Nagyvilág

Mire való a kocsma útlevél?

Agrofórum Online

A minőségi, csapolt söröket népszerűsíti az a kiadvány, amely tíz budapesti vendéglátóhelyen kínál ingyenes sörkóstolót a tulajdonosainak.

Sör útlevelet készített a legismertebb magyar sörös magazin, hogy az igényes sörfogyasztásra, a különleges minőségű csapolt sörre és a változatos sörtípusokhoz illő ételekre irányítsa a figyelmet. A Bakancslista nevű kiadvány tíz fővárosi vendéglátóhelyen érvényes.

A füzet a kaparós sorsjegyekhez hasonlóan működik: minden vendéglátóhely oldalán található kaparós felület, azonban itt minden kaparás nyer: a kiadvány tulajdonosainak, a kaparásért két pohár csapolt sör jár!

„Mindig fontosnak tartottuk hangsúlyozni, hogy a legtöbb sörtípus a legjobb formáját csapolva mutatja meg” – mondta Knap Gábor, a Beerporn.hu főszerkesztője. Hozzátette: egy megfelelő technikával kicsapolt sör mindig frissebb, élénkebb zamatokat mutat, mint egy dobozos vagy üveges változat.

A Bakancslistában tíz olyan budapesti étterem és söröző szerepel, ahol különösen nagy figyelmet fordítanak a sörök minőségére, és a hozzájuk kínált ételekkel alkotott harmóniájára.

A kuponfüzetben szereplő vendéglátóhelyek között található családias kisvendéglő, újhullámos sörbár és modern, craft különlegességekre szakosodott pub is. A Bakancslista vásárlói így Budapest sokszínű söréletének különféle világaiba csöppenhetnek és megkóstolhatnak több olyan ritkaságot is, amelyekre máshol nincs lehetőség a városban.

A résztvevő helyek között van többek között a tokaji BAZ Beer saját pubja, a bámulatos kínálattal és sörökhöz készített ételekkel jeleskedő Craft Head, Jónás Craft Beer és Kandalló, a lengyel söröket kínáló Kispolszki vagy a saját sörökre specializálódott InVitro Beer Bar.

Az összesen 30 pohár sört kínáló Bakancslista kuponfüzet 2024. május 31-ig érvényes és online vásárolható meg a Beerporn.hu felületein.

(Fotó: spooky_kid/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Vietnam fokozza az európai agrár-erdészeti exportot

2025. május 6. 16:10

Vietnam természeti adottságai lehetővé teszik olyan termékek előállítását, amelyek az EU-ban kevésbé hozzáférhetők.

A klímaváltozás átírja a szlovák mezőgazdaság szabályait

2025. április 27. 16:10

A szlovák mezőgazdaság példája világosan mutatja, milyen drasztikusan befolyásolja a klímaváltozás a termelést.

Eltűnő kaszálók – velük hal egy élő örökség

2025. április 13. 16:10

Románia könnycsepp alakú szénakazlait a gépesítés térhódítása és a fiatalok elvándorlása a kihalás szélére sodorja.

Hőstressz sújtja a tejtermelést: kis gazdaságok hátrányban

2025. április 6. 16:10

Az Egyesült Államokban a meleg hatása közvetlen bevételkiesést jelent a termelők számára egy kutatás eredményei alapján.

Most szedjük a komlót! - Sör vagy főzelék legyen inkább belőle?

2022. szeptember 18. 05:36

A komló a házi sör alapja, de süthetünk vele ízletes házikenyeret, használhatjuk jóízű, friss salátának is, ha kedvünk tartja.

Ökológiai gazdálkodásban felhasználható egyszerű anyagok I. rész

2020. február 28. 04:38

Háztartásokban is megtalálhatók, és akár a helyi abc-ben is megvásárolhatók azok az anyagok, melyekről talán nem is gondolnánk, hogy növényvédelmi célra alkalmasak.

Sörpuccs a borvidéken

2021. december 8. 16:09

Etyek az elmúlt évtizedben a bornak és a pezsgőnek köszönhetően a hazai gasztroforradalom egyik ikonikus helyszínévé vált, persze ehhez kellettek azok a borászok is, akik egyértelműen a minőség pártjára álltak. Világosan látszik az is, hogy a csendes borok felől a buborékok felé fordul a borvidék; 2023-ig kell már csak arra várnunk, hogy eredetvédett „Etyeki pezsgőt” ihassunk, amely talán nagyon gyorsan olyan ismert és elismert kifejezés lesz, mint a Tokaji aszú. A gasztroforradalmárok között azonban nemcsak borászok vannak: sonkamester, csokoládé- és sajtkészítő is öregbíti már a település nevét, de van egy első hallásra igazi kakukktojás is közöttük. Ha jobban megismerjük kiderül, hogy mégis csak van köze a borhoz: a musthoz például sörlevet kever. Vagy a sörléhez mustot? Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdevezető-tulajdonosával, Radányi Orsolyával beszélgettünk.

Csapnivaló lesz a sörárpatermés, ársokkra készülhetnek a német sörivók

2023. július 7. 09:10

A sör ára a németeknél – némi túlzással – olyan, mint nálunk a kenyéré. Ebből a szempontból pedig most igen rossz hírrel szolgáltak számukra.