Gépinfo
Gépinfo

Precíziós szárítás – OMÉK Gépesítési díjat nyert a Videokontroll

Precíziós szárítás – OMÉK Gépesítési díjat nyert a Videokontroll

Agrofórum Online

Felfedte a precíziós szárítás titkát a Videokontroll és nyert.

A 77. OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, 2015. szeptember 23-27. Hungexpo) Mezőgazdasági Gépesítési Díjat az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. nyerte. A győztes pályázat a Videokontroll a szemestermény-szárítók felügyeleti- és tűzvédelmi rendszere címet viseli. Az elismerést ünnepélyes keretek között a kiállítás megnyitóján vehette át Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől Speiser Ferenc, a termék egyik alkotója.

A precíziós szárításról

A precíziós szárítás a korosabb szárítókkal és a legújabb technológiákkal is megvalósítható. Az eljárás jelentős megtakarítási lehetőségeket aknáz ki az energiafelhasználásban. A vállalkozás nem csak ebben kimagasló, hanem abban is, hogy a termék utógondozására nagy figyelmet fordít. Ha valaki Videokontroll-t vásárol, az nem csak egy terméket vesz, hanem egyben együttműködésbe kezd egy szakértő csapattal. A munka addig tart, amíg megteremtik az optimális megoldást a szárító üzemeltetésében.

Pályázat

A Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági termelés és élelmiszer feldolgozás 4.1.2. keretén belül a gazdaságok pályázhatnak a Videokontroll beszerzésére. A rendszer segít optimalizálni a szemestermény-szárítók energiafelhasználását és növeli a szárító üzembiztonságát. Mivel folyamatos üzem közben az adatmentés, ezáltal a hatékonyabb működés dokumentálása is megvalósul az optimalizálás lépései során.

Új! Újdonság! Ilyen még nem volt!

A vevőknek és pályázóknak nagyon nehéz kiigazodni a különböző gépek, berendezések között, továbbá az árajánlatok összehasonlításában is sokszor tanácstalanok. Ez nem az ő hibájuk. Egy teljesen új technológiának a felállítása és beüzemelése tapasztalatot igényel. A Videokontroll által mentett adatok összehasonlításával segítünk megtalálni partnereinknek a megfelelő technológiákat. „A Videokontroll bármelyik keresztáramú szemestermény-szárítóhoz hozzáilleszthető, így nem kell elköteleződnünk egyik gyártó felé sem – mondja Speiser Gábor kereskedelmi igazgató – a rendszer és a csapat megőrizheti függetlenségét.”

A Videokontroll bizonyította, hogy agrár startup

2013. év végén beszéltek először a Videokontrollról úgy, mint agrár startup. Ez nagy lehetőség és nagy felelőség is egyben, hiszen a startupokra jellemző az ugrásszerű növekedés. A 2014. év eladásait a vállalkozás 2015. szeptemberéig megduplázta. Egyre népszerűbb a szakemberek körében, hiszen folyamatosan bizonyít. A 2014. évben négy esetben, de már az idei szárítási szezonban is mentettek meg a kezelők szemestermény-szárítót a Videokontroll segítségével. A bevétel növelése azért is nagy feladat, mert a szemestermény-szárítók nincsenek egész évben a figyelem középpontjában. Ennek ellenére a Videokontroll csapata reálisnak látja a hasonló növekedést 2016. évben is, hiszen sok leendő partner várt a rendszer beszerzésével a pályázatok kiírásáig, amire reméljük, még az idén sor kerül.
Nem mindennapi, hogy a Videokontroll egyik tulajdonosa Speiser Ferenc két fiával együtt dolgozik és a szárítók optimalizálását segíti négy évtizedre visszanyúló tapasztalatával. A családi vállalkozás generációváltás előtt áll, de ez nem jelent visszavonulást csak a feladatkörök lassú átrendeződését.

A fiatalos lendület kell az üzlethez, de a tapasztalat is szükséges, hogy partnereink számára a kielégítő, azaz optimális megoldás megszülethessen. Már tíz különböző típusú szárítóról és ezek optimalizálásáról konkrét adataink és megoldásaink vannak. Partnereink hosszútávon számíthatnak ránk – mondta Speiser Ferenc.

(Videokontroll sajtóközlemény)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

A saras gumicsizma és a koszos talicska már a múlté? - "Az OMÉK ablak a magyar vidékre"

2019. szeptember 27. 09:46

Magyar termékek, helyi ételek, hagyomány és kultúra, mezőgazdaság... A HUNGEXPO területén csütörtökön nyitotta meg kapuit a magyar vidék és az agrárium fővárosi ünnepe, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, aminek egyik célja, hogy a termelőket, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőit, a falusi hagyományokat megismertesse a budapestiekkel. Négy napig a népzene, a térségi ízek, a helyi termékek lepik el a HUNGEXPO vásárközpontot.

Ebben az évben a Bábolnai Gazdanapok a 79. OMÉK társren­dezvénye

2019. augusztus 25. 19:26

Az agrárium kiemelkedő eseménye az elmúlt 30 év­ben nemcsak hagyományt teremtett, hanem a hazai agrárium egyik értékes rendezvényévé vált.

Holnap nyit a 32. Bábolnai Gazdanapok

2019. szeptember 4. 10:38

A 32. Bábolnai Gazdanapok idén közel 20.000 négyzetméteren, több mint 200 kiállítóval kerül megrendezésre.

A 85 ezer látogatót is meghaladta az idei OMÉK

2019. szeptember 30. 08:33

Több mint 85 ezer látogatót fogadott 15 országból az idei, 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), ezzel a magyar agrárium legrégebbi és egyben legnagyobb tradíciókkal bíró seregszemléje sikerrel zárult.