Gépinfo
Gépinfo

Nem volt az AGROmashEXPO-n? Megmutatjuk képeken!

Nem volt az AGROmashEXPO-n? Megmutatjuk képeken!

Fotó: Agrofórum Online / Martinovich Kristóf

Közel 350 hazai és külföldi cég vonultatta fel termékeit, gépeit, szolgáltatásait az idei AGROmashEXPO-n és AgrárgépShow-n.

Az ország legjelentősebb fedett területű, mezőgazdasági gépeket és eszközöket bemutató rendezvényén testközelben megismerhetővé válik a teljes gépkínálat, így a termelők minden felmerülő problémára találhatnak megoldást, ha meglátogatják a hazai gyártókat és forgalmazókat. A teljes mezőgazdaságigép-szektor bemutatkozik. (Kis kitekintés: az AKI 2018-as összesítése szerint a gazdálkodók 152 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket, az alkatrészforgalom pedig 44 milliárd forint volt.)

A permetezés iránt érdeklők vegyszer- és víztakarékos, precíziós permetező gépek széles választékával ismerkedhetnek meg. Találkozni lehet keskeny sortávú ültetvényekben használható kompakt traktorokkal, amelyek speciális, hermetikusan zárt fülkéjüknek köszönhetően lehetővé teszik, hogy a növényvédelmi permetezéskor a kezelőnek ne legyen szüksége külön védőfelszerelésre. A szőlő növényvédelmi problémájának megoldására innovációs termékdíjat nyert permetező is az érdeklődők rendelkezésére áll.

Emellett az élelmiszer-alapanyagként szolgáló magok (kukorica, mák, köles, lenmag, fűszernövények, gyógynövények) minőségének fokozását is bemutatják a kiállítók. A teleszkópos rakodók termékpalettája is bővült és bemutatkozik egy gumihevederes mini mindenes is.

A munkaerőhiányra az intelligens mechanikus gyomirtók, valamint a magyar igényekhez kifejlesztett, óránként 60-80 fát lerázó gyümölcsbetakarító gépek jelentenek jó megoldást.

Egy igazi világújdonság is bemutatkozik az AgrárgépShow-n – a magyar találmány a talaj termőképességét segít megóvni. A talajtömörödés megakadályozásának új megközelítésű eszköze a talajba magas nyomású levegőt juttat, ezzel a szántóföldi és gyümölcskultúráknál is jó szolgálatot tesz.

A napraforgó-betakarító adaptereknél egy új – sorfüggetlen és bármely kombájntípusra szerelhető – eszközt is elhozott a spanyol gyártója. Érdekes környezetkímélő újdonság a tiszta vízzel és 1000 baros víznyomással működő gyomirtó is.

Már több mint tízezer Vitarát helyeztek forgalomba idén

2019. december 4. 13:10

A szegmensek közötti versenyt stabilan, 32,2 százalékos piaci részesedéssel vezető SUV-piacon a Suzuki Vitara őrzi vezető helyét 20 százalékos részesedéssel.

Folytatódik a traktorpiac lejtmenete

2019. december 4. 11:17

Csalóka, hogy a tizenegy hónap összesített adata pluszt mutat, mert az alapvetően még az első három hónap 24, 34 és 18 százalékos éves alapú növekedésének tudható be.

Tizennyolc százalékos mínuszban a mezőgazdasági pótkocsi-piac

2019. december 4. 09:33

Idén eddig összesen 1327 mezőgazdasági pótkocsit adtak el, ami 18 százalékos mínusz éves alapon, a kétéves adatokkal összehasonlítva 2,5 százalékos a bővülés a 11 teljes hónap adatit vizsgálva.

Tovább bővült a mezőgazdasági gépek piaca

2019. december 2. 12:17

A mezőgéppiac koncentráltságát mutatja, hogy a végfelhasználóknak történő mezőgazdasági gépértékesítés 69 százalékát 10 cég adta az első kilenc hónapban.

AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2019

2019. január 15. 14:41

Egy hét és újra AGROmashEXPO, AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban! Magyarország agráripari csúcsrendezvénye január 23-26. között várja az érdeklődőket. Társkiállítások: Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet.

Nem gond többé a nitrátjelentés - Így csökkentheti gazdasága adminisztrációs terheit

2019. február 21. 08:13

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet.

Gépészet Videó

Íme az AGROmashEXPO Termékfejlsztési díj győztesei

2018. december 14. 14:03

Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen. Sajnos a hazai indulók száma nem nőt, sőt csökkent.

Élő videóink az AGROmashEXPO második napjáról

2018. január 25. 20:10

Január 25-én az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás második napján is több alkalommal jelentkeztünk élőben Facebook oldalunkon.