Címke: Gasztronómia

gasztronómia

Agrárhírek / Életmód

Hogyan kell helyesen főtt kukoricát készíteni?

2024. július 30.

Az egészséges kukoricaszemek harsogó sárgák, feszesek, kerekek, az őket beborító levelek élénk zöldek, véletlenül sem szárazak!

Agrárhírek / Életmód

A lecsó sokféleképpen elkészíthető – lássuk!

2024. július 29.

Lássuk, milyen alapanyagokkal tudjuk még izgalmasabbá tenni az asztalunkra kerülő lecsót!

Agrárhírek / Életmód

Léteznek ehető gyomnövények is, ne bántsuk őket!

2024. július 27.

Felsorakoztatunk egy csokornyi gyomnövényt, amelyekből egészséges, ízletes és roppant különleges finomságokat készíthetünk.

Agrárhírek / Életmód

Túró Rudi: a velünk élő, változó pöttyös történelem

2024. január 26.

Magyarországon a hatvanas évek igencsak bővelkedtek meghatározó eseményekben, ekkorra datálható az egyik "legmagyarabb" édesség, a Túró Rudi születése is.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Tényleg tesznek szamárhúst a téliszalámiba?

2023. október 16.

Ami az alkoholos italok között a Zwack, az a húskészítmények közül a Pick téliszalámi, amely több mint 150 éves múltra tekinthet vissza. De mi az, ami egyedeivé, időtállóvá teszi ezt a terméket? És mitől téli a szalámi? Valóban előfordul, hogy külföldön kedvezőbb áron juthatunk hozzá a nemzeti büszkeségünkhöz? Igyekszünk mindezeket az alábbiakban megválaszolni.

Szakcikkek / Életmód

Almaecet házilag, ha sok az almánk

2023. szeptember 25.

Sokan a diétás étrendjük részeként ismerik, vannak, akik egészségmegőrzés érdekében alkalmazzák, de az biztos, hogy igazi kincs otthon az almaecet. Mi kell az almaecethez? Nézzünk is egy receptet!

Agrárhírek / Életmód

Már most elkezdték a karácsonyi sütemények készítését

2023. augusztus 20.

Még magas nyári hőmérséklet uralkodik mindenfelé, de Németországban az Érchegység és Drezda első pékségei már stabilan a karácsonyra koncentrálnak. Náluk már az első stollenek kerülnek a sütőbe.

Szakcikkek / Házikert

A csípős paprika csodálatos gyógyhatása

2023. február 19.

A csípős paprikáknak számos jótékony hatása ismert már, és rengeteg kutatást végeztek a kapszaicinnel ennek tudományos alátámasztására.