Címke: Kenyér

kenyér

Blog / Termőföldtől az asztalig

Tökmagos kenyér

2019. szeptember 12.

A frissen sült kenyér illata könnyen rabjává teszi az embert és egyre újabb receptek kipróbálására ösztönzi.

Agrárhírek / Életmód

Ünnepi kenyérstatisztika

2019. augusztus 20.

A liszt a hazai élelmiszer-termelés egyik fontos alapanyaga napjainkban is, a kenyér pedig egyik meghatározó része étkezési szokásainknak. A 2017-es adatok alapján a belföldön felhasznált liszt mennyisége 840,3 ezer tonna, amiből 316,4 ezer tonna friss kenyér készült.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Sárgarépás kenyér - recept

2019. augusztus 20.

Augusztus 20-a az államalapítás mellett az új kenyér ünnepe is.

Agrárhírek / Életmód

Idén is elindult a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 17.

A NAK már megalakulása óta, 2013-tól a MAGOSZ-szal együttműködve szervezi a jótékonysági programot, ezen keresztül a közösségek és a rászorulók támogatását.

Agrárhírek / Agrárközélet

Augusztus 20-án hirdetik ki a kenyérverseny nyertesét

2019. július 13.

Az ötfős szakmai zsűri kiválasztotta Magyarország legjobb kenyereit a Magyar Pékszövetség VIII. Kenyérversenyének keretében. A nyílt versenyen csaknem félszáz termék indult három kategóriában.

Agrárhírek / Agrárközélet

Rekord számú gazda vett részt a Magyarok Kenyere programban

2018. november 23.

A 19 magyarországi megyéből és 12 határon túli régióból 2018-ban összesen 565 tonna búza gyűlt össze, összesen mintegy négyezerhatszáz (!) magyar gazda – 2700 határon inneni és 1900 határon túli – felajánlása révén.

Szakcikkek / Növénytermesztés

A régi magyar kenyér és a régi magyar búzafajták

2018. október 6.

Az összeállításban a kenyér és a búza több ezer éves múltjából a 19. század és a 20 század első felének búzafajtáiról és kenyeréről olvashatunk. Választ kaphatunk arra, hogy milyen a jó kenyér, emellett áttekinthetjük a 150 éves hazai búzanemesítés történetét, a híres búzafajtáinkat.

Blog / A tábla széléről

A kenyér íze

2018. október 1.

A közelgő vetésidőben a végtermékről szólni logikátlannak tűnik. A kenyér íze elsősorban a pékeken, a tésztakészítésen, meg a sütési technológián múlik. Azért az sem mindegy, hogy milyen fajtát választunk, milyen agrotechnikát alkalmazunk és máris eljutottunk a vetéshez. Így formálódik a Jóisten ege alatt a kenyér íze; vetéstől aratásig.

Blog / A tábla széléről

Barangolásaim

2018. február 5.

A most induló sorozattal a személyes és az elmélkedő blogtípusok ötvözetével keresem meg a Tisztelt Olvasót.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az őszi búza negyede már a magtárakban van

2017. július 17.

A közel egymillió hektáron termett őszi búza negyedét már betárolták.