Solis traktor: japán minőség indiai áron

Agrofórum Online

Nem a mennyiség a fontos, hanem az elégedett vevő – az indiai Solis ezzel a filozófiával szeretné meghódítani az európai piacot.

Ashish Sehgal – fotó: Agrofórum Online

India egyik legnagyobb traktorgyártója a Solis; évente 300 ezer erőgépet gyártanak a 20-120 lóerő teljesítményű kategóriában. Öt éve vannak jelen az európai piacon – Portugáliában és Spanyolországban kezdődött az értékesítés. Mára már 35 európai országban érhetők el a Solis traktorok, évente több mint 3000 gép talál vevőre – mondta az Agrofórumnak Ashish Sehgal, a vállalat exportért felelős ügyvezető igazgatója az Agritechnica kiállításon. Hozzátette, az európai piac számukra presztízsértékkel bír, kiemelten fontosnak tartják az itteni vevőket. Még akkor is, ha – ahogyan fogalmazott – egyszerű traktorokat kínálnak, hiszen azokat a gazdálkodókat szeretnék megszólítani, akik jó minőségű gépet vásárolnának, azonban idegenkednek a túlzott elektronizáltságtól. A Solis vegyesvállalatot hozott létre célja elérése érdekében a japán Yanmarral, céljuk az, hogy japán minőséget kínáljanak indiai árakon.

A traktorok nemcsak saját tervezésűek, a gyártás is saját üzemegységekben zajlik, vagyis nem a ma általános metódust követik, miszerint a megvásárolt főbb elemekből állítanak össze egy gépet. Az erőgép 78 százalékban a Solis terméke, a fennmaradó rész az, amit külső beszállítóktól vásárolnak; ilyen például az abroncs.

A magyar piacon másfél éve jelentek meg, kb. 50-60 traktor talált eddig gazdára, mintegy 30 százalékkal alacsonyabb árakon, mint az európai versenytársak által gyártott erőgépek.

(Agrofórum Online)

 
 

Szervizes munkatársakat keres az Agroázis Kft.

Az Agroázis-MON Kft. 2 fő szervizszerelő munkatársat keres mezőgazdasági gépek, elsősorban munkagépek helyszíni javítására Somogy és Zala, illetve Hajdú és Borsod megye területekre.

2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap.

John Deere 100 - Jubileumi évet tartanak Amerikában

A John Deere 100 éve, 1918-ban vásárolta meg a Waterloo Gasoline Engine Company társaságot.

Pótkocsipiac: jól kezdte az évet a Pronar

Összesen 90 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2018 első hónapjában Magyarországon, ez 43 százalékos növekedés tavaly januárhoz képest.

Tavasszal kezdődhet a magyar Renner traktorok sorozatgyártása

Az utolsó engedélyek, minősítések beszerzésre van hátra, így a tervek szerint tavasszal már megkezdődhet a sorozatgyártás.

2018. február 1. 15:01

STEYR Terrus 6250 - Újabb taggal bővül a modellválaszték

Kiemelkedően magas, 16,8 tonna megengedett össztömegével a Terrus ideális erőgép a különösen nagy kihívást jelentő szántóföldi feladatokhoz.

2018. február 21. 09:58

Érkeznek az új ZETOR traktorok - Bemutatjuk az Utilix és Hortus kistraktorokat

A Zetor új, 42-67 lóerő tartományba tartozó univerzális kistraktorokat mutatott be Utilix és Hortus elnevezéssel.

2018. február 19. 07:40

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is - Új telephelyet adott át az Agro-Békés

Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt, ezért nagyon fontos volt a térségben is fejleszteni.

2018. február 21. 12:03