Gépinfo
Gépinfo

Új típusú kezelőrendszert és modern ISOBUS felületet mutat be a Krone

Új típusú kezelőrendszert és modern ISOBUS felületet mutat be a Krone

KRONE – Sajtóközlemény

A Krone két újdonságot is bemutat a nagyközönségnek: a PreSelect kezelőrendszer előzetes programozást és modern ISOBUS felületet kínál.

Előzetes programozást kínáló új KRONE PreSelect kezelőrendszer

A KRONE PreSelect rendszerrel a Krone egy új típusú gépkezelő rendszert mutat be, mely lehetővé teszi a traktorhoz csatlakoztatott függesztett munkagépek hidraulikus funkcióinak előzetes kiválasztását, és ezek működtetését a traktor oldali vezérlőszelepekkel. Az elektromos funkciók, mint például a felfekvési nyomás beállítása, közvetlenül megvalósíthatók.

A kezelőrendszer két változatban lesz kapható: A KRONE PreSelect DS 50 az új előre programozható vezérlőegység új kivitelű változata. Alternatív lehetőségként a KRONE PreSelect Digital egy csatlakozókábelt kínál, amely összeköti a gépet a traktor ISOBUS csatlakozójával. Ezután a hidraulikus funkciók megjelenítése és az előzetes kiválasztások a traktor ISOBUS terminálján keresztül történnek. Ez a gépkezelési forma rendkívül rugalmas, mert lehetőséget ad arra, hogy a PreSelect DS 50 és a PreSelect Digital között váltsunk. A KRONE PreSelect rendszer kezdetben a jól ismert KRONE EasyCut B 870, B 1000 és B 950 Collect hármas kaszakombinációkhoz lesz használható, de a jövőben más gépcsoportokhoz is elérhető lesz.

KRONE PreSelect DS 50

A KRONE PreSelect DS 50 egy modern kialakítású rendszer, melyhez a DS 100 kezelőegység szolgált alapul. A munkagéphez közvetlenül csatlakozik, áramellátása pedig a vezetőfülkében található 12V-os csatlakozón keresztül történik. A KRONE PreSelect DS 50 ergonomikus egykezes kezelést kínál fóliabillentyűzettel. A hármas kaszakombinációk esetében előre programozhatók különféle hidraulikus funkciók, például a kaszaegységek egyik vagy mindkét oldali kiemelése, a munkaszélesség módosítása vagy a keresztirányú szállítószalagok elfordítása, majd az előre kiválasztott funkciók a traktor vezérlőegységeinek működtetésével végrehajthatók. Az állapotjelző LED lámpák mutatják az adott meghajtók helyzetét (bekapcsolt/kikapcsolt), a kaszák szállítási pozícióját, valamint a hidraulikus funkciók aktuálisan kiválasztott állapotát. A kaszaegységek felfekvési nyomása és a keresztirányú szállítószalagok sebessége a kijelzőn látható, és a „mínusz”, illetve a „plusz” gombokkal állítható.

KRONE PreSelect Digital

A KRONE PreSelect Digital gépkezelő rendszer alapvetően ugyanazokat a feladatokat látja el, mint a KRONE PreSelect DS 50. A két rendszer között az a különbség, hogy a munkagép és a traktor ISOBUS csatlakozó aljzata közötti kábelkapcsolat egy ISOBUS terminálon keresztül teszi lehetővé az információk megjelenítését és az előzetes beállításokat. A csatlakoztatott munkagépek hidraulikus funkciói az ISOBUS terminálon az előzetes programozás kínáló KRONE PreSelect Digital elektromos kezelőrendszerrel előre kiválaszthatók, majd a traktoroldali vezérlőszelepekkel működtethetők. A szimbólumok azt mutatják, hogy az adott pillanatban melyek a kiválasztott funkciók. A KRONE PreSelect Digital ezenkívül beépített üzemóra számlálóval is rendelkezik, és jelzi a kaszaegységek fordulatszámát is. A felfekvési nyomás és a keresztirányú szállítószalagok sebessége a gombok megnyomásával állítható. Nagy előnyt jelent, hogy a funkciók előzetes kiválasztásához és a vezérlőszelepek működtetéséhez rendelkezésre áll a traktor ISOBUS-kompatibilis menetirányító karja. Ily módon a traktor és a munkagép összes funkciója – még az ISOBUS vezérlés nélküli gépeken is – kényelmesen működtethető egy joystick segítségével anélkül, hogy másik kezelőfelülethez kellene nyúlni.

