Gépinfo
Gépinfo

Nem volt az AGROmashEXPO-n? Megmutatjuk képeken!

Nem volt az AGROmashEXPO-n? Megmutatjuk képeken!

Fotó: Agrofórum Online / Martinovich Kristóf

Közel 350 hazai és külföldi cég vonultatta fel termékeit, gépeit, szolgáltatásait az idei AGROmashEXPO-n és AgrárgépShow-n.

Az ország legjelentősebb fedett területű, mezőgazdasági gépeket és eszközöket bemutató rendezvényén testközelben megismerhetővé válik a teljes gépkínálat, így a termelők minden felmerülő problémára találhatnak megoldást, ha meglátogatják a hazai gyártókat és forgalmazókat. A teljes mezőgazdaságigép-szektor bemutatkozik. (Kis kitekintés: az AKI 2018-as összesítése szerint a gazdálkodók 152 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket, az alkatrészforgalom pedig 44 milliárd forint volt.)

A permetezés iránt érdeklők vegyszer- és víztakarékos, precíziós permetező gépek széles választékával ismerkedhetnek meg. Találkozni lehet keskeny sortávú ültetvényekben használható kompakt traktorokkal, amelyek speciális, hermetikusan zárt fülkéjüknek köszönhetően lehetővé teszik, hogy a növényvédelmi permetezéskor a kezelőnek ne legyen szüksége külön védőfelszerelésre. A szőlő növényvédelmi problémájának megoldására innovációs termékdíjat nyert permetező is az érdeklődők rendelkezésére áll.

Emellett az élelmiszer-alapanyagként szolgáló magok (kukorica, mák, köles, lenmag, fűszernövények, gyógynövények) minőségének fokozását is bemutatják a kiállítók. A teleszkópos rakodók termékpalettája is bővült és bemutatkozik egy gumihevederes mini mindenes is.

A munkaerőhiányra az intelligens mechanikus gyomirtók, valamint a magyar igényekhez kifejlesztett, óránként 60-80 fát lerázó gyümölcsbetakarító gépek jelentenek jó megoldást.

Egy igazi világújdonság is bemutatkozik az AgrárgépShow-n – a magyar találmány a talaj termőképességét segít megóvni. A talajtömörödés megakadályozásának új megközelítésű eszköze a talajba magas nyomású levegőt juttat, ezzel a szántóföldi és gyümölcskultúráknál is jó szolgálatot tesz.

A napraforgó-betakarító adaptereknél egy új – sorfüggetlen és bármely kombájntípusra szerelhető – eszközt is elhozott a spanyol gyártója. Érdekes környezetkímélő újdonság a tiszta vízzel és 1000 baros víznyomással működő gyomirtó is.

5 év ajándék garancia a Massey Fergusontól!

2019. augusztus 13. 13:12

Minden Massey Ferguson erőgépet a legjobb minőségben terveznek és gyártanak. Megbízható, és soha nem hagyja cserben. Gyári akció keretein belül most öt év garanciát kaphat ajándékba – teljesen díjmentesen!

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Három hónap után magára talált mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. augusztus 10. 08:03

Júliusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 43 darabbal és 18 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

46 ezren nézték meg a kiállítást

2019. január 27. 10:17

A zord téli időjárás ellenére csaknem 46 ezer látogatója volt az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításoknak.

Gépinfo Képgaléria

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

2018. április 2. 11:37

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

Gépészet Videó

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

2019. január 13. 08:59

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

Hogyan tudunk 4800 forintból 84 000 forintot csinálni hektáronként?

2018. március 17. 15:37

A Dr. Szabó Agrokémiai Kft. standján Dr. Szabó Balázs válaszolt erre a nem mindennapi kérdésre. A válasz kiderül az AGROmashEXPO-n készített videónkból.