, hogy mindkettőnk célja azonos. Ezért nagyon örülök annak, hogy tovább segíthetem a Steketee jövőbeni fejlődését.”

Klaas Veerman továbbra is folytatja a Steketee’s operatív irányítását Iljan Schouten-nel, a LEMKEN Növényvédelmi Részlegének vezetőjével együtt.

AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2020 - Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési díj pályázat

2019. november 18. 18:47

2019. október 30-án indult az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj verseny. A nevező cégek 2019. november 21-ig tölthetik fel pályázataikat a www.termekfejlesztesidij.hu oldalra.

A New Holland három ezüstérmet szerzett az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. november 17. 11:17

A T7 traktorhoz kialakított bálázó szabályzó rendszer harmonikus traktor-munkagép együttműködést biztosít, amelynek eredményeként növelhető a teljesítmény, 12%-kal csökkenthető a hajtóanyag fogyasztás és komfortosabb a gépkezelés.

Csökkentek a Rába értékesítései a mezőgazdasági szegmensben

2019. november 14. 16:47

A mezőgazdasági szegmenset illetően a Rába termékei iránti kereslet nem érte el a 2018 I-III. negyedéves szintet, a kereslet csökkenés 16,0 százalékot ért el.

Massey Ferguson koncepció a közeljövőből – így ünnepli a Massey Ferguson a Holdraszállás 50. évfordulóját!

2019. november 14. 07:33

A Massey Ferguson egy különleges koncepciótraktorral ünnepelte az első Holdraszállás 50. évfordulóját. A fehér színre festett traktor egy 200-250 LE-s erőgép méretében mutatta meg, hogy gondolja az MF a következő 10 év technológiáját és formatervét.

QUIVOGNE MaxiPlant sorközművelő kultivátor

2018. május 11. 04:22

A sorközművelő kultivátorok használatával a mechanikai gyomirtás mellett egy menetben gondoskodunk a sorközben a talajszellőztetésről és a kapillárisok átvágásával a vízpárolgás csökkentéséről.

Égszínkék talajművelés Franciaországban – Lemken újdonságok

2018. október 2. 06:45

A talajművelő gépek specialistája a szántás területén is új megoldásokkal jelentkezett.

Tápanyag visszapótlás - ahogy az igények megkívánják – megoldási lehetőségek  az Agroázistól

2019. január 11. 09:20

A tápanyag visszapótlásban több megoldás kínálkozik, mind a felhasznált anyagok, mind a kijuttatási technológiák területén.

BreakMix - Májustól rendelhető a Väderstad egyedülálló kopóhegye

2018. március 10. 17:01

A kopóhegy egyedi kialakításának köszönhetően a lazítóhatás akár 30 cm-ig terjedő mélységig kihasználható, ami igen meggyőző keverő hatással párosul.