Gépinfo
Gépinfo

Intelligens mechanikus gyomirtás – A LEMKEN felvásárolta a Steketee kultivátor specialistát

Intelligens mechanikus gyomirtás – A LEMKEN felvásárolta a Steketee kultivátor specialistát

Agrofórum Online

A LEMKEN, a mezőgazdasági gépgyártás specialistája, felvásárolta a holland Machinefabriek Steketee B.V. Vállalatot, hogy tovább bővítse növényvédelmi termékportfólióját a mechanikus gyomirtás gépeivel és a p a jövőbe mutató, kamera támogatott jármű-irányító rendszerrel.  A LEMKEN a Steketee Rumpstad talajművelő gépgyártó részlegét is felvásárolta, de a cséplőgép gyártó részleget nem. 

Anthony van der Ley ügyvezető igazgató ezt fontos lépésnek tekinti a növényvédelmi megoldások folyamatban lévő változásainak tükrében: „Mind a gazdálkodók, mind a szélesebb társadalom körében a vegyszeres növényvédelem támogatottsága csökkenőben van. Ugyanakkor folyamatosan egyre nagyobb rezisztencia alakul ki a jelenleg elérhető hatóanyagokkal szemben, miközben alig kerül új hatóanyag piacra.  A törvényi követelmények is egyre szigorúbbak, ezért hatékony alternatívákra van szükség. A gyomirtószerek széleskörű elterjedtsége révén ezen a területen lehet legjobban csökkenteni a vegyszerek használatát. A LEMKEN teljesen tudatában van ennek a felelősségnek, és szeretnénk a mechanikai gyomirtást előtérbe helyezni azáltal, hogy a kultivátorokat felvesszük a termékeink skálájára.

Machinefabriek Steketee B.V., egy innovatív mechanikai gyomirtó gépeket gyártó vállalat székhelye Stad aan’t Haringvliet-ben (Hollandiában) van, hozzávetőleg 50 alkalmazottat foglalkoztat. Szabadalmaztatott kamera rendszere támogatja a gazdálkodókat a gépeik pontos irányításában és megkönnyítik a hagyományos sorközművelést valamint a sorokban a növények közötti mechanikai gyomirtást.

A LEMKEN szeretné bővíteni a Steketee holland gyártóegységeit és számol a már meglévő gyártókapacitásával is. Számít a Steketee tapasztalt és hozzáértő helyi munkatársaira, akik tovább folytathatják munkájukat. A német családi vállalkozás optimálisan veti be erőforrásait a Steketee fejlesztési, gyártási és kereskedelmi területein, felgyorsítva a vállalat növekedését.  A Steketee és Rumptstad márkanevek egyenlőre megmaradnak.

Klaas Veerman, a Steketee korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója örömmel jelentette ki: „A vállalat eladásakor különösen fontos volt számomra, hogy az alkalmazottak megtarthatják az állásukat, és az innovatív elgondolásokra összpontosítva továbbra is ki tudjuk elégíteni a vásárlók jelen és jövőbeli igényeit. A LEMKEN termék- és vállalati filozófiája megerősített abban, hogy mindkettőnk célja azonos. Ezért nagyon örülök annak, hogy tovább segíthetem a Steketee jövőbeni fejlődését.”

Klaas Veerman továbbra is folytatja a Steketee’s operatív irányítását Iljan Schouten-nel, a LEMKEN Növényvédelmi Részlegének vezetőjével együtt.

Inspiráló szakértővel bővül a STIHL csapata

2019. szeptember 18. 08:04

Az Andreas STIHL Kft.-nél mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a szakértelemre, és folyamatosan arra törekszünk, hogy első kézből nyújtsunk profi segítséget a fogyasztóinknak, a lakosságnak és a szakmának kertápolás témakörben.

A BPW megerősíti sikeres rendszerpartneri kapcsolatait a mezőgazdasági gépgyártókkal

2019. szeptember 17. 06:47

A BPW csoport sikeresen növekszik a mezőgazdasági gépgyártók egyik kedvelt rendszerpartnereként.

Lendületesen bővült a hazai újautó-piac augusztusban

2019. szeptember 9. 12:46

Az összevont eladási listán augusztusban Suzuki, Ford, Volkswagen, Toyota, Opel sorrend alakult ki. A múlt havi 18 271 darabos értékesítés 24,3 százalékos éves bővülést jelent.

Huszonhét százalékos mínuszban a mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. szeptember 9. 10:48

Augusztusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 22 darabbal és 21 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

BreakMix - Májustól rendelhető a Väderstad egyedülálló kopóhegye

2018. március 10. 17:01

A kopóhegy egyedi kialakításának köszönhetően a lazítóhatás akár 30 cm-ig terjedő mélységig kihasználható, ami igen meggyőző keverő hatással párosul.

Az eszköz, ami két technológiát egyesít - Kerner Corona hibridkultivátor és Versatile traktor Kertán (VIDEÓ)

2018. augusztus 6. 08:46

Július utolsó napján tartott szántóföldi bemutatót a Veszprém megyei Kertán a Vektor-Holding Kft.

Gépészet Videó

MTZ, John Deere kombájn, Kverneland eke - Rengeteg mezőgazdasági gépet árverez a NAV

2018. március 3. 07:43

Belarus MTZ traktor, John Deere kombájn, Kverneland eke és kultivátor, fűkasza, rendsodró, pótkocsi, vetőgép, tárcsa, és egyéb munkagépek kalapács alatt.

Quivogne Demeter univerzális kultivátor - a sokoldalú munkagép

2018. február 28. 11:16

A Demeter a tarlóápolás feladatai mellett a magágykészítést és szántáselmunkálást is magas minőségben tudja elvégezni.