Gépinfo
Gépinfo

Kramer rakodógépek az erősember ellen az OMÉK-on (+VIDEÓ)

Kramer rakodógépek az erősember ellen az OMÉK-on (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

A Valkon standján Kramer rakodógépek mérték össze erejüket és tudásukat Nádasi Roland világbajnok erősemberrel.

Szó szerint erős közönségprogrammal készült a Valkon Kft. az idei, 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra. A kecskeméti cég standján ugyanis Kramer rakodógépek mérték össze erejüket és tudásukat Nádasi Roland világbajnok erősemberrel.

“A Valkon Kft. folyamatosan bővíti termékkínálatát. Ennek részeként januárban kezdtük el forgalmazni a Kramer rakodógépeket” – mondta el az Agrofórum Online kérdésére Jócsák Attila, a cég erőgép-kereskedelmi vezetője, aki hozzátette: úgy gondolták, hogy az OMÉK-on a megszokottól eltérően más megvilágításban mutatják be ezeket az eszközöket.

A Kramer idén ünnepelte fennállásának 90 éves évfordulóját. A német gyárban a kezdetekben traktorokat készítettek, ám a ’80-as évektől csak rakodógépekkel, homlokrakodókkal foglalkoznak.

A Kramer VS. Strongman versenyen három különböző rakodógép mérte össze tudását Nádasi Rolanddal. Elsőként a maximálisan 650 kg-ot 2,6 méterre emelő Kramer KL10.5 rakodgép mutatta be, hogy milyen kis ívben képes kanyarodni.

A Kramer KL19.5 típus rönkemelésben versenyzett a magyar világbajnok sportolóval. Ez a hagyományos telepi rakodó 3 méter magasba 1,6 t rakományt képes emelni.

A súlyos kőgolyók emelésében a Kramer KT 256-os teleszkópos rakodógép hívta ki Nádasi Rolandot. “Ez a teleszkópos kínálatunk felső kategóriája” – tudtuk meg Jócsák Attilától. A KT 256 legfeljebb 2,5 t teherbírásával és 6,10 m emelési magasságával igazi specialistája az istállóban és a gazdaság udvarán végzett munkáknak.

“A Kramer gépek esetében fontos még megemlíteni, hogy a rakodógépek nem törzscsuklós, hanem fixvázas konstrukciók. Ez nagy stabilitást ad, és a a 40 %-ban alákormányozható összekerék-kormányzásnak köszönhetően nagyon kis körben meg tudnak fordulni.

A megmérettetés során a győzelem végül legtöbbször Nádasi Rolandé volt, ám ez nem meglepő, hiszen a versenyszámok nem gépeknek voltak kitalálva. A rönkemelésnél gyorsaságban ugyan mindig kikapott a Kramer rakodógép, a mezőgazdasági munkák során viszont verhetetlen a Valkon Kft. új termékcsaládja.

“A Kramer gépek ellen kifejezetten nehéz volt küzdeni, hiszen elég erősek. De ügyességben felvettem velük a versenyt. Nagyon nagy élmény volt így is kipróbálni magamat, de maga a látvány is érdekes volt, ahogy a gépek pakolták a golyókat, emelték a rönköt” – mesélte élményeit az Agrofórum Online-nak Nádasi Roland.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

A Massey Ferguson okos teljesítmény programja megjelenik a Stage V MF 6700 S szériában

2019. október 22. 11:33

Mindegyik MF 6700 S Stage V típus Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT), vagy megújult Dyna-6 Super-ECO hajtóművel érhető el.

Agritechnica 2019

2019. október 21. 16:17

A hannoveri kiállítás újdonságainak konkrét megismerésére néhány hetet még várni kell.

Kalapács alá került egy igazi ritkaság, egy 1957-es Porsche traktor

2019. október 20. 10:22

1956 és 1963 között több mint 125 ezer Porsche-Diesel traktort építettek Friedrichshafen közelében, a korábbi Zeppelin gyárban.

Bemutatkozik az NZ Extreme 1250-1425

2019. október 16. 10:03

A talajfelszín pontos lekövetése érdekében az NZ Extreme váza 5 tagból áll, így garantált a beállított munkamélység állandósága.

Több száz kiló élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra az OMÉK kiállítói

2019. október 2. 10:48

Többek között zöldség-gyümölcs, gyümölcslé, pékáru, száraztészta, különböző húskészítmények jutnak majd el a rászorulókhoz a következő napokban.

A 85 ezer látogatót is meghaladta az idei OMÉK

2019. szeptember 30. 08:33

Több mint 85 ezer látogatót fogadott 15 országból az idei, 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), ezzel a magyar agrárium legrégebbi és egyben legnagyobb tradíciókkal bíró seregszemléje sikerrel zárult.

A vidéki ízek legjavát szállítják a budapesti vásárlók ajtajáig

2019. október 4. 12:03

A NekedTerem a vidéki termelők készítményeit szállítja házhoz - legyen szó szezonális zöldségekről, gyümölcsökről, pékáruról, lekvárról, tejtermékekről, borokról, vagy olyan különlegességekről mint a szarvasgomba, esetleg a levendulás, homoktövises italok.

„A fejlődés hagyománya” - az OMÉK margójára

2019. október 4. 10:29

A következő 2-3 évben annyit fog változni a mezőgazdasági ágazat, amennyit ezelőtt 30 év alatt összesen.