Gépinfo
Gépinfo

Magágyelőkészítés hatékonyan, mégis takarékosan: itt a Kverneland forgóboronája

Magágyelőkészítés hatékonyan, mégis takarékosan: itt a Kverneland forgóboronája

Agrofórum Online

Akár az év mezőgazdasági munkagépe is lehet a Kverneland Rotago F forgóborona, amelyet az f-drill CB F csoroszlyasínnel és f-drill fronttartállyal vetéskombinációban jelöltek a Farm Machine díjra.

2023-ban ismét megrendezik Hannoverben az Agritechnicát, amely a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítása és vására. Lényegében négyéves kihagyást követően kerül sor november 12–18. között a németországi expóra, hiszen 2021-ben a koronavírus-járvány meghiúsította a lebonyolítást, így lesznek újdonságok bőven.

Idén már minden a megszokott mederben zajlik, meghirdették például a Farm Machine 2023 versenyt, amelyet korábban az „Év munkagépe” (Machine of the Year) néven ismerhetett meg a közönség. Az európai újságírókból álló zsűri 1997 óta ítéli oda a gyártóknak a rangos díjat, és már a jelöltek közé kerülés is óriási elismerést jelent.

A Kubota Csoporthoz tartozó Kverneland egy izgalmas kombinációval keltette fel az ítészek érdeklődését. A Rotago F forgóboronáról van szó, amely nemcsak önálló munkagépként használható, hanem az f-drill CB F csoroszlyasínnel és f-drill fronttartállyal vetéskombinációban, egymenetes műveleti rendszerként – a jelölést is ebben a formában kapta.

A Rotago F forgóborona 4/4,5/5/6 méteres munkaszélességekben érhető el (16/18/20/24 rotorral), alap elektronikával felszerelve, vagy ISOBUS-változatban egyaránt a magágyelőkészítés hatékony eszköze. Olyan egyedi megoldásokkal is rendelkezik, mint például a menet közbeni simító- és munkamélység-állítás.

A Kverneland filozófiája szerint a munkamélységet mindig a lehetséges minimumértéken kell tartani, mivel egy centiméter „felesleges” munkamélységen történő munkavégzés hektáronként kb. 140 tonna talaj megmozgatását jelenti.

Szavazni itt lehet a jelöltre: KATTINTSON!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fendt traktor, a világ legerősebb négyhengeres motorjával

2024. június 21. 15:10

A NAK Szántóföldi Napokon a Fendt 620 Vario traktort állították a középpontba, amely Magyarországon a mezőfalvi bemutatón debütált.

Tíz százalék felett bővültek az autóeladások 

2024. június 19. 13:10

Jobban futnak a személyautók: éves alapon a 11%-ot meghaladja az eladások bővülése, a tavaly májusihoz képest pedig egy évvel később a 6%-ot.

Elképesztő évet zárt az Amazone 2023-ban

2024. június 19. 11:40

A mezőgazdasági és kommunális gépek gyártójának éves mérlege 6%-os forgalomnövekedést mutat, míg 2022-ben ez a szám 22% volt.

Vakmerő: szántás és vetés egy menetben

2024. június 18. 16:40

Furcsának tűnhet, hogy a talajforgatás után rögtön sor kerül a vetésre, ám ehhez csupán egy jól átgondolt gépkombinációra van szükség.

Trendek a szántóföldi növényvédelemben - Agritechnica 2019

2020. március 27. 14:47

Az új technológiai megoldások egy célt szolgálnak, nevezetesen azt, hogy csak annyi szert használjunk amennyi szükséges, olyan pontosan amennyire csak lehet és ilymódon hozzunk létre egy modern integrált növényvédelmi rendszert.

110 lóerős traktorral jelentkezett a Solis, de készül a 180 lóerős fenevad is

2024. január 4. 09:10

Évente 15 ezer traktort értékesít az indiai Solis Európában, és az évtized végére megháromszoroznák ezt a mennyiséget. Tervben van egy 180 LE-s „fenevad” piacra dobása is.

Megérkezett a „Főnök” a Valtrától: itt az S 416-os traktor

2023. szeptember 25. 13:10

Az S traktorsorozat legnagyobb tagját, a 420 LE-s S 416-os modellt mutatta be a napokban a finn Valtra. Az új gép nem retten meg a nehéz munkáktól, de immár akár tizedével kevesebb üzemanyaggal is beéri.

A Massey Ferguson okos teljesítmény programja megjelenik a Stage V MF 6700 S szériában

2019. október 22. 11:33

Mindegyik MF 6700 S Stage V típus Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT), vagy megújult Dyna-6 Super-ECO hajtóművel érhető el.