Gépinfo
Gépinfo

Nincs meglepetés: a Suzuki Vitara és a Ford Ranger a legnépszerűbb

Nincs meglepetés: a Suzuki Vitara és a Ford Ranger a legnépszerűbb

Agrofórum Online

Májusban összesen 14 620 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami éves alapon 42,8 százalékkal haladja meg a bázisidőszakot – derült ki a Datahouse közleményéből.

Az első öt hónapban összesen 65 022 személyautót és kishaszonjárművet adtak el itthon, ez 27 százalékos bővülés 2017-hez képest.

A szegmensek között egyértelműen az SUV vezet 20 973 darabbal és 32,3 százalékos piacrésszel, itt az éves bővülési ütem 42,2 százalékos. Ennél jobban, 51,6 százalékkal csak a luxusautók kategóriája bővült, de ott mindössze 95 darabos volt az öthavi bázis, míg az SUV-oknál 14 751 darabos. Utóbbi adat 20973-ra nőtt.

Ezek között határozottan őrzi piacvezető pozícióját a Suzuki Vitara, ami mellett öt hónap alatt 5666 vevő döntött. Ezzel ez az Esztergomban készülő modell a SUV-piac 27 százalékát teszi ki. Rendkívül dinamikus, 72 százalékos az éves alapú eladásnövekedés a Vitaránál.

Április végéhez hasonlóan a Ford Kuga a második a sorrendben, de a bronzérmet május végére átvette a Dacia Duster a Nissan Qashqaitól, amely csak negyedik a sorrendben. Az ötödik helyre feljött az egy helyet előrelépő Toyota CH-R, amivel hatodikra csúszott vissza a Kia Sportage. Az Opel Mokka X és a Renault Captur megőrizte hetedik és nyolcadik helyét. Míg a kilencedik és a tizedik helyet cserélt, így május végén a Toyota RAV4 zárt a Hyundai Tucson előtt.

A pick-up-ok sorrendje nem változott, itt továbbra is a Ford Ranger vezet a Toyota Hilux és az Isuzu D-Max előtt.

A kishaszonjárművek éllovasi sem változtak, ugyanúgy a Fiat Ducato, Ford Transit, Renault Master hármas vezeti az összesített listát, mint egy hónappal korábban. „A kishaszonjármű piac visszaesése megállt és emelkedést mutatott, azonban némileg az előrejelzés mögött van az ötödik hónap végén. Továbbra is szükségesnek tartjuk és szorgalmazzuk a vegyes használatú kishaszonjármű kategória felélesztését. Ez a kategória nagymértékben támogatná a kis-, és középvállalatokat, ami a kormányzat deklarált célja is. A kishaszonjármű piac trendje az előre jelzett növekedést támasztja alá” – közölte Erdélyi Péter a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke.

Massey Ferguson 5711 S – 110 lóerős, rugózott hidas prémium traktor eddig soha nem látott áron!

2019. december 12. 09:24

A Massey Ferguson univerzális felhasználású traktorszériája- az importőr Austro Diesel GmbH év végi akciójában- rendkívül kedvező áron érhető el. Az erőgép kifejezetten a hazai gazdálkodók igényeire lett kialakítva: rugózott mellsőhíd, frontsúlyozás, légfék berendezés és kukorica sorközbe beférő abroncsozás mind az alapfelszereltség részei.

Már több mint tízezer Vitarát helyeztek forgalomba idén

2019. december 4. 13:10

A szegmensek közötti versenyt stabilan, 32,2 százalékos piaci részesedéssel vezető SUV-piacon a Suzuki Vitara őrzi vezető helyét 20 százalékos részesedéssel.

Folytatódik a traktorpiac lejtmenete

2019. december 4. 11:17

Csalóka, hogy a tizenegy hónap összesített adata pluszt mutat, mert az alapvetően még az első három hónap 24, 34 és 18 százalékos éves alapú növekedésének tudható be.

Tizennyolc százalékos mínuszban a mezőgazdasági pótkocsi-piac

2019. december 4. 09:33

Idén eddig összesen 1327 mezőgazdasági pótkocsit adtak el, ami 18 százalékos mínusz éves alapon, a kétéves adatokkal összehasonlítva 2,5 százalékos a bővülés a 11 teljes hónap adatait vizsgálva.

Újabb limitált szériás Toyota Hilux érkezik

2018. április 24. 13:50

A Toyotának úgy látszik bejöttek a világ legnépszerűbb pickupja, a Hilux születésének 50. évfordulójáról megemlékező limitált szériás sorozatok.

Tiszta Amerika: rengeteg pickup-ot vásároltunk

2018. szeptember 7. 07:54

Az első nyolc hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma 29,6 százalékkal bővült – derült ki a Datahouse adatiból.

Egy pickup, ami elhúzta a debreceni villamost

2018. június 30. 04:00

Nem mindennapi teherbírásáról tett tanúbizonyságot az új, eddig legerősebb Volkswagen Amarok. A 258 lóerős pick-up saját tömegének több, mint tizennyolcszorosát húzta el pár napja Debrecenben.

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.