A Krone új és modern ISOBUS kezelőfelülete

A Krone az innovatív megjelenítésnek és a kiváló áttekintésnek köszönhetően az új ISOBUS kezelőfelülettel még nagyobb kényelmet biztosít a munkagépek kezelésében. A gépek mostantól dinamikusan jelennek meg a terminálon animációk és 3D grafikák segítségével, így a gépkezelő bármikor részletesen követheti a gép aktuális munkafolyamatait és a beállított értékeket, miközben az adott gép funkciói a felső állapotsorban és az oldalsó menüsorban is megjelennek. Az állapotsor alatt elhelyezett fülek segítségével lehívhatók a különböző gépfunkciók, azok beállításai és az ügyfélszámláló is. A felhasználói felület alján található, szabadon konfigurálható többfunkciós sáv rendkívül praktikusnak bizonyult. Itt helyezhetők el a gépek legfontosabb funkciói, például rendképzőknél a rotorok magassága vagy a kiemelés késleltetése. A funkciók különböző értékek megadásával egyedileg beállíthatók.

Új ISOBUS kezelőfelület a KRONE Swadro TC 2000 esetében. (Fotó: Krone)

Az egységes szimbólumok és fülek segítenek abban, hogy a gépkezelő típustól függetlenül minden Krone gépen optimálisan eligazodjon. Az intuitív megjelenítés mellett a modern felhasználói felület most még jobb láthatósággal jelenik meg nappali és éjszakai üzemmódban, az adott fényviszonyokhoz igazodva.

Az új ISOBUS kezelőfelület egy új, nagyobb teljesítményű vezérlő számítógéppel együtt kerül bevezetésre. A modern ISOBUS felhasználói felület először a Swadro TC 2000 rendképzőkhöz lesz elérhető. A következő két éven belül a Krone többi új ISOBUS gépe is az új kezelőfelülettel fog rendelkezni.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bombahír: új kézbe kerül a Monosem márka Magyarországon!

2024. május 25. 10:10

A KITE Zrt. veszi át a francia Monosem márka hivatalos magyarországi képviseletét idén nyártól.

Szárazabb körülményekhez fejlesztett új kapás vetőgépeket a Horsch

2024. május 24. 14:10

A kapás vetőgépek szortimentjének bővítését azzal indokolták, hogy a klímaváltozás miatt meghosszabbodtak a szárazabb periódusok.

A Claas is részt vesz a világ egyik leghíresebb autóversenyén

2024. május 22. 11:10

A Scorpion teleszkópos rakodókból 22 darab teljesít majd szolgálatot az idei 24 órás Le-Mans-i autóversenyen.

Szűk esztendő: berogyhat a traktorok és munkagépek eladása egész Európában

2024. május 21. 15:10

2024-ben nem elképzelhetetlen az akár 10 százalékos visszaesés sem az európai mezőgépgyártás összforgalmában.

Nagy erő karcsú lábakon: mindössze 3 m szállítási szélesség valamennyi jelenlegi Big X sorozatnál

2021. október 8. 15:15

Mindössze 3 m szállítási szélességgel halad: ami a Krone Big X 480–630 sorozatú önjáró silózóknál már 2013 óta lehetséges volt, az mostantól az első tengelyen található 680/80 R38 méretű gumiabroncsok révén a Big X 680–1180 modelleknél is megvalósul. Ez azt jelenti, hogy ezek az önjáró silózók a szállítási szélesség tekintetében nem igényelnek külön engedélyt.

Praktikus megoldások a bálák elhelyezéséhez - Innovatív bálagyűjtők

2018. május 28. 06:37

A Krone a hasáb nagybálák, a John Deere a hengeres nagybálák rendezésére mutatott be berendezéseket.

Krone és Lemken robotok már a szántóföldön

2022. június 1. 06:37

A mezőgépipar a kihívásokra számos válasszal készül: a gépkezelő munkáját segítő megoldások, gépoptimalizálás, precíziós mezőgazdasági technológiák és végül többféle autonóm gépi megoldás. Ezek közül különösen fontos a robottraktorok fejlesztése.

Gondoljon a jövőre, dolgozzon minőségi KRONE gépekkel

2019. november 29. 13:47

Most 7% kedvezménnyel rendelheti meg KRONE gépeinket. Részletekért keresse kollégáinkat!