Gépinfo
Gépinfo

Növelte előnyét a Pronar a mezőgazdasági pótkocsik piacán

Növelte előnyét a Pronar a mezőgazdasági pótkocsik piacán

Agrofórum Online

Az első három hónapban eladott 338 darab mezőgazdasági pótkocsi 50 százalékos piaci növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Akkor mindössze 226 pótkocsit helyeztek forgalomba, de két éve még kevesebbet, kereken 200 darabot. Utóbbihoz képest 169 százalékos a mostani piac – derült ki a Datahouse adataiból.

Az idei listát és a márciusit is a Pronar vezeti. Az elmúlt hónapban 30 darabot tettek hozzá a 73 darabos 2018-as értékesítési adathoz. A márciusi 23 százalékos piaci részesedéssel vezetett rangsorban a Pronart a Fliegl követi. Utóbbi 21 darabot adott el, amivel 16 százalékot hasítottak ki a piacból. Harmadik az Agrogép lett 15 darabbal, 10-et tudott eladni a Farmtech, a többiek tíznél kevesebbet.

A negyedéves listán is a Flieglt követi a Pronart, de itt 45 darabbal és 13 százalékos piaci részesedéssel. Februárhoz képest a Pronar 9 darabbal növelte előnyét az éves listán. Itt is az Agrogép a harmadik, a 37 darabos forgalombahelyezés 11 százalékos szeletet jelent a piacból. Utánuk Metal-Fach, Faro, Oehler, Farmtech, Bagodi Mezőgép, Ursus sorrend alakult ki. A tizedik helyen a Joskin és a Zaslaw végzett holtversenyben 9-9 darabbal és 3-3 százalékos piaci részesedéssel.

Tömegkategória szerinti bontásban a 10 és 30 tonna közötti kategóriában volt a legnagyobb, 220 darabos a piac. Ez 65 százalékkal majdnem a teljes szegmens kétharmadát teszi ki. A 3,5 és 10 tonna közötti kategóriában 61 darabot helyeztek forgalomba, a 0,75 tonna alattiból 25, a 0,75 és 3,5 tonna közöttiekből 24-et, míg a 30 tonna felettiből mindössze 8 darabot.

Félmilliárdos támogatást kap a magyarországi mezőgépgyártó

A bálázókat gyártó cég a támogatott fejlesztés keretében új megmunkáló berendezéseket állít be és 665 négyzetméterrel bővíti gyártócsarnokát.

Kiss Norbi: Balszerencsés, hogy a Hungaroring a kamionverseny-szezon elejére került - VIDEÓ

Hétvégén rendezik meg a FIA Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamát a Hungaroringen, A FLIEGL által is támogatott Kiss Norberttel beszélgettünk.

Gépinfo Videó

Az Európai Parlament jóváhagyta a drónok biztonságos reptetését célzó szabálytervezetet

A drónt üzemeltetőknek ismerniük kell a rájuk vonatkozó szabályzást és ügyelniük kell arra, hogy eszközük repülés közben ne sodorjon veszélybe más személyt.

Megérkezett a harmadik generációs Mercedes-Benz Sprinter

Minden eddiginél több konfigurációval érkezik júniusban a vadonatúj Mercedes-Benz Sprinter a haszongépjárműveket értékesítő kereskedésekbe.

A jövő mezőgépészeit látta vendegül a Fliegl Abdán

A FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. vendégül látta a MezőgépÉSZek játék III. helyezett csapatát.

2018. március 14. 14:39

Kiss Norbi ezúttal is dobogóra állhatott a Hungaroringen

A FIA Kamion Európa-bajnokság negyedik magyarországi futamán harmadik helyen ért célba Kiss Norbi.

2018. június 18. 07:05

Úgy veszik a pótkocsit, mintha muszáj lenne

Áprilisban 171 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 28 százalékos növekedés 2017. azonos időszakához képest – derült ki a Datahouse adatiból.

2018. május 8. 08:45

Magas nyomású mosásra is használható a JOSKIN négy új tartálykocsija

Az új tartálykocsik nagynyomású víz segítségével a szeptikus, mérgező anyagok hatékony, környezetbarát eltávolítását is megoldja.

2018. május 14. 06:38