Az ausztriai belföldi étkezési burgonyaágazatban február végén egyre fokozódó minőségi problémákkal és ezzel párhuzamosan a tárolási költségek növekedésével szembesülnek a raktározásban.
A termelők eladási hajlandósága ennek megfelelően magas marad. A minőséggel kapcsolatos támasztott magas szint miatt azonban nincs piaci nyomás. A belföldi élelmiszer-kiskereskedelemben a kereslet a szezonra jellemző szinten áll. A közelmúltban pozitív lendület érkezett a téli sportokat űzők által kedvelt régiókból. Az export továbbra is kezelhető mértéket ölt.
Alsó-Ausztriában az étkezési burgonyát általában 18-21 euró/dt, azaz decitonna, tehát 100 kg áron vették át a hét elején. Az átlag feletti válogatási arányú tételeknél az árak nem változtak. 24 euró/100 kg áron érhető el drótféregmentes, kiscsomagolású prémium áruknál AMA, azaz AgrarMarkt Austria jóváhagyási bizonylattal. Változatlan, legfeljebb 25 euró/100 kilogrammos árat Felső-Ausztriából jeleztek.
Németországban a rendelkezésre álló mennyiségek fedezik az élelmiszer-kiskereskedők igényeit. A német étkezési burgonyapiacon a szálloda- és vendéglátóipar felé irányuló eladásokkal kapcsolatban egyre nagyobb a remény, hogy a koronavírussal kapcsolatos intézkedések enyhítésével a következő hetekben ismét felpöröghetnek az értékesítések. Az exportüzletág némi lendületet vesztett a franciaországi verseny fokozódása miatt – számolt be az osztrák Bauern Zeitung. A termelői árak heti szinten alig változtak. Az élelmiszerek országos átlaga továbbra is többnyire 19-21 euró/100 kg.