Növényvédelem
Növényvédelem

Két ragadozó atka kombinációja egy termékben

Két ragadozó atka kombinációja egy termékben

Agrofórum Online

Két ragadozó atka páratlan kombinációja „kelt életre” a Bioline legújabb termékével, a Bugline Duo-val. Ez az innovatív növényvédő szer ugyanis nemcsak hatékonyan védi a növényeket a kártevők ellen, de egyszerű alkalmazásával és könnyű kijuttatásával idő- és költséghatékony megoldást kínál a termesztőknek.

A németországi IPM Essen kiállításon Hans van de Pas, a Bioline munkatársa, új termékük, a Bugline Duo bevezetéséről mesélt:

„A Bugline Duo az első olyan növényvédő szer, amelyik az IPM Essen kiállításon mutatkozott be. A két ragadozó atka kombinációja ugyanabban a termékben – így a két atka egyszerre történő bevetése – többféle kártevő ellen nyújt védelmet, ezzel javítva a növényvédő program hatékonyságát.

Ez a termék kisebb volumenű alkalmazást biztosít, kijuttatása kevesebb időt igényel, miközben pazarlás nélkül tökéletes adagolást garantál, és a használatához nincs szükség speciális képzésre”.

A szalag biztosítja a homogén kijuttatást, még a haszonnövények telepítésében való jártasság nélkül is. A távolságok minden egyes tasak között azonosak. Ezért nem maradnak maradványok a növényeken, és nem keletkezik termékveszteség a levelek közötti elcsúszás miatt. Az idény végén pedig könnyen és gyorsan eltávolítható a szalag.

Mivel a Bugline-ban használt papír vízálló tulajdonságokkal rendelkezik, és a ragadozó atkák kimeneti nyílásai alul vannak, a Bugline használható a hagyományos öntözőrendszerekkel, amelyek fentről öntözik a növényeket.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mi okozza, amikor a fa egyik oldala kipusztul?

2024. április 16. 15:10

Nem ritka látvány, amikor egy fa egyik fele élettelen, a másik pedig teljes pompájában virágzik. Vajon mi okozza ezt?

Hihetetlen mennyiségű illegális növényvédő szert foglaltak le a magyar hatóságok

2024. április 15. 08:40

A Magyar Növényvédelmi Szövetség hamisítás és illegális növényvédő szer forgalmazás elleni rendezvényének célja, hogy fórumot biztosítson a konzultációra a különböző területeken dolgozó hatóságok, szakértők számára, akik az illegális termékek piacra jutásának megakadályozásán, visszaszorításán dolgoznak.

Itt a bizonyíték, hogy a rózsaillóolaj hatékony a kártevők ellen

2024. április 1. 16:10

Japán kutatók a gyakorlatban is bizonyították, hogy a rózsa illóolaja aktiválja a paradicsom védekezőgénjeit, másrészt vonzza a ragadozókat, amelyek a növény kártevőit fogyasztják.

A lézer a levél alatt is elpusztítja a kártevőket, a növény károsítása nélkül

2024. március 27. 07:10

Az üvegházas kertészet egyik legnagyobb kihívása a kártevők elleni védekezés a növényre és a környezetre gyakorolt negatív következmények nélkül.

Milyen fát ültessünk a szőlőültetvény mellé?

2021. március 25. 09:23

Külföldi és hazai vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a szőlőben károsító atkák ellen (levélatka, gubacsatka, takácsatka), a ragadozó atkák sikeresen veszik fel a harcot. Elegendő már, ha szőlőlevelenként csak egy ragadozó atka is van.

Az ellenségem ellensége a barátom – A ragadozó atkák

2018. június 28. 09:44

Elsősorban a hajtott zöldségkultúrákban (paradicsom, paprika, uborka, dinnye, padlizsán) és az üvegházi dísznövénytermesztésben vetik be a ragadozó atkákat, viszont egyes képviselőiket gyümölcsültetvényekben is felhasználják. Célszervezeteik között elsősorban tripszek, (széles- és takács-) atkák, valamint liszteskék szerepelnek.  

Érdemes a kertbe ragadozó atkákat telepíteni?

2024. január 3. 04:40

Hogyan "hatnak" a ragadozó atkák, érdemes-e telepíteni a kertbe, meddig tart a védő hatás?

Miért torzulnak a szőlő hajtásai és levelei?

2019. június 17. 10:26

S. Soma kérdése: A szőlőim egy részén teljesen eltorzultak a levelek, illetve a hajtásvégek is. Úgy tűnik, nem is fejlődik "normálisan" az a növény. Mi okozhatja ezt, hogyan védekezhetek?