Gépinfo
Gépinfo

Növelte előnyét a Pronar a mezőgazdasági pótkocsik piacán

Növelte előnyét a Pronar a mezőgazdasági pótkocsik piacán

Agrofórum Online

Az első három hónapban eladott 338 darab mezőgazdasági pótkocsi 50 százalékos piaci növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Akkor mindössze 226 pótkocsit helyeztek forgalomba, de két éve még kevesebbet, kereken 200 darabot. Utóbbihoz képest 169 százalékos a mostani piac – derült ki a Datahouse adataiból.

Az idei listát és a márciusit is a Pronar vezeti. Az elmúlt hónapban 30 darabot tettek hozzá a 73 darabos 2018-as értékesítési adathoz. A márciusi 23 százalékos piaci részesedéssel vezetett rangsorban a Pronart a Fliegl követi. Utóbbi 21 darabot adott el, amivel 16 százalékot hasítottak ki a piacból. Harmadik az Agrogép lett 15 darabbal, 10-et tudott eladni a Farmtech, a többiek tíznél kevesebbet.

A negyedéves listán is a Flieglt követi a Pronart, de itt 45 darabbal és 13 százalékos piaci részesedéssel. Februárhoz képest a Pronar 9 darabbal növelte előnyét az éves listán. Itt is az Agrogép a harmadik, a 37 darabos forgalombahelyezés 11 százalékos szeletet jelent a piacból. Utánuk Metal-Fach, Faro, Oehler, Farmtech, Bagodi Mezőgép, Ursus sorrend alakult ki. A tizedik helyen a Joskin és a Zaslaw végzett holtversenyben 9-9 darabbal és 3-3 százalékos piaci részesedéssel.

Tömegkategória szerinti bontásban a 10 és 30 tonna közötti kategóriában volt a legnagyobb, 220 darabos a piac. Ez 65 százalékkal majdnem a teljes szegmens kétharmadát teszi ki. A 3,5 és 10 tonna közötti kategóriában 61 darabot helyeztek forgalomba, a 0,75 tonna alattiból 25, a 0,75 és 3,5 tonna közöttiekből 24-et, míg a 30 tonna felettiből mindössze 8 darabot.

Elképesztő gépeket láthattunk a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen

E hétvégén Hajdúböszörmény adott otthont a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozat utolsó állomásának.

Claas Convio Flex – egy szalaggal minden terményhez

A kaszaszerkezet és a motolla magasságállító rendszerei, illetve az intelligens műszaki megoldások tehermentesítik a gépkezelőt, és gondoskodnak a veszteségmentes betakarításól.

Ford Ranger a legkelendőbb pickup, de itt a TOP 10-es lista

Júliusban 13 908 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 30 százalékos növekedés tavaly júliushoz képest, de a két évvel ezelőttivel összevetve már 44 százalékos a bővülés.

Minden negyedik eladott mezőgazdasági pótkocsi Pronar

Idén eddig 1163 mezőgazdasági pótkocsit helyezetk forgalomba Magyarországon.

Pótkocsipiac: jól kezdte az évet a Pronar

Összesen 90 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2018 első hónapjában Magyarországon, ez 43 százalékos növekedés tavaly januárhoz képest.

2018. február 8. 09:05

Kiss Norbi ezúttal is dobogóra állhatott a Hungaroringen

A FIA Kamion Európa-bajnokság negyedik magyarországi futamán harmadik helyen ért célba Kiss Norbi.

2018. június 18. 07:05

Miért kell a kombájnt átrakó kocsival kiszolgálni? - Mit kínál a Fliegl erre a célra?

A kombájn hasznos idejét, vagyis amikor arat, dolgozik a kasza, az átrakó kocsi használata, a menet közbeni ürítés, a folyamatos elszállítás jelentősen megnöveli.

2018. június 22. 10:55

Magas nyomású mosásra is használható a JOSKIN négy új tartálykocsija

Az új tartálykocsik nagynyomású víz segítségével a szeptikus, mérgező anyagok hatékony, környezetbarát eltávolítását is megoldja.

2018. május 14. 06:38