Nagyvilág

A „karcsúsító uborkára” fényes jövő vár a fogyókúrázók körében

Agrofórum Online

Jelenleg több mint hatszáz új zöldségfajta, köztük az uborka, a paradicsom, a chili, a lila paprika és a padlizsán különböző fajtáit mutatják be a 25. Kínai Nemzetközi Zöldségipari Tudományos és Technológiai Vásáron a kelet-kínai Shouguang városában.

E fajták közül már sok megjelent a piacon és elérhetővé vált a hétköznapi fogyasztók számára. Ugyanis a kínai technológia fejlődése következtében egyre szélesedik a kulináris horizont, és világszerte több választási lehetőséget tartogat az étkezőasztalok számára.


A vásár egyik különleges fénypontja a „karcsúsító uborka” nevű fajta volt, amely hatalmas érdeklődésnek örvendett a látogatók körében.

Különleges anyagot tartalmaz

„Ez az uborkafajta többször annyi propanol-diacidot tartalmaz, mint a hagyományos fajták, ami segít meggátolni a cukor zsírrá alakulását, ezért karcsúsító uborkának nevezik” – mondta Xu Tiemin, Shouguang város alpolgármestere és a Kínai Agrártudományi Akadémia Shouguang zöldségkutató és -fejlesztő központjának igazgatóhelyettese.

Shouguangban, Kína egyik legfontosabb zöldségtermesztő bázisán Xu szerint több mint 1000 mu (kb. 66,7 hektár) területen termesztettek az új és minden bizonnyal nagyon jól eladható uborkafajtából. Az elmúlt négy évtizedben Kína több mint 6500 zöldségfajtát termesztett. A Kínai Mezőgazdasági Tudományos Akadémia szerint sok kiváló fajta négy-öt generáción átívelő fejlesztésen ment keresztül, ennek köszönhető az egyedülálló íze, állaga és konzisztenciája.

Forrás: https://www.hortidaily.com/article/9626036/slimming-cucumbers-contains-several-times-more-propanol-diacid-than-ordinary-varieties/

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Biotechnológia a klímaváltozás ellen – de mikor lép az EU?

2025. július 18. 14:10

A klímaváltozás, a hozamcsökkenés és a fenntartható termelés sürgetik a döntéshozókat – vajon lekési Európa a biotechnológiai versenyt?

Újvilági csavarféreglégy: fenyegeti-e Európát a húsevő parazita?

2025. június 29. 16:10

Mexikóban egy húsevő légy lárvái tizedelik az állatállományt, emiatt az USA leállította a marhaimportot. Vajon Európát is elérheti a veszély?

Narancssárga, fekete, fehér?! Mini paradicsom új köntösben

2025. június 15. 16:10

A színes mini paradicsomok népszerűsége ugrásszerűen nő Kínában – a vásárlók az ízt, a látványt és a prémium minőséget keresik.

Globális kukoricahiány fenyeget 2025-26-ban

2025. június 1. 16:10

Rekordalacsony lehet a globális kukoricakészlet 2026-ra. A kínálat szűk, a kereslet erős – az USA és Kína kulcsszerepben.

Spanyolország jelentős része aszállyal sújtott

2023. április 27. 08:37

Spanyolország jelentős része aszállyal sújtott, és Olaszország északi részén is nehéz körülmények között növekednek a vízhiányos időjárás miatt az őszi vetések.

Kevésbé ismert, ritkán fogyasztott levélzöldségek: a madársaláta és termesztése

2022. június 27. 05:36

A madársaláta honos egész Európában, így a Kárpát-medencében is, a háborút követő években fejes saláta hiányában sokan fogyasztották.

Kisebb fejméret, de jó minőség – Nőtt a fokhagymatermés tavaly

2022. november 24. 11:47

Tavaly 829 hektárról 5611 tonna fokhagymát takarítottak be Magyarországon, 8 százalékkal többet az előző évinél - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) összefoglalójából, amely szerint az idén az aszály miatt a fokhagyma fejmérete kisebb lett, ugyanakkor jó minőségű a termés.

Továbbképzés és határszemle-sorozat indul kertészek és szőlészek számára

2023. március 7. 16:35

A következő hetekben nyolc időpontban és helyszínen rendezik meg a LUCZA KERTÉSZ PRAKTIKUM szőlő-gyümölcs továbbképzést és határszemle-sorozatot.