Címke: Karfiol

karfiol

Szakcikkek / Zöldség

Fóliák hasznosítása, VI. – A karfiol, valamint a fejes és kelkáposzta hajtatás

2024. február 23.

A káposztafélék késő tavaszig jól tárolhatók, ennek ellenére vannak, akik áprilisban már szívesebben fogyasztanák a frissen szedett fejes és kelkáposztát vagy a karfiolt.

Agrárhírek / Életmód

Karfiolból pizza? Hihetetlen, de minden gyerkőc szereti!

2024. január 13.

Akár hiszik, akár nem, a karfiolból isteni finom diétás, gluténmentes pizza süthető! Aki egyszer kipróbálja, a rabjává válik, hiszen ugyanolyan finom, mint a hagyományos, csak ez nem nehezíti el az embert, nem ugrik tőle az egekbe a vércukrunk és nem hízunk tőle... Ugye, máris izgalmasabbnak tűnik, mint a lisztes verzió?

Szaktanácsadás

Miért nem képez fejet a karfiol?

2022. december 7.

Évek óta próbálkozom karfiolt termeszteni kertemben, de sajnos sikertelenül. A növények ugyanis nem fejesednek. Miért nem képez fejet a karfiol?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Rangos díjra jelölték a Syngenta Istem® karfiolját

2022. március 24.

A mostani nevezés is bizonyítja a Syngenta innovatív munkáját és rávilágít arra, hogy a vállalat számos - paradicsom, görögdinnye, paprika, csemegekukorica, karfiol - kultúrában vezető szerepet tölt be a zöldségvetőmagok területén.

Videó

Káposztafélék palántanevelése a téli hónapokban

2021. március 11.

Klímakomputer vezérli és termálvíz fűti az Árpád-Agrár Zrt. közelmúltban átadott, 7000 négyzetméteres fóliablokkját Szegváron, ahol január végén már nagyjából 12 Celsius-fokos hőmérsékleten felsorakoztak és növekedtek a káposztafélék palántái. A zöld minden árnyalatát megelevenítő létesítményben fejeskáposzta, kelkáposzta, karalábé, vöröskáposzta, karfiol és brokkoli kapott helyet.

Szakcikkek / Zöldség

Meleggel és tápanyagellátással összefüggő fejlődési zavarok karfiolon

2020. október 25.

Az elmúlt években többször tapasztalt nagy meleg és légköri aszály kedvezőtlenül hatott a káposztatermesztésre, amit a romló termelési kedv, és az elmúlt években tovább csökkenő termőterület is jól jelez.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Káposzta: vitaminbomba 4 ezer hektárról

2020. október 4.

A káposztafélék azon kevés, fontos zöldségfélék közé tartoznak, amelyekből szinte egész évben hazai termesztésből lehetne a fogyasztási igényeket kielégíteni.

Szaktanácsadás

Palántanevelés otthon? Mikor és hogyan? Mire figyeljünk?

2020. március 7.

Még sosem voltak palántáim. Érdemes laikusként is belevágni a palántanevelésbe? Mire kell figyelnem?

Blog / Termőföldtől az asztalig

Zöldségvarázs natúr csirkemellel és rukkolával

2019. július 20.

Ha ránézek erre a sok színes zöldségre, azonnal mosolyogni támad kedvem. Igazi tavaszi-nyári főétel, ami tele van vitamindús zöldségekkel.